Novi radovljiški občinski svet se je v sredo sestal na ustanovni seji. / Foto: Gorazd Kavčič

Delati že začel tudi novi radovljiški občinski svet

V sredo se je na ustanovni seji sestal tudi novi občinski svet Občine Radovljica. Potrjeni so bili mandati vseh šestindvajsetih članov in članic občinskega sveta, Ciril Globočnik pa je nastopil svoj četrti županski mandat.

V 26-članskem radovljiškem občinskem svetu je v tem mandatu 15 svetnikov in 11 svetnic, predstavnikov skupaj desetih strank oziroma list. Kar polovica članov je v primerjavi s prejšnjo sestavo izvoljena na novo.

Radovljica – V novem radovljiškem občinskem svetu, ki se je na konstitutivni seji prvič sestal v sredo, je največ, sedem svetnikov z županove Liste Cirila Globočnika. Lista ima v tem sklicu enega svetnika manj kot v prejšnjem, njeni predstavniki pa so: Miran Rems, Monika Ažman, Teodora Beton, Vilko Praprotnik, Sabina Felc in Danijel Kašca, vsi so bili člani občinskega sveta kot predstavniki Liste Cirila Globočnika že v prejšnjem mandatu.

Po tri svetnike v 26-članskem radovljiškem občinskem svetu imajo Slovenska demokratska stranka (Bogomir Vnučec, Aleša Mušič in Nejc Vobovnik, ki v občinski svet prihajajo na novo), Gibanje Svoboda (Gregor Remec, Petra Logar in Domen Torkar, prav tako vsi na novo) in Lista krajevnih skupnosti, katere predstavniki so dolgoletni član občinskega sveta Branko Fajfar ter novinca Nana Jauk in Matjaž Planinšek.

Po dva svetnika imajo Lista za šport in prostovoljstvo, tako kot doslej sta to Darko Marolt in Barbara Meglič (prej Sitar); Lista Vojke Jesenko – ob Vojki Jesenko, ki je bila v preteklem sklicu predstavnica LMŠ oziroma Gibanja Svoboda, še novinec Peter Podlesnik; Nova Slovenija – Krščanski demokrati z dolgoletnim občinskim svetnikom Simonom Resmanom in Ines Jelenec, ki je v svetu na novo, ter Glas mladih Radovljica; tako kot doslej bosta predstavnika te liste v občinskem svetu Gorazd Fajfar in Maruša Šolar Čuden.

Levica in SD imata po enega svetnika; predstavnik Levice v občinskem svetu je Klemen Erman, predstavnica Socialnih demokratov pa Renata Zadnikar. Oba sta prvič člana občinskega sveta.

Po potrditvi mandatov svetnic in svetnikov so na seji imenovali komisijo za mandatna vprašanja, volitve imenovanja, ki jo v tem mandatu sestavljajo predsednik Miran Rems ter člani Bogomir Vnučec, Gregor Remec, Branko Fajfar in Darko Marolt. Naslednja seja občinskega sveta, na kateri so predvidena imenovanja članic ter članov drugih stalnih delovnih teles občinskega sveta in nadzornega odbora občine, bo sredi januarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno jasno
vlažnost: 70 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

2/20

četrtek

3/16

petek

8/16

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Na Slavnik

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Katarina–Grmada

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 23. marec 2023

Spominski slovesnosti

PRIREDITVE / Preddvor, Naklo, 23. marec 2023

Tombola

PRIREDITVE / Stara Fužina, 23. marec 2023

Bajka o vili Peruniki

PRIREDITVE / Kranj, 24. marec 2023

V spomin narodnemu heroju Stanetu Žagarju

GLEDALIŠČE / Podnart, 24. marec 2023

Partnerski odnosi

IZLETI / Kranj, 25. marec 2023

Velike Lašče–Kamni vrh–Grmada

 

 
 

 

 
 
 

Šola bo eden največjih projektov / 07:53, 23. marec

Žalostno je, da najlepša vas v Sloveniji, ki jo na leto obišče 2 milijona ljudi, ne premore sodobne javne infastrukture. Bogati vaščani revna vas.

Menedžerji ukradli Planici dušo / 09:43, 21. marec

Cene in predvideno število obiskovalcev so znanstveno določili strokovnjaki na Ekonomski fakulteti. Vodstvo Smučarske zveze je samo sledilo ...

Menedžerji ukradli Planici dušo / 08:20, 21. marec

Objektivne pripombe. Podpišem

Gradnja kolesarske povezave za zdaj po načrtih / 08:04, 21. marec

Bohinjci bi lahko zgradili brv čez Savo in povezali novo kolesarko z obstoječo kolesarsko povezavo na začetku Bohinjske Bistrice. Sedaj bodo...

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 07:59, 21. marec

Res je, Zala, nismo vsi podkupljivi. In ja, se mi sanja, kako je, ko si po krivem obtožen. Pa vendar je korupcija v zdravstvu prej pravilo, ...

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.