Obnovljeni objekt nekdanje gradbene šole na Cankarjevi 2, kjer bodo po novem prostori glasbene šole, bo za uporabo nared sredi septembra. / Foto: Tina Dokl

Novosti na kranjskih šolah

Največji letošnji investiciji na šolskem področju v Kranju – gradnja prizidka Osnovne šole Staneta Žagarja in obnova nekdanje gradbene šole – sta pri koncu.

Vse kranjske šole imajo skladno s projektom E-mobilnost v MOK tudi e-vozila.

Kranj – V šolske klopi je po dvomesečnem oddihu sedlo tudi 5725 kranjskih osnovnošolcev, med njimi 605 prvošolk in prvošolcev. Mestna občina Kranj (MOK) je poletne dneve izkoristila za nujna vzdrževalna dela ter manjše in tudi večje obnove šolskih poslopij. Največja gradbena dela potekajo na Osnovni šoli (OŠ) Staneta Žagarja, kjer s pomočjo evropskih sredstev gradijo prizidek s telovadnico, večnamenskim prostorom in šestimi učilnicami, uredili pa bodo tudi novo zunanje igrišče.

Tiha želja, da 3,15 milijona evrov vredno investicijo končajo že do začetka letošnjega šolskega leta, se žal ni uresničila. Zaključek vseh pogodbenih obveznosti (gradbena dela in oprema prostorov) je sicer določen za konec oktobra.

Obnovljen objekt namenjen glasbeni šoli

Bližje koncu pa je 1,85 milijona evrov vredna obnova nekdanje srednje gradbene šole v starem mestnem jedru Kranja. Z MOK so sporočili, da bo obnovljen objekt, ki bo večinoma namenjen Glasbeni šoli Kranj, za uporabo predvidoma nared sredi septembra.

Nekaj pridobitev so oziroma bodo letos deležne še nekatere druge šole. Med drugim poteka ureditev druge polovice vhodnega platoja pred OŠ Jakoba Aljaža, na OŠ Matije Čopa so dobili novo opremo za tri učilnice, v OŠ Predoslje bodo zamenjali svetila, vse kranjske šole pa imajo zdaj, skladno s projektom E-mobilnost v MOK, tudi e-vozila. »V načrtu je bila tudi obnova parketa v telovadnici na OŠ Franceta Prešerna, a se bo poseg terminsko nekoliko zamaknil, saj je treba prej še sanirati del strehe,« so pojasnili na MOK.

Načrtujejo nove investicije

V Kranju sicer že načrtujejo nove šolske investicije. Po selitvi Kovačnice – podjetniškega inkubatorja v nekdanji objekt pošte v starem Kranju (predvidoma oktobra) se bodo sprostili prostori nekdanje srednje trgovske šole. Stavbo bodo obnovili, sedem učilnic in razdelilnico hrane pa bo v uporabo prejela OŠ Jakoba Aljaža, v kateri se soočajo s precejšnjo prostorsko stisko. Izvajalec za izdelavo projektne dokumentacije je že izbran, izvedbo pa načrtujejo v letu 2024. V prihodnjih letih bodo tudi dozidali OŠ Helene Puhar Kranj ter dozidali in rekonstruirali objekta Podružnične šole Kokrica, kjer bodo pridobili dodatne prostore za vrtec in šolo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/6

petek

5/7

sobota

2/2

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 9. december 2022

Tradicionalni zimski pohod na Vršič

PREDAVANJA / Žiri, 9. december 2022

Grenlandija

RAZSTAVE / Radovljica, 9. december 2022

Pregledna društvena razstava 2022

PRIREDITVE / Preddvor, 9. december 2022

Pero Lovšin – akustični koncert

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

PRIREDITVE / Selca, 10. december 2022

15. Krekov večer

 

 
 

 

 
 
 

Odprli demenci prijazno točko / 16:26, 8. december

.
Sumim, da so glavni vzrok demence narkoze in protibolečinska sredstva. Mogoče tudi pretres možganov.

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.