Župan Matjaž Rakovec, nekdanja ravnateljica Fani Bevk in zdajšnji ravnatelj Marko Popit / Foto: Gorazd Kavčič

Prizidek k šoli bodo začeli uporabljati še letos

Tako upa ravnatelj Osnovne šole Staneta Žagarja Kranj Marko Popit, uporabno dovoljenje naj bi bilo namreč izdano še pred novim letom. Gradnja je končana, notranjost je v celoti zaključena, prostori opremljeni, potekata samo še odprava ugotovljenih pomanjkljivosti in urejanje okolice. Prizidek je stal nekaj več kot 3,1 milijona evrov.

Župan Rakovec je povedal, da so letos na območju občine zasadili 180 dreves, v zadnjih štirih letih pa skoraj 700, s čimer sledijo zavezi zasaditve tisoč dreves v dveh štiriletnih obdobjih – in jo tudi že presegajo.

Kranj – Dolgo časa so čakali, a naposled dočakali. Desetletja se je Osnovna šola (OŠ) Staneta Žagarja v Kranju spopadala s prostorsko stisko, a minuli petek so – z zasaditvijo lipe ob prizidku – simbolično zaznamovali skorajšnje odprtje telovadnice, šestih novih učilnic, večnamenskega prostora in zunanjega igrišča. Šolo trenutno obiskuje 512 učencev, v starih prostorih ni dovolj učilnic, da bi vsak oddelek imel svojo. »Šest novih učilnic, telovadnica in igrišče bodo zato velika pridobitev,« se novih prostorov šole veseli Marko Popit.

Kranjski župan Matjaž Rakovec je spomnil, da ima projekt gradnje prizidka pri OŠ Staneta Žagarja dolgo brado, tudi zaradi težav, ki so se ob tem vrstile. Prejšnje vodstvo Mestne občine Kranj je namreč izvedbo projekta načrtovalo v obliki javno-zasebnega partnerstva, načrtovani gradnji so okoliški stanovalci oporekali. Novo vodstvo občine je s stanovalci sklenilo kompromis. »Dogovorili smo se, da telovadnico zgradimo na gozdni strani, tam, kjer je bila prej mišljena, pa uredimo igrišče,« je povedal Rakovec. Hkrati so se odločili, da projekt občina izvede sama, s pomočjo evropskih sredstev. Prizidek je tako stal nekaj več kot 3,1 milijona evrov. Občina je zanj pridobila približno dva milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev in sredstev Eko sklada, saj gre za sodoben, energetsko varčen objekt. Celotni projekt je občino stal 1,1 milijona evrov.

Kulturni program ob zasaditvi drevesa so pripravili učenci OŠ Staneta Žagarja Kranj: sedmošolka Katarina Zajec je za uvod na violino zaigrala pesem Lipa zelenela je, šestošolec David Markič je deklamiral pesem Drevo, Katarina Bajželj iz 6. c pa je pesem Drevo odpela ob kitarski spremljavi Sare Ševaljevič iz 9. b.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/7

petek

6/8

sobota

2/3

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 9. december 2022

Tradicionalni zimski pohod na Vršič

PREDAVANJA / Žiri, 9. december 2022

Grenlandija

RAZSTAVE / Radovljica, 9. december 2022

Pregledna društvena razstava 2022

PRIREDITVE / Preddvor, 9. december 2022

Pero Lovšin – akustični koncert

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

PRIREDITVE / Selca, 10. december 2022

15. Krekov večer

 

 
 

 

 
 
 

Odprli demenci prijazno točko / 16:26, 8. december

.
Sumim, da so glavni vzrok demence narkoze in protibolečinska sredstva. Mogoče tudi pretres možganov.

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.