Jana Fojkar / Foto: Gorazd Kavčič

Začenja se festival Pisana Loka

Od danes do zadnje avgustovske nedelje bo znova potekal festival Pisana Loka, ki se zvečer začenja s koncertom skupin Hoffman in Fat Butlers, jutri se ves dan nadaljuje s Festivalom sladoleda, pred Kaščo na Spodnjem trgu bo skupnostna miza in koncert skupine Swingatan, na Loškem gradu pa Diskölöka.

Škofja Loka – V Škofjo Loko so se letos vrnile tradicionalne avgustovske prireditve, med katerimi je tudi festival Pisana Loka, s katerim se zaključuje poletni program.

»Pisana Loka bo spet glasbeno obarvala trge in ulice našega starega mestnega jedra. Dogodki bodo potekali na različnih lokacijah v mestnem jedru ali njegovi bližini, osrednji glasbeni program pa bodo obogatili še številni kulturni in družabni dogodki za vse generacije in vse okuse. Vseh skupaj bo kar 18,« je povedala direktorica javnega zavoda 973 Jana Fojkar in dodala, da se bo vse skupaj začelo že danes zvečer ob 20. uri, ko bo na Mestnem trgu koncert skupin Hoffman in Fat Butlers. »Že jutri bomo s programom nadaljevali na trgu pred Kaščo, ki ga s skupnostno mizo in koncertom skupine Swingatan pripravljajo Kreativnice. Še isti dan bo na Loškem gradu zanimiv dogodek Diskölöka, ki ga pripravlja Zavod diskoloka. Omeniti velja tudi ponedeljkov koncert Vida, Marka in Jošta na Cankarjevem trgu, v sredo imajo tam koncert BorZak in Moonlight Sky ter v četrtek še Regen. Vrhunec koncertnega dogajanja bo zagotovo koncert Jana Plestenjaka, ki se naslednjo soboto vrača v rodno Škofjo Loko, predstavil pa bo svoj novi album,« je poudarila Jana Fojkar in povabila tudi na zanimivo popoldansko glasbeno delavnico z Jako Bergerjem, ki bo zadnjo avgustovsko nedeljo potekala na Cankarjevem trgu, ob tem pa bo zvečer ob 20. uri tudi koncert skupin Straight Mickey and Boys in Morvern ter udeležencev glasbene delavnice. Prav tako v nedeljo, 28. avgusta, bo v Nunski cerkvi koncert Škofjeloških virtuozov.

»Jutri od 10. ure naprej vabimo tudi na Festival sladoleda in slaščic, ki ga pripravlja Turistično društvo Škofja Loka in bo potekal do 18. ure. Naslednji petek bo od 17. ure naprej na Loškem gradu karavana domačih pivovarn. V soboto, 27. avgusta, bo pred trgovino Rozamunda dvakrat potekala ustvarjalna delavnica Možiček kopitljaček v podobi dvornega paža, isti dan pa bo na Cankarjevem trgu med 10. in 18. uro čas za namizne igre. Pred Pilarno bosta to nedeljo in torek plesna večera, terasa Knjižnice Ivana Tavčarja pa bo v četrtek, 25. avgusta, gostila standup večer. To nedeljo bo tudi literarni večer s Kajo Teržan z naslovom Nekoč bom imela čas, potekal pa bo ob 19. uri v atriju na Mestnem trgu,« je še povedla Jana Fojkar in dodala, da prireditve ne bi bile mogoče brez številnih soorganizatorjev in podpornikov, ki pripravljajo resnično zanimiv festival.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.