Del fotografov, ki se predstavljajo na tokratni razstavi v Železnikih / Foto: Simon Benedičič

Fotografski pogledi, ki pišejo mnogotere zgodbe

V Galeriji Muzeja Železniki s fotografsko razstavo gostuje Foto klub Anton Ažbe iz Škofje Loke. Predstavlja se 29 fotografinj in fotografov.

Železniki – Galerija muzeja Železniki vam bo vse do 11. novembra pisana na kožo. Iz jasnega razloga – raznolikost in širok razpon tematskih poetik in ustvarjalnih pristopov, ki jim sledimo ob razstavljenih fotografijah, nam omogočata tisto radostno početje, da si tako rekoč ob vsaki od njih zamišljamo neko novo zgodbo. V uvod k razstavi je z diatonično harmoniko prvi odlični podpis dodal 13-letni harmonikar Jakob Benedičič iz Dolenje vasi.

Letošnja sedma razstava v organizaciji Muzejskega društva Železniki je namreč namenjena skupinski razstavi članov Foto kluba Anton Ažbe iz Škofje Loke. »Tokrat smo v našo galerijo povabili fotografe iz škofjeloškega kluba, ki se na svojih razstavah vedno predstavijo z zanimivimi fotografijami, v svojih vrstah pa imajo tudi nekaj članov iz Selške doline,« je razstavo najavil predsednik Muzejskega društva Rudi Rejc in besedo predal predsedniku gostujočega foto kluba Izidorju Jesenku. Da so zadnji dve leti zaradi epidemije v klubu nekoliko mirovali, je povedal v nagovoru, kar pa so letos nadoknadili z več razstavami. »Čez poletje smo se v Sokolskem domu v Škofji Loki predstavili na 51. pregledni razstavi, že tradicionalno razstavljamo tudi v pobratenem Češkem mestu Tabor,« poudarja Jesenko.

V klubu je trenutno 54 članic in članov, na tokratni razstavi pa se jih predstavlja 29. Gre predvsem za fotografije zadnjih nekaj let, ki so jih posneli tako izkušeni fotografski mojstri, ki pogosto pošiljajo svoja dela na mednarodne razstave, kot mlajši avtorji, ki so se fotografski druščini pridružili v zadnjih letih. »Naslova za to razstavo nismo določali, saj smo želeli predstaviti raznolikost naših pristopov k fotografiji in tematikam, ki nas zanimajo,« je povedal sogovornik, pri čemer je bilo prav zaradi čustvene navezanosti na posamezne fotografije dobro, da sta pri postavljanju razstave sodelovala tudi Rudi Rejc in Simon Benedičič.

Nekateri tako stavijo na motive iz živalskega sveta in narave v različnih letnih časih, druge je zanimala arhitektura in podobe mesta, kdo je na razstavo namenil posnetke s potovanj po svetu, na nekaterih fotografijah spoznamo podobe naše kulturne dediščine, tudi tiste, ki izginja. Kot zapisano na začetku, si ob vsaki fotografiji lahko zapišemo lastno zgodbo, naj bo to ob štorklji s kačo v kljunu ali pa večpomenskem večernem posnetku propadajočega kozolca za Kamnitnikom, ki ga danes morda ni več.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/10

petek

-3/10

sobota

-7/1

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Šenčur, 3. februar 2023

Pomoč pri računalništvu in telefoniji

PRIREDITVE / Tržič, 3. februar 2023

39. Tržič poje 2023

PRIREDITVE / Gorenjska, 3. februar 2023

Pred slovenskim kulturnim praznikom

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, 3. februar 2023

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

GLEDALIŠČE / Jesenice, 4. februar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

PRIREDITVE / Gorenjska, 5. februar 2023

Pred slovenskim kulturnim praznikom

PRIREDITVE / Gorenjska, 6. februar 2023

Pred slovenskim kulturnim praznikom

OBVESTILA / Naklo, Šenčur, 6. februar 2023

Vadba za zdravo hrbtenico

 

 
 

 

 
 
 

Nesebično je branil Slovence / 15:52, 2. februar

Fuknjeni so tisti, ki častijo morilce Slovencev. In teh je ogromno.

Nesebično je branil Slovence / 11:42, 2. februar

Janz Novakov,a ti je že kdo povedal,da si fuknjen?

Nesebično je branil Slovence / 08:38, 2. februar

In na kaj ste ob razpihovanju in širjenju sovraštva lahko ponosni?

Nesebično je branil Slovence / 12:07, 30. januar

Največji sovražnik komunistov in revolucije. Ponosni Slovenci so in bodo vedno sovražniki Slovenske levice.

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.