Park Bor v Preddvoru ob jezeru Črnava je izjemno obiskana turistična točka. / Foto: Alenka Brun

Od prvega dne dobro obiskani Park Bor

Novo preddvorsko turistično lokacijo so poimenovali Park Bor, istoimenski gostinski objekt je pričel obratovati nedavno. Jutri pripravljajo uradno odprtje, dogodek so poimenovali Na Črnavo na zabavo.

Zelo dober odziv je doživela tematska orientacijska pot Skrivnost preddvorskih štorkelj, načrtujejo pa še eno od Gradišča do Sv. Lovrenca, ki bi se »pripela« na Gamsovo pot, in sicer na temo s?tarih Slovanov.

Preddvor – O tem, da je preddvorska občina urejala obalo na zahodni strani jezera Črnava, smo v našem časopisu že pisali. Ob jezeru je uredila tudi otroško igrišče, dodala manjši gostinski objekt, na jezeru lahko vidimo plavajoče pomole, ki so v največje veselje vsem, ki iščejo ohladitev ob visokih temperaturah.

Novo preddvorsko turistično lokacijo so poimenovali Park Bor, istoimenski gostinski objekt je pričel obratovati pred kratkim. Vse omenjeno pa je pravzaprav del projekta Turizem ribjih doživetij.

Jutri, v sredo, 17. avgusta, pa pripravljajo uradno odprtje parka, ki je že od prvega dne dobro obiskan. Začenjajo ob 15. uri, družili pa se boste lahko do osmih zvečer. Vabijo na zabavo, kjer bo za glasbo skrbel didžej Bastiano Balearic, hamburgerji bodo domena Mangoop Burgers iz Kamnika, med tretjo in peto uro popoldan pa pripravljajo degustacije dobrot iz Parka Bor, okušali boste postrvi iz ribogojnice Bizjak – Ribce z Belce. Predstavili bodo ribiški poklic, poskrbljeno bo tudi za najmlajše.

»Z obnovljenim gradom Dvor v središču Preddvora ter Parkom Bor ob jezeru Črnava se je obisk naše turistične destinacije močno povečal. S povečanim obiskom so zadovoljni tudi gostinci in ponudniki turističnih namestitev. Kljub temu ostajamo zvesti sloganu: Zelena narava, aktivna doživetja,« je ob tej priložnosti povedala Ernesta Koprivc, direktorica Zavoda za turizem Preddvor, ki tudi upravlja park. Izkoristili smo priložnost in jo povprašali tudi glede načrtov zavoda. Poudarila je izjemno priljubljeno padalstvo, saj jim je uspelo urediti uradno pristajališče pri jezeru Črnava, ravno tako pa je Preddvor kot destinacija priljubljen pri kolesarjih. Načrtujejo tudi ureditev prog za gorsko kolesarjenje. V zaključni fazi je realizacija tovorne poti z Jezerskim, ki bo odlična povezava zlasti za pohodnike, izvemo. Grad Dvor bo dobil še manjši gostinski obrat in trgovinico, do konca leta pa naj bi luč sveta ugledala tudi blagovna znamka Preddvor. Povprašamo jo še, ali meni, da Preddvor potrebuje hotel. Njen odgovor je pritrdilen. Pove, da upa, da se bodo stvari okoli razvpitega hotela čim prej razrešile, veseli pa se tudi odločitve, da bodo jezero Črnava – vsaj kaže tako – končno izpraznili in očistili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

10/18

ponedeljek

11/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,