Tanja odgovarja

»Vnuk/vnukinja«

Spoštovani, zanima me, ali bo hčerki uspelo še enkrat zanositi. Z možem že imata punčko, sedaj pa poskuša hčerka s pomočjo umetne oploditve ponovno zanositi. Jaz tega ne podpiram, saj vidim, da ti poskusi umetne oploditve hčerko zelo izčrpavajo, in ne razumem, zakaj se tako muči, saj enega otroka že imata. Ali jima bo uspelo?

Življenje je pač tako, da vsak živi svojega in ga niti najmanj ne zanima (življenja namreč), da vi ne razumete svoje hčerke. In je tudi ni treba. Pomembno je samo to, da hčerki stojite ob strani in ji pomagate, kolikor je mogoče. Uspelo jima bo, dobila bosta še enega otroka, mislim, da fantka. Videti je tudi, da se preveč vmešavate v njeno življenje. Raje se držite bolj ob strani, in šele ko vas bodo zaprosili za pomoč, pristopite in pomagajte. Če vas ne vprašajo za mnenje, se ne vmešavajte, ker boste najbolj škodovali sebi oziroma svojemu odnosu z mlado družinico. Lep pozdrav.

»Prijateljstvo«

Pozdravljeni, Tanja. Na vas sem se že obrnila, tokrat pa bi rada vprašala za prijateljico. Obe sva se že »zvrnili« na drugo stran petdesetih let. Prijateljica je tudi že babica s kupom vnukov. Svoje življenje usmerja okoli njih do te mere, da nima časa zase oz. na ta način beži stran od nesrečnega zakona in nezadovoljstva z življenjem nasploh. Mislim tudi, da se preveč zateka v alkohol, česar se sicer zaveda, toda ugibam, da nekako ne najde prave rešitve za izhod iz te omame. Ali se ji bo uspelo izvleči in spremeniti življenje?

Vaši prijateljici ni lahko. Videti je, da je imela zelo težko otroštvo. Iz tega je pobegnila v poroko in otroke, saj nam življenje daje lažno upanje, da je v tem rešitev. Vendar večinoma ni tako in tudi ona je po krajšem obdobju sreče spoznala, kako je. Videti je, da se s seboj ne ukvarja, temveč se samo razdaja za druge. Lovi drobne trenutke veselja, ki pa ne zadostujejo več za kvalitetno življenje. Videti je, da je sposobna in trdna ženska, ki pa se boji spopasti s svojimi demoni. Vrti se okoli enih in istih težav in jih ni pripravljena ozavestiti in odpraviti. Ker se bližata starejšim letom, je majhne stvari ne zadovoljijo več, zato je pač našla omamo, v katero občasno pobegne. To večinoma počnemo vsi, pa naj bo to s cigaretami, marihuano, alkoholom ali pa še čim »težjim in hujšim«. To niti ni tako grozno narobe, če le ostane pri občasnih pobegih. Toda te omame so vabljive in nas zlahka zapeljejo do te mere, da postanemo odvisni. Potem pa se začnejo prave težave. Vaša prijateljica bo morala stopiti iz svoje cone udobja (ki to niti ni) in storiti nekaj za svojo samozavest. Kljub letom za to nikoli ni prepozno. Morala si bo vzeti čas zase, da se bo uspela postaviti na noge, tako kot je treba. Stojte ji ob strani, to je največ, kar lahko storite zanjo. Vse drugo mora opraviti sama. Uspelo ji bo! Srečno.

Oddaj svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

10/18

ponedeljek

11/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Evropski teden mobilnosti / 09:59, 25. september

care4climat :

STRAH + OBČUTEK KRIVDE = do denarja brez "motike".

PS: kakšno vprašanje?

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.