Letošnji občinski nagrajenci v družbi jezerskega župana Andreja Karničarja (skrajno desni). Od leve proti desni: Primož Šenk, Olga Tičar, Tone Karničar, Apolonija Šavs - Lonca, Anica Jakopič. / Foto: Primož Pičulin

Tokrat v znamenju priznanj

Na Jezerskem so ob občinskem prazniku pripravili kulturno slovesnost v dvorani Korotan. Podelili so tudi občinska priznanja.

»Kaj pa je tisto, čemur bi lahko rekli skupni imenovalec občinskih priznanj? Kljub temu da so nagrajenci z različnih področij – na eni strani kultura in prosveta, na drugi reševanje v gorah, alpinizem in šport –, je odgovor pravzaprav zelo preprost: razdajanje za skupnost in prostovoljstvo. Zato naj nam bodo njihove življenjske zgodbe predvsem zgled in navdih, da bo naša skupnost še naprej tako živa in solidarna,« je povedal župan Andrej Karničar.

Jezersko – Za prijeten večer ob občinskem prazniku, ki so ga slavnostno zaznamovali na Jezerskem 9. septembra, sta za spremljevalni program poskrbela Kulturno-umetniško društvo Jezersko in Glasbena šola Kamnik. Slovesnost je moderirala domačinka Maja Lesar. Za uvod je zadonela Zdravljica, prisotne je nagovoril tudi jezerski župan Andrej Karničar, ki se je dotaknil preteklih uspehov, ki so jih skupno dosegli v občini, se za sodelovanje zahvalil vsakemu posebej in vsem skupaj ter občanom čestital ob njihovem prazniku. Spregovoril je tudi o bližnji prihodnosti in pozdravil nagrajence, saj je bila letošnja rdeča nit prireditve vezana na podelitev priznanja in zlatih plaket Občine Jezersko.

»Nocojšnji večer je zato namenjen prav njim; vidnim predstavnikom naše male lokalne skupnosti, ki v mozaik kamenčkov prelepe doline pod Grintovci prispevajo vsak s svojim delom, ustvarjalnostjo, požrtvovalnostjo in pogumom,« je napovedala Lesarjeva.

Tako je priznanje Občine Jezersko prejel muzej Jenkova kasarna za 20-letno neprekinjeno uprizarjanje iger Jezerske štorije oziroma pobudnica in soorganizatorka Olga Tičar. V nadaljevanju je zlato plaketo Občine Jezersko prejela Apolonija Šavs, na Jezerskem bolj poznana kot Lonca. Rodila se je leta 1939 in vse življenje živi in ustvarja na Jezerskem. Še vedno je izjemno aktivna tudi v domačem upokojenskem društvu, je članica ljudskih pevk in zelo rada piše pesmi. Zlato plaketo je prejela tudi Anica Jakopič, ki je sicer večino svojega časa preživela na Jezerskem, a se rada spominja domačih Haloz. Že več kot šestdeset let na Jezerskem pušča sledi. Kot učiteljica, pedagoginja in kulturna delavka je v svoji profesionalni karieri in vse do danes pustila nepozaben pečat. Tudi Tone Karničar je prejel zlato plaketo. Letos je po 22 letih zaokrožil svoje poslanstvo gorskega reševalca letalca, a še vedno z veliko predanostjo ostaja eden najbolje pripravljenih vsestranskih športnikov in gorskih reševalcev na Jezerskem. Še zadnjo zlato plaketo pa je župan Karničar ob 30-letnici delovanja Društvo Gorska reševalna služba Jezersko predal sedanjemu predsedniku GRS Jezersko Primožu Šenku. Kot vsi se je tudi Šenk zahvalil zanjo in dejal, naj bo to priznanje v spomin na tiste gorske reševalce, ki jih danes ni z nami, pa bi še lahko bili; in vse tiste, ki rešujejo življenja in opravljajo to plemenito dejavnost. »Naj bo pa tudi spodbuda za vse pripravnike in mlade Jezerjane, da se nam v prihodnosti pridružijo in opravljajo našo dejavnost še naprej,« je še povedal.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/7

petek

6/8

sobota

2/3

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 9. december 2022

Tradicionalni zimski pohod na Vršič

PREDAVANJA / Žiri, 9. december 2022

Grenlandija

RAZSTAVE / Radovljica, 9. december 2022

Pregledna društvena razstava 2022

PRIREDITVE / Preddvor, 9. december 2022

Pero Lovšin – akustični koncert

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

PRIREDITVE / Selca, 10. december 2022

15. Krekov večer

 

 
 

 

 
 
 

Odprli demenci prijazno točko / 16:26, 8. december

.
Sumim, da so glavni vzrok demence narkoze in protibolečinska sredstva. Mogoče tudi pretres možganov.

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.