Športne nagrade za življenjsko delo se je Miro Ambrožič pod odrom veselil skupaj s kranjskimi odbojkarji. / Foto: Primož Pičulin

Razmere za šport bodo še izboljšali

To je zbranim športnikom in športnim delavcem na prireditvi ob podelitvi priznanj za iztekajoče se leto obljubil kranjski župan Matjaž Rakovec, ki je čestital nagrajencem, zlasti močan aplavz pa si je v imenu odbojkarjev zaslužil Miro Ambrožič, ki je prejel športno nagrado za življenjsko delo.

Kranj – Praznične prireditve na Glavnem trgu je v petek zvečer popestril tudi večer s kranjskimi športniki. Najboljše v letošnjem letu je izbrala Komisija za nagrade Zavoda za šport Kranj.

Po podatkih Olimpijskega komiteja Slovenije se Kranj ponaša s 435 kategoriziranimi športniki in športnicami. Po pet jih ima olimpijski in svetovni razred, 23 jih ima status mednarodnega razreda, perspektivnih športnikov je 38, državni razred ima 144, mladinskega pa 220 športnikov.

»Letošnje leto se je začelo z zimskimi olimpijskimi igrami na Kitajskem. Med slovenskimi športniki je bilo devet udeležencev iz kranjskih klubov, nastopali so v štirih panogah, dva sta se vrnila domov z olimpijskimi kolajnami. Ponosni smo prav na vse,« je poudaril župan Matjaž Rakovec in dodal, da v Kranju veliko vlagajo v šport, kar pomeni na leto okoli 4,5 milijona evrov. »V minulem mandatu smo naredili veliko, verjamem, da bomo načrte uresničili tudi v tem mandatu. S tem ustvarjamo infrastrukturo za to, da bodo predvsem naši mladi lahko uživali v športu in seveda ime Kranja ponesli po celem svetu,« je tudi poudaril župan Rakovec.

Najprej so na oder prišli dobitniki športnih znakov. Kar 58 posameznikov in štiri ekipe so v mladinski in članski konkurenci osvajali naslove državnih prvakov, nekaj pa jih je bilo uspešnih tudi v mednarodni konkurenci. Male športne plakete si je zaslužilo 16 športnikov in športnic. To so: Izidor Karničar in Jaša Zidar iz Tekaškega smučarskega kluba Triglav Kranj, Eva Subotić, Lena Grebenc, Lana Sredojevič, Nina Stavrov, Anja Dragar, Zala Pavlič in Manca Vrečer iz Ženskega košarkarskega kluba Triglav Kranj, Silva Verbič, Nika Prevc in Mark Hafnar iz Smučarskega kluba Triglav Kranj ter Bor Udovč, David Laketić, Nikola Lukić in Nace Štromajer iz Akademskega vaterpolskega kluba Triglav Kranj.

Velike športne plakete so prejeli športni delavci Matjaž Zevnik (Kolesarski klub Kranj) za 35 let delovanja v športu, Aleksander Komovec (Smučarski klub Triglav Kranj) za 25 let delovanja v športu, za 20 let delovanja v športu pa so velike plakete prejeli Lejla Ašanin in Marjan Belec (Karate klub Shotokan Kranj), Aljoša Zelnik (Smučarski klub Triglav Kranj) in Andrej Fojkar (Karate klub Kranj).

Velike športne plakete so prejeli športniki, ki so dosegli odličen mednarodni rezultat. Zbrani so najprej zaploskali alpskemu smučarju Mihi Hrobatu (Alpski smučarski klub Triglav Kranj), velike športne plakete pa so si zaslužili tudi Matic Rahne, Jure Beton, Aljaž Troppan, Jaša Kadivec, Jaša Lah, Jan Justin, Benjamin Popović, Aleksander Paunović (člani Akademskega vaterpolskega društva Triglav Kranj), Urška Torkar in Anka Pogačnik (Judo klub Triglav Kranj), Anže Peharc in Mia Krampl (Alpinistični odsek Planinskega društva Kranj), Sašo Boškan (Plavalni klub Triglav Kranj), Peter Prevc, Cene Prevc, Domen Prevc, Žiga Jelar (Smučarski klub Triglav Kranj), Blaž Potočnik (Športno društvo Črni panter) ter Anamarija Lampič, Anja Mandeljc, Anita Klemenčič, Živa Klemenčič in Polona Klemenčič (Tekaški smučarski klub Triglav Kranj).

Ob zaključku pdruženja je župan Matjaž Rakovec športno nagrado za življenjsko delo izročil Miru Ambrožiču (Odbojkarski klub Triglav Kranj), ki je s svojo več kot 40-letno prisotnostjo v odbojki kot igralec, predsednik kluba, sponzor, član upravnega odbora kluba in član predsedstva Odbojkarske zveze Slovenije odbojko dvignil na vseh njenih področjih. »To je nagrada ne le meni, temveč našemu klubu in vsem nam, ki se v Kranju trudimo, da bi bila odbojka na čim višjem nivoju. To nam zadnja leta res fantastično uspeva. Letos imamo v klubu rekordno število, kar tristo mladih,« je povedal Miro Ambrožič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

jasno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/16

ponedeljek

1/17

torek

3/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

GLASBA / Cerklje, 21. marec 2023

Podarim ti pesem

PRIREDITVE / Žiri, 21. marec 2023

Bralna čajanka

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2023

Poklon volni

GLASBA / Cerklje, 22. marec 2023

Podarim ti pesem

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.