S srečanja ob 20-letnici športne dvorane v Železnikih. Udeleženci so spregovorili o dvorani nekoč, danes in v prihodnje. / Foto: Brina Habjan

V Železnikih ponosni na športno dvorano

Te dni je minilo dvajset let od odprtja športne dvorane v Železnikih, ki je bila in je še vedno velika pridobitev za občino.

Odbor je vodil Jože Rakovec, tedanji predsednik Rokometnega društva (RD) Alples, katerega člani so si še posebej prizadevali za dvorano. Rakovec je povedal, da so velik poudarek namenili tudi akustičnosti dvorane, ki gosti tudi zabavne prireditve in koncerte, ter da so tudi zato lahko zelo ponosni nanjo.

Železniki – V ponedeljek, 26. septembra, prav na 20. obletnico odprtja športne dvorane v Železnikih, je njen upravljavec Javni zavod Ratitovec (JZR) priredil srečanje, na katero so povabili člane gradbenega odbora in druge, ki so pripomogli k izgradnji dvorane, pa tudi njene uporabnike. Dvorano so odprli 26. septembra 2002, sicer pa so se želje po njeni izgradnji pojavile že precej prej. Občini so pri uresničitvi projekta finančno pomagali tudi ministrstvo za šolstvo in šport ter podjetja Domel, Alples in Niko. Z odprtjem dvorane so omogočili pogoje za razvoj športnih dejavnosti v Železnikih in tudi za ustrezno zagotovitev športnih površin za osnovno šolo.

Župan Železnikov Anton Luznar se je na srečanju zahvalil vsem, ki so v tistem času zbrali dovolj moči, da so projekt izgradnje dvorane uspešno spravili pod streho. Kot je dejal, je dvorana še po dvajsetih letih zelo lepa, zelo akustična in je središče športnega in kulturnega dogajanja. Dodal je, da se občina trudi vzdrževati športno infrastrukturo; lani je zamenjala dotrajan parket v športni dvorani.

Mihael Prevc, župan v času gradnje dvorane, je spomnil na veliko prizadevnost gradbenega odbora pri izvedbi projekta. Odbor je vodil Jože Rakovec, tedanji predsednik Rokometnega društva (RD) Alples, katerega člani so si še posebej prizadevali za dvorano. Rakovec je povedal, da so velik poudarek namenili tudi akustičnosti dvorane, ki gosti tudi zabavne prireditve in koncerte, ter da so tudi zato lahko zelo ponosni nanjo.

Rokometaši še danes zasedajo največ popoldanskih terminov v dvorani, v njej pa gostujejo tudi nekatera druga športna društva in rekreativci. Direktor JZR Gregor Habjan se je dotaknil tudi vizije športne dvorane, ki jo v JZR vidijo tudi v smeri širitve objekta nad parkirišče, kjer bi lahko zagotovili prostore za kegljišče, lokostrelstvo in fitnes.

Na srečanju so svoje spomine in mnenja delili še član gradbenega odbora in tedanji predsednik Krajevne skupnosti (KS) Železniki Jože Mohorič, eden od pobudnikov za dvorano in njen sedanji upravnik Srečko Rehberger, predsednik RD Alples Vili Rant, direktor Alplesa Primož Lušina in sedanji predsednik KS Železniki Janez Rakovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/7

petek

6/8

sobota

2/3

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 9. december 2022

Tradicionalni zimski pohod na Vršič

PREDAVANJA / Žiri, 9. december 2022

Grenlandija

RAZSTAVE / Radovljica, 9. december 2022

Pregledna društvena razstava 2022

PRIREDITVE / Preddvor, 9. december 2022

Pero Lovšin – akustični koncert

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

PRIREDITVE / Selca, 10. december 2022

15. Krekov večer

 

 
 

 

 
 
 

Odprli demenci prijazno točko / 16:26, 8. december

.
Sumim, da so glavni vzrok demence narkoze in protibolečinska sredstva. Mogoče tudi pretres možganov.

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.