Letošnja kmetija naj bi stanovalcem nudila precej manj ugodja kot njene predhodnice. / Foto: arhiv šova ( Domen Jugovar)

Nova Kmetija

Priljubljena televizijska Kmetija se seli na Dolenjsko. Prve kmete naj bi gledalcem predstavili že kmalu, ustvarjalci šova pa so že pokazali hišo, poslopja in posestvo. Na kmetiji ostajata voditeljica Natalija Bratkovič ter mentorica Nada Zorec.

Če so bili še lani tekmovalci resničnostnega šova Kmetija, ki ga lahko spremljate na Pop TV, navajeni, da je bilo vsega v izobilju, bo letos faktor presenečenja velik. Kmetija tokrat ne bo moderna, gledalci in tekmovalci se bodo vrnili k bolj tradicionalni različici kmečkega življenja. Prekmursko ravnino bo zamenjala zahtevna in hribovita dolenjska pokrajina. Že priprava terena in določitev lokacij je bila namreč zahtevnejša od gradnje in postavitve samih objektov.

»Kot vsako leto do zdaj smo vse elemente ter objekte Kmetije postavili v rekordnem času. Za inštalacijo elektrike in vode, urejanje terena, gradnjo samih objektov in scenografije smo potrebovali dva meseca, pri gradnji pa je sodelovalo približno dvajset ljudi,« je povedala Marija Kuljanin, producentka produkcijske hiše Videostroj. »Gledalci bodo videli številne nove objekte, ki stojijo na različnih delih posestva. Vsak od njih pokriva nov kreativni zaplet, ki bo kmetijo naredil najzanimivejšo do sedaj,« je še namignila.

In kaj je torej že znano? Da se ogromno posestvo lahko pohvali z največjo areno doslej, kjer bo potekalo še več dvobojev kot v preteklih sezonah. Glavna hiša je tokrat rustikalno obarvana, zunanja kuhinja, masivna lesena miza in široka terasa pa bodo tekmovalcem nudile prostor za druženje. V notranjosti hiše so spalnica glave družine, levo in desno spalno krilo, shramba ter kopalnica, ki pa tokrat ne pozna razkošja. Tekmovalci namreč na začetku ne bodo imeli niti tekoče vode niti stranišča.

Posestvo sestavljajo še trg, kjer bodo tekmovalci kupovali surovine za svoje bivanje, bogat vrt, za katerega bodo morali seveda vestno skrbeti, hlev, kjer jim bodo delale družbo krave, in pa tabor ter kajža, ki bo letos popolnoma drugačna kot pretekla leta. Dvobojevalci bodo namreč na boj v areni čakali le v spalni vreči, skorajda pod milim nebom.

Če so v prejšnjih sezonah tekmovalci živeli v izobilju, tega letos ne bo. Mentalnih in fizičnih preizkušenj bo še več, strožja pravila igre pa bodo tekmovalcem otežila napredovanje ter jih postavljala v situacije, v katerih bodo morali hkrati tekmovati in sodelovati. Bolj kot kadarkoli prej bodo v ospredju iznajdljivost, veščine ter spretnost tekmovalcev.

Udeležence bo še naprej spremljala voditeljica Natalija Bratkovič, ki ji je letošnja sezona kot adrenalinski odvisnici pisana na kožo. »Nova lokacija je naravnost čudovita in idealna za čas, v katerega nas bo Kmetija popeljala oziroma vrnila – to je čas, ko ni bilo udobja, kot smo ga vajeni danes, ko je bilo treba za vsak kos kruha garati, ko je bilo kmečko življenje borba. Mislim, da še največ povem s stavkom: letos pričakujte Kmetijo brez milosti,« meni Bratkovičeva. Z njo se vrača tudi mentorica Nada, ki bo budno bdela nad opravljenimi nalogami.

Šov na male zaslone prihaja jeseni, kmalu pa bodo znani tudi stanovalci in datum predvajanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.