Tanja odgovarja

»Vnuk/vnukinja«

Spoštovani, zanima me, ali bo hčerki uspelo še enkrat zanositi. Z možem že imata punčko, sedaj pa poskuša hčerka s pomočjo umetne oploditve ponovno zanositi. Jaz tega ne podpiram, saj vidim, da ti poskusi umetne oploditve hčerko zelo izčrpavajo, in ne razumem, zakaj se tako muči, saj enega otroka že imata. Ali jima bo uspelo?

Življenje je pač tako, da vsak živi svojega in ga niti najmanj ne zanima (življenja namreč), da vi ne razumete svoje hčerke. In je tudi ni treba. Pomembno je samo to, da hčerki stojite ob strani in ji pomagate, kolikor je mogoče. Uspelo jima bo, dobila bosta še enega otroka, mislim, da fantka. Videti je tudi, da se preveč vmešavate v njeno življenje. Raje se držite bolj ob strani, in šele ko vas bodo zaprosili za pomoč, pristopite in pomagajte. Če vas ne vprašajo za mnenje, se ne vmešavajte, ker boste najbolj škodovali sebi oziroma svojemu odnosu z mlado družinico. Lep pozdrav.

»Prijateljstvo«

Pozdravljeni, Tanja. Na vas sem se že obrnila, tokrat pa bi rada vprašala za prijateljico. Obe sva se že »zvrnili« na drugo stran petdesetih let. Prijateljica je tudi že babica s kupom vnukov. Svoje življenje usmerja okoli njih do te mere, da nima časa zase oz. na ta način beži stran od nesrečnega zakona in nezadovoljstva z življenjem nasploh. Mislim tudi, da se preveč zateka v alkohol, česar se sicer zaveda, toda ugibam, da nekako ne najde prave rešitve za izhod iz te omame. Ali se ji bo uspelo izvleči in spremeniti življenje?

Vaši prijateljici ni lahko. Videti je, da je imela zelo težko otroštvo. Iz tega je pobegnila v poroko in otroke, saj nam življenje daje lažno upanje, da je v tem rešitev. Vendar večinoma ni tako in tudi ona je po krajšem obdobju sreče spoznala, kako je. Videti je, da se s seboj ne ukvarja, temveč se samo razdaja za druge. Lovi drobne trenutke veselja, ki pa ne zadostujejo več za kvalitetno življenje. Videti je, da je sposobna in trdna ženska, ki pa se boji spopasti s svojimi demoni. Vrti se okoli enih in istih težav in jih ni pripravljena ozavestiti in odpraviti. Ker se bližata starejšim letom, je majhne stvari ne zadovoljijo več, zato je pač našla omamo, v katero občasno pobegne. To večinoma počnemo vsi, pa naj bo to s cigaretami, marihuano, alkoholom ali pa še čim »težjim in hujšim«. To niti ni tako grozno narobe, če le ostane pri občasnih pobegih. Toda te omame so vabljive in nas zlahka zapeljejo do te mere, da postanemo odvisni. Potem pa se začnejo prave težave. Vaša prijateljica bo morala stopiti iz svoje cone udobja (ki to niti ni) in storiti nekaj za svojo samozavest. Kljub letom za to nikoli ni prepozno. Morala si bo vzeti čas zase, da se bo uspela postaviti na noge, tako kot je treba. Stojte ji ob strani, to je največ, kar lahko storite zanjo. Vse drugo mora opraviti sama. Uspelo ji bo! Srečno.

Oddaj svoj komentar

Kranj 6°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.