Valentino Klemenčič je sprejel župan Občine Naklo Ivan Meglič. / Foto: Tina Dokl

Živi svoje rokometne sanje

Gorenjka Valentina Klemenčič je stalna članica slovenske rokometne reprezentance. Rokometna pot je Valke, kot jo kličejo, iz Naklega vodila v ljubljanski Krim.

»Vedno sem si želela, da bi bila del reprezentance. Sedaj sem tukaj, živim svoje sanje. V Krimu se trenutno počutim odlično, v prihodnosti pa si seveda želim igrati v tujini, morda v Franciji ali na Madžarskem.«

Naklo – Župan Naklega Ivan Meglič je v četrtek sprejel rokometašico Valentino Klemenčič, domačinko iz Strahinja, članico najboljše slovenske ekipe RK Krim in državne reprezentance. Izročila mu je slovenski dres s podpisi reprezentantk z evropskega prvenstva, ki ga je gostila tudi Slovenija. Župan ji je izročil bon za izplačilo nagrade in ji izrazil vso podporo na športni poti.

»Ponosni smo nanjo, veseli njenih velikih uspehov in prav je, da jo pri nadaljnjem športnem razvoju podpremo, po drugi strani pa damo tudi spodbudo mlajšim, da vidijo, da se tudi iz Naklega da priti v svetovni vrh,« je povedal Ivan Meglič. Valentina Klemenčič je vesela podpore lokalnega okolja, domače občine, kjer je igrala še pred nekaj leti.

Iz Naklega v Krim

Športno pot je 185 centimetrov visoka igralka začela prav v domačem RK Naklo. »Rokomet je bil moj prvi šport. Začela sem v prvem razredu osnovne šole. Hodila sem na tekme, ker je rokomet igrala moja starejša sestra, in se navdušila. Sestra je potem končala, posvetila se je predvsem šoli in je na veleposlaništvu na Dunaju, jaz pa sem ostala. Pri tem me je podprla tudi družina, ki mi ves čas stoji ob strani. V karieri sem igrala na treh različnih položajih, nekaj časa sem bila celo vratarka,« se spominja 20-letna športnica, ki igra na mestu krožne napadalke. Že vseskozi je kazala velik talent in pri 16 letih prestopila v RK Krim, najboljšo slovensko žensko rokometno ekipo. »Igrala sem v članski ekipi v Naklem v 1. B ligi. Iz Krima so poklicali mojo mami in vprašali, ali bi se lahko dobili, se pogovorili. Odločila sem se, da zamenjam klub in grem v Ljubljano. Če ne poskusiš, ne veš, kako je. V Ljubljani sem imela tudi srednjo šolo, ki sem jo uspešno zaključila. Trenutno se posvečam samo rokometu. Za kaj drugega ni časa. Treninge imamo dvakrat dnevno, tu so potem še druge obveznosti. Ob nedeljah so tekme v Ligi prvakinj, med tednom pa igramo v slovenski ligi in imamo treninge,« je povedala Valke, kot jo kličejo.

V reprezentanci že pri sedemnajstih

Je tudi članica slovenske članske reprezentance, v katero je bila prvič vpoklicana, ko ji je bilo komaj 17 let. Prej je bila v mlajših selekcijah. »S člansko reprezentanco sem bila leta 2019 na svetovnem prvenstvu na Japonskem. To je bila velika izkušnja, ki je ne bom pozabila. Leto kasneje sem prvič igrala na evropskem prvenstvu. Slednjega je letos gostila tudi Slovenija in to je bil nepozaben dogodek, najboljša izkušnja, kar sem jih doživela. Bili so vzponi in padci. Pokazale smo, da smo dobra ekipa in da tudi ženske v rokometu lahko naredimo velike stvari. Gledalci so bili neverjetni. Še nikoli nismo imele takšne podpore. Tudi z občine Naklo jih je bilo veliko. Z rezultatom moramo biti zadovoljne, čeprav smo ciljale nekoliko višje (osvojile so osmo mesto, najvišje doslej, op. p.). Glede na pretekle uvrstitve je bilo to super,« je opisala in dodala, da jih naslednji nastopi za reprezentanco čakajo prihodnje leto, ko se bodo borile za nastop na svetovnem prvenstvu, do takrat pa imajo veliko klubskih obveznosti.

Uresničuje otroške sanje

Njene otroške sanje so bile osvojitev Lige prvakinj in evropskega prvenstva. »Vedno sem si želela, da bi bila del reprezentance. Sedaj sem tukaj, živim svoje sanje. V Krimu se trenutno počutim odlično, v prihodnosti pa si seveda želim igrati v tujini, morda v Franciji ali na Madžarskem,« je pogled usmerila v prihodnost. Živi v Ljubljani, vsak teden pa obišče domače v Strahinju. V prostem času, kolikor ji ga ostane, rada posluša glasbo, hodi na sprehode, ima pa tudi psa.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

7/13

petek

4/18

sobota

2/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PREDAVANJA / Kokrica, 31. marec 2023

Po Jakobovih poteh

OBVESTILA / Gorenjska, 31. marec 2023

Program medgeneracijskega sodelovanja

OBVESTILA / Kranj, 31. marec 2023

Zbor članov DU Kranj

PREDAVANJA / Vodice, 31. marec 2023

Ljubiti in biti ljubljen

GLEDALIŠČE / Jesenice, 31. marec 2023

V jeseniškem gledališču

RAZSTAVE / Radovljica, 1. april 2023

Razstava ilustracij

PRIREDITVE / Cerklje, 1. april 2023

Večer folklore

OBVESTILA / Crngrob, 1. april 2023

Pogled v zgodovino

 

 
 

 

 
 
 

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 11:03, 27. marec

Kmetijska problematika: Ker se strinjam, delim naprej.Alenka Hiti Propad kmetijstva v EvropiV medijih pišejo o omejitvah pri...

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 20:46, 26. marec

Ja, ampak preveč samskih punc in fantov. Najti morate čas za prihajajoče veselice. Ampak kaj, ko je od 18ih naprej ples v hlevu, čez dan pa ...

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 18:09, 25. marec

S traktorji ne boste nič dosegli. Samo kolesarji lahko delajo revolucijo v Sloveniji.

V Kranju na protestu sto kmetov s traktorji / 17:45, 25. marec

sami fest desci

Šola bo eden največjih projektov / 07:53, 23. marec

Žalostno je, da najlepša vas v Sloveniji, ki jo na leto obišče 2 milijona ljudi, ne premore sodobne javne infastrukture. Bogati vaščani revna vas.

Menedžerji ukradli Planici dušo / 09:43, 21. marec

Cene in predvideno število obiskovalcev so znanstveno določili strokovnjaki na Ekonomski fakulteti. Vodstvo Smučarske zveze je samo sledilo ...

Menedžerji ukradli Planici dušo / 08:20, 21. marec

Objektivne pripombe. Podpišem