Nekdanja ravnatelja Srečko Toman in Zlata Rejc z Borisom Černilcem iz Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo in Borisom Mohoričem, trenutnim ravnateljem / Foto: Tina Dokl

Dolga tradicija poučevanja v Radovljici

Osnovna šola Antona Tomaža Linharta Radovljica je prejšnji teden zaznamovala šestdeset let poimenovanja šole po Antonu Tomažu Linhartu in petdesetletnico stavbe. Pripravili so dvourni program, v katerem se je zvrstilo veliko nastopajočih.

Radovljica – V počastitev dveh pomembnih obletnic, 60. obletnice poimenovanja šole po Antonu Tomažu Linhartu in 50 let, odkar pouk poteka v stavbi Osnovne šole (OŠ) Antona Tomaža Linharta, so zaposleni, učenci in nekdanji učenci radovljiške osnovne šole v četrtek, 1. decembra, pripravili prav poseben program. Kot je v uvodu pojasnil ravnatelj šole Boris Mohorič, poučevanje v radovljiškem koncu traja že več kot 260 let, saj se je takrat začelo učenje Linharta. »Tako poimenovanje po Linhartu kot tudi izgradnja te ogromne stavbe sta nam v veliko čast. Poučevanje ima v teh krajih že zelo dolgo tradicijo in ponosen sem, da sem del te dolge tradicije lahko tudi jaz. Ponosen sem tudi na vse učence, tako trenutne kot tudi nekdanje, ki so zelo uspešni v nadaljnjem šolanju in življenju,« je izrazil Mohorič. Pozdravni govor je imel tudi župan Občine Radovljica Ciril Globočnik ter Boris Černilec iz Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, ki je opozoril na to, da je dobro sodelovanje staršev, otrok, šolskega vodstva ter lokalnega okolja gonilna sila vsega šolskega napredka.

Zbor z osemdesetimi učenci

Pester program radovljiške OŠ je s šolsko himno začel otroški pevski zbor, ki je obsegal kar osemdeset učencev 3., 4. in 5. razredov. Obiskovalcev polna šolska avla je tako že na samem začetku pokala od ganjenosti, navdušenja ter prešernega vzdušja. Poleg otroškega pevskega zbora so se z različnimi glasbenimi točkami predstavili tudi mladinski ter učiteljski pevski zbor, šolski orkester pod vodstvom Andreje Šolar, nekdanja učenka Maša Bogataj, mati in hči Mateja in Ema Blumauer, vnukinja pokojnega Slavka Avsenika Monika Avsenik ter pevka Nataša Artiček.

Za salve smeha je poskrbel skeč učiteljev in učencev, ki so stopili v čevlje drug drugega in prikazali, kako poteka tipičen zadnji šolski dan. Gledališka dejavnost na šoli živi skozi dramsko skupino Linhartovi čuki. Pred 35 leti je mentorica dramskega krožka Mira Stušek s skupino nadarjenih igralcev uprizorila predstavo Svetlane Makarovič Čuk na palici in v okviru prireditve so trije člani takratne zasedbe predstavili svoje vloge. Profesionalni igralki Manca Ogorevc in Sabina Kogovšek ter glasbenik Blaž Trček so se tako ponovno prelevili v osnovnošolske gledališčnike ter obiskovalcem postregli z glasbeno obarvano predstavo. Nekaj nekdanjim učencem se prireditve zaradi neodložljivih obveznosti ni uspelo udeležiti, so pa svoje pozdrave poslali virtualno. To sta bila Simona Vodopivec Franko ter Saša Avsenik, svoj košček pa je mozaiku nekdanjih radovljiških učencev v obliki zabavnega poročanja Jureta Bidone s terena dodal tudi Petja Kogovšek, ustvarjalec Zjutranje kronike na Radio 1.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

zmerno oblačno
vlažnost: 79 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/16

ponedeljek

0/18

torek

2/21

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2023

Poklon volni

GLASBA / Cerklje, 21. marec 2023

Podarim ti pesem

PRIREDITVE / Žiri, 21. marec 2023

Bralna čajanka

DELAVNICE / Šenčur, 22. marec 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.