Družinska tragedija se je v torek zvečer zgodila v stanovanjski soseski Podlubnik v Škofji Loki. / Foto: Simon Šubic

Mladoletnik ubil mamo

V Škofji Loki naj bi v torek zvečer mladoletni sin vzel življenje svoji mami. Na domu naj bi jo večkrat zabodel z nožem. Policija je zaradi občutljivosti primera skopa z informacijami.

Mladoletnega osumljenca so policisti pridržali, včeraj pa so ga privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju.

Škofja Loka – Škofjeločane je ta teden pretresla družinska tragedija, ki se je zgodila za zidovi stanovanjske hiše v soseski Podlubnik. Tam naj bi mladoletnik, neuradno star sedemnajst let, ubil svojo mamo.

Policijska uprava (PU) Kranj je zaradi interesa preiskave, varstva osebnih podatkov in občutljivosti primera z informacijami zelo skopa. Potrdila pa je, da so bili policisti v torek okoli 19.30 obveščeni, da je na območju občine Škofja Loka za posledicami kaznivega dejanja zoper življenje in telo umrla ženska. »Policija je opravila ogled in osumljencu odvzela prostost. Policisti nadaljujemo kriminalistično preiskavo in zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vsem bomo obvestili pristojno državno tožilstvo,« je povedal Roland Brajič, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Kranj.

»Kaj se je zgodilo, sem izvedela naslednje jutro. V torek zvečer nisem opazila, da bi bili pri tej hiši policisti, verjetno so k hiši prišli z zadnje strani. Pokojno mamo sem bolje poznala, delala je v bližnji šoli, ostale družine pa ne toliko. Gre za običajno družino, nič ni kazalo, da bi se lahko zgodilo kaj tako groznega,« je povedala stanovalka iz bližnje stolpnice.

Sosedje so dan po pretresljivem dogodku znali povedati, da je sedemnajstletni sin deloval kot običajen najstnik, da je dolgo treniral rokomet, nato pa naj bi lansko jesen obiskovanje treningov začel opuščati. Usodnega večera naj bi doma pričakal svojo mamo, ki naj bi jo v spalnici večkrat zabodel z nožem. O dejanju naj bi potem po telefonu najprej obvestil svoje svojce, nato pa naj bi poklical policijo in se ji predal pri bližnjem vrtcu.

Mladoletnega osumljenca so policisti pridržali, včeraj pa so ga privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/15

nedelja

2/13

ponedeljek

-4/11

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. marec 2023

Ob materinskem dnevu

GLEDALIŠČE / Jesenice, 26. marec 2023

Na jeseniškem odru

PRIREDITVE / Hraše pri Smledniku, 26. marec 2023

Tekmovanje vlečnih psov

DELAVNICE / Vodice, 27. marec 2023

Stenski makrame

OBVESTILA / Kranj, 27. marec 2023

Zbor članov Društva bolnikov z osteoporozo

OBVESTILA / Naklo, 27. marec 2023

Srečanje s poslanci NSi

DELAVNICE / Naklo, 27. marec 2023

Orientalski plesi

PREDAVANJA / Ljubno, 28. marec 2023

O Sandru Botticelliju

 

 
 

 

 
 
 

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 18:09, 25. marec

S traktorji ne boste nič dosegli. Samo kolesarji lahko delajo revolucijo v Sloveniji.

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 17:45, 25. marec

sami fest desci

Šola bo eden največjih projektov / 07:53, 23. marec

Žalostno je, da najlepša vas v Sloveniji, ki jo na leto obišče 2 milijona ljudi, ne premore sodobne javne infastrukture. Bogati vaščani revna vas.

Menedžerji ukradli Planici dušo / 09:43, 21. marec

Cene in predvideno število obiskovalcev so znanstveno določili strokovnjaki na Ekonomski fakulteti. Vodstvo Smučarske zveze je samo sledilo ...

Menedžerji ukradli Planici dušo / 08:20, 21. marec

Objektivne pripombe. Podpišem

Gradnja kolesarske povezave za zdaj po načrtih / 08:04, 21. marec

Bohinjci bi lahko zgradili brv čez Savo in povezali novo kolesarko z obstoječo kolesarsko povezavo na začetku Bohinjske Bistrice. Sedaj bodo...

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 07:59, 21. marec

Res je, Zala, nismo vsi podkupljivi. In ja, se mi sanja, kako je, ko si po krivem obtožen. Pa vendar je korupcija v zdravstvu prej pravilo, ...