Obnova Kidričeve ceste trenutno poteka v okolici Tehničnih pregledov, kjer bo tudi krožišče. / Foto: Gorazd Kavčič

Prenavljajo ceste in odseke

Največji gradbišči v škofjeloški občini sta trenutno na Kidričevi cesti in cesti skozi Gorajte, poleg tega pa prenavljajo še nekatere daljše in krajše cestne odseke.

Škofja Loka – Letos spomladi se je začela rekonstrukcija Kidričeve ceste, zato že nekaj časa velja spremenjen prometni režim. Gradnja naj bi potekala do 23. novembra, v tem času pa poteka tudi delna in občasna popolna zapora občinske ceste Kidričeva cesta–Lipica in priključnih kategoriziranih cest in cestnih priključkov. Ob rekonstrukciji obstoječe občinske ceste se gradi tudi nova kolesarska povezava kot kolesarski pas na pločniku v obe smeri ter deloma kot kolesarski pas na vozišču. Projekt je načrtovan v skladu s Celostno prometno strategijo Občine Škofja Loka. Nastajata tudi dve krožni križišči, in sicer pri Mercator centru in pri Tehničnih pregledih. Trenutno je glavno gradbišče pri Tehničnih pregledih, polna zapora priključka pa naj bi predvidoma trajala do ponedeljka, 22. avgusta. Obvoz za vsa vozila do poslovnih subjektov severno od križišča Tehnični pregledi bo možen le iz zahodne smeri – iz centra mesta. Obvoz za vsa vozila je možen le iz zahodne smeri ali pa z obvozom desno v krožišču Mercator preko Frankovega naselja.

V nadaljevanju bo potekala ureditev od Kmetijske zadruge do križišča pri Železniški postaji Škofja Loka, kjer bo kolesarjem namenjen kolesarski pas na pločniku. Kolesarska povezava se bo nadaljevala po lokalni cesti Virmaše–železniška postaja, vzdolž železniške proge. Za križiščem se bodo kolesarski pasovi na pločniku zaključili, kolesarji pa bodo vozili po vozišču z ustreznimi ukrepi za omejitev hitrosti. Pešcem bo na tem delu namenjen pas na vozišču.

Zaradi gradnje občinske ceste Škofja Loka–Crngrob–Dorfarje je tam trenutno zapora, ki je predvidena do konca septembra, in sicer vsak dan od 7. ure do 17.30. Obvoz v času popolne zapore ceste je čez Škofjo Loko in po cesti skozi Groharjevo naselje mimo Pevna do Crngroba ter obratno. V času, ko se ne izvajajo gradbena dela, je zagotovljena prevoznost ceste za lokalni promet.

Pred kratkim so bila zaključena tudi večja vzdrževalna dela na regionalni cesti v Selško dolino, na odseku Športna dvorana Poden–semaforizirano križišče Stara Loka. Del ceste so tudi na novo asfaltirali.

Zaradi obnove vodovoda in kanalizacije je trenutno tudi popolna dolgotrajna zapora prometa na občinski cesti v Frankovem naselju, zgrajen pa je že odsek v Podlubniku.

Zaradi rekonstrukcije in širitve lokalne ceste v Pozirno je bila sredi prejšnjega meseca vzpostavljena popolna dolgotrajna zapora dela občinske ceste Bukovščica–Pozirno. Zapora bo v času od 8. do 20. ure predvidoma trajala še do 13. avgusta. Obvoz je urejen čez Knape.

Dolgotrajni popolni zapori občinske ceste Zminec – skozi naselje in Zminec–Staniše–Jamnik bosta veljali do 21. avgusta od 6. do 19. ure. V času, ko se ne bodo izvajala gradbena dela, bo zagotovljena prevoznost ceste za lokalni promet.

Trenutno velja tudi delna zapora občinske ceste na Spodnjem trgu. Zapora je potrebna zaradi obnove fasade in naj bi trajala do konca tega meseca.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

megla
vlažnost: 100 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/21

ponedeljek

5/19

torek

4/24

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 06:45, 3. oktober

Če mene vprašate(pa me ne), mi je 100x bolj všeč kozouc nafilan s snopi žita ali senom. Tole se mi zdi posiljeno.Če je slučajno komu to všeč...

Gradnja prizidka se odmika / 09:34, 2. oktober

Jesenice, Tržič, Domžale in Kamnik. Občine z nesposobno občinsko upravo.

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...