Dekleti sta se odločili za sodelovanje. / Foto: Alenka Brun

Posebna in zabavna disciplina

V sklopu Kamfesta je potekala tudi simpatična disciplina: tek s »feršterkerjem« oziroma kitarskim ojačevalcem na Mali grad.

Unikatna športna panoga je nastala kot odziv tehnične ekipe festivala Kamfest na nenehno prenašanje glasbene opreme na Mali grad in nazaj. Dvojice, ki združujejo vzdržljivost pravih gorskih tekačev in hkrati utopično vznesenost kitaristov, se tako ob poljubni taktiki borijo za osvojitev najvišje stopničke.

Letos se je prijavilo sedem ekip, med njimi tudi otroci, ki so se po 24 stopnicah navzgor pognali za najboljšim rezultatom s kablom v rokah. Med starejšimi pa je bila celo ena ženska ekipa. Nekateri posamezniki so se sicer prijavili kot dvojica, a so na koncu tekli sami.

Organizatorji so tokrat tudi spremenili dolžino proge in se odločili za sprint s startom in ciljem pri začetku stopnic, ki v Kamniku vodijo na Mali grad, v bližini Kavarne Veronika. Tekmovalci so tako morali preteči dvojno razdaljo stopnic – se povzpeti do vrha, se dotakniti določene točke in se po njih vrniti na izhodišče. Ubrali so različne taktike. Eni so preskakovali stopnice, drugi so si ojačevalec oprtali, spet tretji so ga nesli v roki. Na koncu je med starejšimi zmagal član ekipe Hribovca, v otroški kategoriji ekipa Nike, edini tekmovalki Dunja Petrič ter Sanela Knežević, ki sta za zanimivo disciplino izvedeli na spletu in se takoj odločili, da se preizkusita, pa nad doseženim časom nista bili pretirano navdušeni, vendar sta bili za prvič zadovoljni. »Je bilo kar naporno,« sta komentirali tek. »'Feršterker' ima zagotovo dvajset kilogramov, tako da teči z njim po stopnicah ni enostavno.« Žiga Oražem iz ekipe Hribovca pa je bil rahlo razočaran, saj je mislil, da bo proga daljša in tekmovalcev neprimerno več.

Na teku sta sodelovala tudi stara mačka Kamfesta, ekipa Kresničke. Njun trenutek je bil v stilu »žena 'dirigira' oziroma spodbuja, mož teče«. Dosegla sta sicer najslabši rezultat, a tek je z njima pridobil dodano vrednost, saj sta gledalce s svojim nastopom spravila v smeh.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.