Državni poslanec Branko Grims (SDS) / Foto: Gorazd Kavčič

Proti

PROTI noveli zakona o vladi

Novela zakona o vladi bi število ministrstev povečala za tri, na skupno 20, s čimer bi postali evropski rekorderji. Za oprav­ljanje vseh nalog že sedanje število ministrstev zadostuje in gre zgolj za odpiranje dobro plačanih funkcij za politike, ki so jim volivci pokazali pot iz parlamenta (Bratušek idr.). Očitna neresnica (beri: laž) je, ko vlada trdi, da ustanovitev novih ministrstev ne bo stala niti evra, saj je to preprosto nemogoče. Že samo tri nove ministrske plače bodo dodaten strošek, še mnogo večji pa bo aparat ministrstva, kjer se bodo razbohotili birokracija, materialni stroški in nove postavke v proračunu. Vse to bodo drago plačali davkoplačevalci. Zato vlada dviguje davke in uvaja nove. Namesto da bi zategovala svoj pas, se debelo širi in zateguje pasove slovenskih državljanov. Vlada z davki in visoko inflacijo izčrpava in siromaši vse državljane, še posebej pa uničuje podjetnike, ki se selijo v tujino. V času Janševe vlade smo še spomladi dosegali rekordno 9,8-odstotno rast, sedaj je že drastično upadla. Celo fiskalni svet je opozoril, da je prevelika potrošnja Golobove vlade nevarna! Zato smo PROTI izčrpavanju in siromašenju Slovenije!

PROTI noveli zakona o RTV Slovenija

RTV Slovenija je skoraj vso svojo zgodovino delovala kot levičarsko trobilo in kadrovski vrtiljak v sestavi SD: iz vodstva SD so šli na čelo RTV Slovenija g. Kocijančič, g. Splichal, g. Pikalo …, iz RTV Slovenija pa nazaj na sam vrh SD sedanja predsednica ga. Fajon. Levičarji to orwellovsko imenujejo »neodvisnost«. Rdeči kadrovski vrtiljak je deloval vse do pred kratkim, ko so vodenje prevzeli ljudje, ki nikoli niso bili člani vodstev političnih strank. Z novelo zakona o RTV Slovenija si jo hoče vlada politično povsem podrediti, iz vodenja pa dokončno izključiti gledalce in poslušalce. Ti imajo sedaj v organih RTV največji delež (imenuje jih državni zbor), po vladni noveli pa nič! Z novelo zakona bi vodenje trajno izročili samo še v roke določenim provladnim »nevladnikom«, ki bi imenovali kar sami sebe … Golob je nedvoumno napovedal, da bi izglasovanju zakona na referendumu kmalu sledil dvig naročnine, saj je zapisal, da »se bo o financiranju RTV (beri: dvigu RTV-prispevka!) pogovarjal šele po izglasovanju novega zakona«. Kdor torej noče plačevati večjega prispevka za levičarsko trobilo, mora nujno glasovati PROTI!

PROTI noveli zakona o dolgotrajni oskrbi

Zakon o trajnostni oskrbi že velja! Z novelo zakona hoče Golobova vlada upokojencem vzeti pravico do trajnostne oskrbe. »Zamakniti za vsaj leto dni«, dejansko pa vzeti. Dokaz za to je, da je Golobova vlada iz trajnostne oskrbe vzela več kot 80 milijonov evrov in kar 61 milijonov namenila za oskrbo ilegalnih migrantov! To dokazuje protislovensko usmerjenost te vlade: za tujce vse; za upokojence, ki so desetletja s svojimi žulji gradili Slovenijo, pa nič. Taka politika je skrajno nepoštena do starejših, zato smo PROTI! Janševa vlada je za trajnostno oskrbo že pridobila milijardo in pol evrov evropskih sredstev. Vladna novela ogroža ta sredstva, ki jih hoče Golobova vlada preusmeriti za financiranje svoje paravojske »nevladnikov«. Tistih, ki so, poleg slovenskih državljanov, nalagali celo bivšega ameriškega predsednika Obamo, da »je bil v Sloveniji referendum proti nasilju nad ženskami« – in za to dobili dolarje. Novela siromaši starejše in hudo bolne, saj jim jemlje najmanj 340 evrov mesečne pomoči pri dnevnih opravilih, vsaj 348 evrov za ohranjanje samostojnosti in vsaj 31 evrov za e-oskrbo, zato smo PROTI!

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/15

ponedeljek

1/17

torek

2/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Šenčur, 20. marec 2023

Umovadba

OBVESTILA / Preddvor, 21. marec 2023

Umovadba za starejše

PRIREDITVE / Šenčur, 21. marec 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 21. marec 2023

Spominski slovesnosti

PRIREDITVE / Kranj, Zgornja Besnica, 23. marec 2023

Spominski slovesnosti

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Na Slavnik

IZLETI / Kranj, 23. marec 2023

Katarina–Grmada

IZLETI / Kranj, 25. marec 2023

Velike Lašče–Kamni vrh–Grmada

 

 
 

 

 
 
 

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 15:00, 15. marec

Če niste bili v njihovi koži ne morete soditi. Ali se vam sanja, kako je biti po krivem obsojen, ko si vse življenje delal pošteno in predan...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 17:11, 11. marec

Groza. Obsodba "dokaži da nisi kriv" še kar velja v miniJugoslaviji.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 17:06, 11. marec

Odlična novica za pogojno obsojene. Odškodnine ne bodo nizke.

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 11:15, 11. marec

20 let čakanja, pa očitek sodišču. Kaj pa oprostilne županu in njegovim najlepšega mesta, pa ...

Zdaj pravnomočno: Klopčič je nedolžen / 08:40, 11. marec

Seveda je nedolžen. Kot vsi v RKC.

»Oprostilka« za nekdanje vodstvo bolnišnice / 08:37, 11. marec

Seveda. Pričakovano. Nikoli nihče nič kriv. Samo kuverte krožijo.

Kakšno šolo za naslednje desetletje? / 07:56, 11. marec

Vzgoja in izobraževanje v tujini gre v smer redefiniranja biologije. Kar počnejo recimo z otroci v vrtcih in kaj delajo starši z mladoletniki. Groza.