Gasilci so na koncu še izpraznili pogorelo stanovanje. / Foto: Simon Šubic

V jutranjih urah zgorelo stanovanje

V soboto zjutraj je izbruhnil požar v stanovanju večstanovanjskega bloka v središču Kranja. Enajst oseb so evakuirali, dve osebi pa sta potrebovali zdravniško oskrbo. Posredovalo je več kot trideset gasilcev.

Kranj – V soboto zgodaj zjutraj so zaradi požara v enem od stanovanj nad Restavracijo in kavarno Brioni gasilska vozila zasedla Koroško cesto v Kranju. Požar je izbruhnil v stanovanju v drugem nadstropju prizidka k trinadstropnemu stanovanjskemu bloku, ki je Kranjčanom po­znan kot Pokojninski zavod. Gasilci so požar hitro omejili in pogasili, iz objekta so takoj evakuirali tudi enajst stanovalcev. Dve stanovalki sta imeli težave zaradi vdihavanja strupenega dima, ena od njiju – starejša stanovalka v gorečem stanovanju – pa je dobila tudi opekline. Obe so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kranj in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Kranjske poklicne gasilce so o požaru iz Regijskega centra za obveščanje v Kranju obvestili ob 5.40. Ob njihovem prihodu je bil požar v stanovanju že povsem razvit, hodnik stanovanjskega bloka pa močno zadimljen, je povedal poveljnik Gasilsko reševalne službe (GARS) Kranj Andraž Šifrer. »Takoj smo začeli gasiti, istočasno so bili aktivirani še prostovoljni gasilci. V stanovanju smo našli eno osebo, ki smo jo predali v oskrbo reševalcem. Ker je bilo stopnišče popolnoma zadimljeno, smo izvedli evakuacijo tega dela bloka. Pregledali smo vseh deset stanovanj, nekatera so bila prazna, skupno pa smo evakuirali enajst oseb. Večina jih je tedaj še spala,« je pojasnil.

V intervenciji, ki jo je vodil vodja izmene v GARS Kranj Nejc Štremfelj, je sodelovalo 32 gasilcev iz poklicne enote ter prostovoljnih gasilskih društev Kranj - Primskovo, Kokrica in Britof. Požar so pogasili v približno petnajstih minutah, na ostala stanovanja pa se ni razširil. Objekt so nazadnje še temeljito prezračili in iz pogorelega stanovanja odstranili večjo količino ožganih stvari. Po končani intervenciji, potekala je do 8.40, so se evakuirani stanovalci lahko vrnili v svoja stanovanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/6

četrtek

3/10

petek

-2/13

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 2. marec 2023

Strokovna ekskurzija v Šaleško dolino

IZLETI / Kranj, 2. marec 2023

Katarina–Grmada

GLEDALIŠČE / Podnart, 3. marec 2023

Velikanova past

IZLETI / Kranj, 4. marec 2023

Po delu soške fronte

GLEDALIŠČE / Sveti Duh, Škofja Loka, 4. marec 2023

Bremenski godci

OBVESTILA / Cerklje, 4. marec 2023

Občni zbor

RAZSTAVE / Škofja Loka, 4. marec 2023

O življenju in ilustracijah Iveta Šubica

GLASBA / Tržič, 4. marec 2023

Koncert Prifarskih muzikantov

 

 
 

 

 
 
 

Prizidek že gradijo / 09:51, 26. februar

Osnovna šola Antona Janša je takšna kot je bila zgrajena. Že nekaj let premajhna zato imajo dislocirano enoto v stari knjižnici. Kdaj bo prišla na vrsto za obnovo in širitev?

Priložnost za petzvezdična doživetja / 13:48, 25. februar

Katera po vrsta je že ta? Tudi ta ne bo dolgo na direktorski funkciji!

Živahno na priljubljenem smučišču / 08:23, 20. februar

Bohinjci nočejo masovnega turizma. Projekt 2864 je utopija kar so občani že večkrat povedali. Bohinjci si želijo butični turizem z bogatimi gosti.

Tiskani mediji in UI / 15:57, 19. februar

Res je, da glavno vlogo obveščanja prevzema internet. Tiskani mediji pa niso več priljubljeni, že zato ne ker so postali preveč pristranski ...

Zasuta usta in Jazon na (ne)Prešern(i) dan / 09:08, 19. februar

Rdeča zvezda je simbol svobode lahko samo pri Slovencih. Kot dokazano narod z nižjim IQ-jem od zahodnih narodov, ne razumemo, da drugačno mn...

Pustne povorke in rajanja na Gorenjskem / 00:27, 18. februar

Na Bledu je pustna povorka v nedeljo 19.2 in ne v soboto. Maske bodo 0d 15 ure dalje na spodnji ploščadi TC Bled (v Gadafi centru), nastop...

Odprto pismo v podporo avtonomiji muzejev / 08:05, 8. februar

Vlada sledi ljudstvu, ki si želi novo miniJugoslavijo. Lojze je leta 91 mislil, da si Slovenci želijo drugo Švico, v bistvu so si želeli nek...