Letošnji občinski nagrajenci v družbi jezerskega župana Andreja Karničarja (skrajno desni). Od leve proti desni: Primož Šenk, Olga Tičar, Tone Karničar, Apolonija Šavs - Lonca, Anica Jakopič. / Foto: Primož Pičulin

Tokrat v znamenju priznanj

Na Jezerskem so ob občinskem prazniku pripravili kulturno slovesnost v dvorani Korotan. Podelili so tudi občinska priznanja.

»Kaj pa je tisto, čemur bi lahko rekli skupni imenovalec občinskih priznanj? Kljub temu da so nagrajenci z različnih področij – na eni strani kultura in prosveta, na drugi reševanje v gorah, alpinizem in šport –, je odgovor pravzaprav zelo preprost: razdajanje za skupnost in prostovoljstvo. Zato naj nam bodo njihove življenjske zgodbe predvsem zgled in navdih, da bo naša skupnost še naprej tako živa in solidarna,« je povedal župan Andrej Karničar.

Jezersko – Za prijeten večer ob občinskem prazniku, ki so ga slavnostno zaznamovali na Jezerskem 9. septembra, sta za spremljevalni program poskrbela Kulturno-umetniško društvo Jezersko in Glasbena šola Kamnik. Slovesnost je moderirala domačinka Maja Lesar. Za uvod je zadonela Zdravljica, prisotne je nagovoril tudi jezerski župan Andrej Karničar, ki se je dotaknil preteklih uspehov, ki so jih skupno dosegli v občini, se za sodelovanje zahvalil vsakemu posebej in vsem skupaj ter občanom čestital ob njihovem prazniku. Spregovoril je tudi o bližnji prihodnosti in pozdravil nagrajence, saj je bila letošnja rdeča nit prireditve vezana na podelitev priznanja in zlatih plaket Občine Jezersko.

»Nocojšnji večer je zato namenjen prav njim; vidnim predstavnikom naše male lokalne skupnosti, ki v mozaik kamenčkov prelepe doline pod Grintovci prispevajo vsak s svojim delom, ustvarjalnostjo, požrtvovalnostjo in pogumom,« je napovedala Lesarjeva.

Tako je priznanje Občine Jezersko prejel muzej Jenkova kasarna za 20-letno neprekinjeno uprizarjanje iger Jezerske štorije oziroma pobudnica in soorganizatorka Olga Tičar. V nadaljevanju je zlato plaketo Občine Jezersko prejela Apolonija Šavs, na Jezerskem bolj poznana kot Lonca. Rodila se je leta 1939 in vse življenje živi in ustvarja na Jezerskem. Še vedno je izjemno aktivna tudi v domačem upokojenskem društvu, je članica ljudskih pevk in zelo rada piše pesmi. Zlato plaketo je prejela tudi Anica Jakopič, ki je sicer večino svojega časa preživela na Jezerskem, a se rada spominja domačih Haloz. Že več kot šestdeset let na Jezerskem pušča sledi. Kot učiteljica, pedagoginja in kulturna delavka je v svoji profesionalni karieri in vse do danes pustila nepozaben pečat. Tudi Tone Karničar je prejel zlato plaketo. Letos je po 22 letih zaokrožil svoje poslanstvo gorskega reševalca letalca, a še vedno z veliko predanostjo ostaja eden najbolje pripravljenih vsestranskih športnikov in gorskih reševalcev na Jezerskem. Še zadnjo zlato plaketo pa je župan Karničar ob 30-letnici delovanja Društvo Gorska reševalna služba Jezersko predal sedanjemu predsedniku GRS Jezersko Primožu Šenku. Kot vsi se je tudi Šenk zahvalil zanjo in dejal, naj bo to priznanje v spomin na tiste gorske reševalce, ki jih danes ni z nami, pa bi še lahko bili; in vse tiste, ki rešujejo življenja in opravljajo to plemenito dejavnost. »Naj bo pa tudi spodbuda za vse pripravnike in mlade Jezerjane, da se nam v prihodnosti pridružijo in opravljajo našo dejavnost še naprej,« je še povedal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

delno oblačno
vlažnost: 74 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/21

četrtek

7/23

petek

7/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Nasveti pred kurilno sezono / 07:30, 6. oktober

Glede na analize, ki jih dela ARSO so glavni vir PM10 delcev v zraku domača kurišča 60%, promet 31%, ostalo industrija. In tile, ki najbolj onesnažujejo so proti sežigalnicam. Hinavščina.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.