Skrita zmajeva jajca / Foto: Glamping Mountain Fairy Tale

Uživajo v iskanju skritega zaklada

V tržiškem glampingu Mountain Fairy Tale/V gorski pravljici je gostom po novem na voljo tudi iskanje skritega zaklada, tema orientacijske dogodivščine pa so legende in pravljice iz Tržiča in okolice.

Tržič – V glampingu Mountain Fairy Tale/V gorski pravljici so v sodelovanju s podjetjem Pagon šport pripravili čisto svojo tematsko orientacijsko dogodivščino po glampingu. Veseli zakladko pa je njihova blagovna znamka, ki združuje tematske orientacijske igre, različne animacije na dogodkih in načrtovanje tematsko-orientacijskih parkov in poti. »V glampingu V gorski pravljici nam je bil prvi izziv in cilj ta, da naredimo nekaj unikatnega za goste in jim že ob prvem stiku pokažemo edinstvenost, zanimivost in pestrost kraja, tako da si potem še lažje in bolj motivirano ogledajo tisto, kar jo ponuja Tržič z okolico. Vse poteka igrivo, otroci lahko iščejo skrite točke sami ali s starši in odkrivajo zanimive pravljice o nastanku Tržiča. Vsak dobi tudi poseben tematski kartonček, s katerim zbira tematske žige in rešuje križanko. Pravilno izpolnjen tematski kartonček pa mu prinese možnost, da za nagrado odpre skrinjo z zakladom in presenečenjem,« je pojasnil Matej Pagon iz Pagon športa. Ob recepciji sta tabla z navodili in zemljevid glampinga. Na zemljevidu je označeno, kje so hiške, ki jih usmerijo k skritim zmajevim jajcem, na katerih so vprašanja za geslo križanke, namig, kje se skrita beseda nahaja ... Za začetek so ustvarili tri igre iskanja skritega zaklada, ki so polne motivacijskega naboja, raziskovanja v naravi, zavedanja sebe in stvari okoli sebe.

Po legendah in pravljicah iz Tržiča in okolice so poimenovane tudi hiške v glampingu. »Vsaka naša lesena hiška namreč 'nosi' eno zgodbo, legendo ali pravljico, kot so legenda o nastanku mesta Tržič, pravljica o zakleti grajski gospodični, bajka o izginulem jezeru na Kriški gori, zgodbe o skritih zakladih ... Zgodbe so prevedene tudi v angleščino in opremljene z ilustracijami domačinke Tinke Mesec Tomazin. S tem gostje pobližje spoznajo tudi del lokalnega tržiškega pisnega in ustnega izročila,« pa je povzela prokuristka podjetja Magnocor, lastnika glampinga Mountain Fairy Tale/V gorski pravljici, Polona Šafner, ki poleg dela v glampingu kot turistična vodička z licenco za Tržič opravi tudi kakšno vodenje po Tržiču in okolici.

V Pagon športu so že oblikovali več tematsko-orientacijskih produktov tudi drugod po Gorenjski, med drugim Iskanje Kekčevih junakov na Vitrancu v Kranjski Gori, Medeno dogodivščino v Radovljici, igrificirano tematsko pot Treh zvonov v Tržiču z okolico in tematsko pot po starem mestnem jedru Tržiča, igrificirano tematsko Lambergerjevo pot iz Begunj v Drago, igrificirano tematsko trim pot na Stovc, družinski orientacijski pa­rk v Ljubnem z dvema orientacijskima programoma ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

10/18

ponedeljek

11/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,