Prenova še zadnjega neobnovljenega dela Doma dr. Janka Benedika se je začela ta teden, končana pa bo, če bo šlo vse po načrtih, do poletja.

Obsežna prenova v Domu dr. Janka Benedika

Do poletja bodo popolnoma prenovili sobe v dveh nadstropjih dela stavbe, ki doslej še ni bil prenovljen, zamenjali obe dvigali in delno preuredili pritličje. Ta 1,8 milijona evrov vreden projekt z nepovratnimi sredstvi financira država.

Sobe bodo popolnoma prenovljene, vključno z vso električno, vodovodno in drugo napeljavo. Ko bodo dela v drugem nadstropju zaključena, bodo enako ponovili v tretjem nadstropju.

Radovljica – Z delovno akcijo, v kateri so v soboto v začasne prostore preselili 15 stanovalcev, se je začela prenova dela stavbe Doma dr. Janka Benedika Radovljica. Kot je povedal direktor Alen Gril, bodo v sklopu projekta popolnoma prenovili edini del doma, ki doslej še ni bil prenovljen, to je drugo in tretje nadstropje leta 1982 zgrajenega prizidka.

»Sobe, iz katerih smo v soboto v nadomestne, začasne prostore v pritličju preselili 15 stanovalcev, bodo popolnoma prenovljene, vključno z vso električno, vodovodno in drugo napeljavo, prestavljene bodo nekatere stene, nato pa prostori na novo prepleskani in opremljeni. Ko bodo dela v drugem nadstropju zaključena, bomo enako ponovili v tretjem nadstropju,« je povedal Gril.

Vzporedno bodo zamenjali obe domski dvigali, s katerima imajo že nekaj časa težave pri obratovanju. Čisto na koncu pa bodo delno preuredili tudi prostore uprave in fizioterapije v pritličju in na ta način zagotovili prostor za tako imenovano stalno rdečo cono, ki jih bodo uporabili, če se bo pokazala potreba za to.

Radovljiški dom za starejše občane ima prostora za 222 stanovalcev in v nasprotju s številnimi drugimi slovenskimi domovi za starejše, še vedno zagotavlja delovanje pri polnih kapacitetah. Trenutno namreč razpolagajo z zadostnim številom kadra, ki to omogoča.

Kot namreč poudarja direktor Gril, se v zadnjih letih, to je v obdobju, ko se je posebej pokazalo, da so ena od najpomembnejših pa tudi najobčutljivejših točk v sistemu zdravstva in socialne oskrbe prav kadri, še intenzivneje kot prej posvečajo vzpostavljanju dobrega kolektiva in ustvarjanju čim boljšega delovnega okolja za zaposlene.

Zadovoljen je, da v zadnjem obdobju niso beležili večjega odhoda zaposlenih, celo nasprotno, na njihove razpise se javljajo delavci iz drugih primerljivih zavodov.

Vesel je tudi prihoda novih moči na mesto pomočnika direktorja za zdravstveno nego ob koncu lanskega leta. Na to funkcijo je prišel Drago Loncnar, diplomirani zdravstvenik in magister zdravstveno-socialnega managementa, ki ima dolgoletne izkušnje na področju psihiatričnega zdravljenja. Slednje, poudarja Gril, mu pri delu predstavljajo izjemno dodatno kompetenco. Starejših z različnimi oblikami težav na tem področju je namreč iz leta v leto več, znanj in izkušenj med zaposlenimi pa še vedno primanjkuje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

10/25

torek

12/22

sreda

12/25

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

DELAVNICE / Kranj, 23. maj 2023

Delavnica izdelave odeje krpanke (patchwork)

OBVESTILA / Preddvor, 23. maj 2023

Usposabljanje za platformo Digitalno vključeni

IZLETI / Kranj, 23. maj 2023

Kolesarski izlet DU Kranj

PREDAVANJA / Vodice, 23. maj 2023

O Jakobovi poti

OBVESTILA / Radovljica, 24. maj 2023

Dan zdravja

OBVESTILA / Gorenjska, 24. maj 2023

Program medgeneracijskega sodelovanja

IZLETI / Kranj, 25. maj 2023

V Dolomite

OBVESTILA / Šenčur, 25. maj 2023

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

 

 
 

 

 
 
 

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 21:31, 22. maj

Zakaj pa ne Jesenice. Grem stavt, da imajo le te dovolj bohatih z denarjem. Dočim u Radolco/Lesce pa sili folk od drugod. Ko bo to prodano, bo pa investitor v plusu, a ne.

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 07:56, 21. maj

Po bizi.si, je lastnik Baranje Dejan Bubanja. Na strani stop.neplačniki, svetujejo previdnost. Druga generacija.

Slovenci – takšni in precej drugačni / 07:49, 21. maj

... v šolah kraljujejo tisti, zaradi katerih so službe dobili prevajalci jezika, ki ga ne razumejo niti dosedaj prevladujoči nasilniki, na u...

Prispelo prvo letalo za gašenje / 09:36, 20. maj

Ja, znano je, da pri na se vse cene ponavadi skrijejo, tako da se potem dva do tri krat povečajo. In seveda folk pele, celo pohvale dobijo t...

Prispelo prvo letalo za gašenje / 09:34, 20. maj

Samo primer, tole sem danes našel:Take je bilo objavljeno na Portugalskem: Each Canadair costs €30 million, a source for the Air Force ha...

Slovenci – takšni in precej drugačni / 09:27, 20. maj

Vpliv priseljenih po 2.SV je močan, so že v tretji generaciji. Naša slovenska kultura se močno spreminja, samo če omenim najbolj poslušan ra...

Zašli v času in prostoru / 04:05, 20. maj

Slovenci se niso nič naučili komu lahko zaupajo. Britanci niso narod, ki mu lahko zaupaš. Ne marajo preveč balkanske narode.