Loško poletje

Marsikdaj gredo (zlasti) moški pod večer v bife, da malce potarnajo, da se pogovorijo o najpomembnejših stvareh. Mnogokrat govorijo o športu, včasih o ženah in otrocih, o politiki, dopustih ... Ko jih včasih, ko je debata že kar vroča, poslušam, le redko slišim besede pohvale. Še največkrat se radi pohvalijo s tem, kako dobri športniki smo, kako malo nas je, pa imamo toliko uspešnih deklet in fantov, ki zmagujejo na največjih tekmovanjih doma in po svetu.

Pred kratkim pa me je na eni od teras presenetilo, koliko pohval sem slišala na račun domačega mesta. Kako zanimiva in živahna je Loka poleti in koliko stvari je moč početi, ne da bi bilo treba sesti v avto in se odpeljati do morja ali vsaj do Bohinja ali Bleda.

Ogromno je zanimivih kolesarskih poti in priložnosti za daljše in krajše izlete do zanimivih točk in celo do dobrih gostiln. Če greš samo na sprehod na Loški grad, je menda moč dobiti sladoled, ki je malo kje boljši. V lokalih v mestu in okolici imajo pivo iz bližnjih domačih pivovarn. Popiješ ga menda lahko celo med tem, ko otroke oddaš v Bralnico na vrtu Sokolskega doma, kjer je živahno zlasti ob torkih pod večer, ko se tam marsikaj dogaja. Danes bo moč poslušati pesmi, čez teden dni pravljico, pa že marsikaj se je dogajalo minule tedne.

A to še zdaleč ni vse. Ta teden se začenja Kino nad mestom. Znova bodo filmi na terasi nekdanje Name, kamor je vredno iti že zaradi najlepšega nočnega pogleda na staro mestno jedro in okolico. Če je še film dober, kot se obetajo od četrtka do nedelje, se res ni treba voziti v Kranj, Ljubljano ali še kam dlje. Do kinodvorane na prostem se lahko sprehodiš ali pelješ s kolesom, ki si ga po novem lahko tudi izposodiš.

Tudi v drugem delu avgusta bo Loka spet še kako živahna oziroma po domače – Loka bo pisana. V desetih dneh, med 19. in 28. avgustom, napovedujejo kar deset koncertov, nastopilo pa bo vrsto zanimivih gostov, tudi domači glasbeniki na čelu z Janom Plestenjakom.

Seveda ne bo manjkal priljubljeni Festival sladoleda, plesati bo moč pred Pilarno, zadnji avgustovski petek bo na gradu Karavana domačih pivovarn, v mestu se obetajo ustvarjalna delavnica, igre na prostem, pa stand-up na terasi na Nami in še kaj.

V Loki se res dogaja toliko stvari, da se ne morejo pritoževati niti tisti, ki radi rečejo, da nikoli ni nič ravno zanje. Da se ne dogaja nič takega, kar bi bilo po njihovem okusu in da je mesto med dopusti dolgočasno in zaspano.

In če bo nekoč v Škofji Loki še poletni plavalni bazen, potem bodo tudi tisti, ki v vsakem dobrem najdejo tudi kaj slabega, morali ostati tiho.

Oddaj svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

10/18

ponedeljek

11/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Samoplačniška fizioterapija na domu / 17:06, 25. september

Kaj je narobe z mojimi komentarji, da niso gor??? A preverjate, če je res, kolko vsak posameznik plačuje v z. blagajno poleg obveznega in dopolninega zavarovanja....

E-skiroji: že dva umrla / 17:01, 25. september

Ne vem zakaj ne uvedejo poleg čelade še obvezno nošenje rumenih brezrokavnikov... Da ga do cajta opaziš ker letajo kot kura brez glave. Ga ...

Samoplačniška fizioterapija na domu / 16:47, 25. september

Se pravi, pridete na dom, in za eno minuto računate 1€ ... Kakšen postopek plačila je tukaj mirodajen? Vi imate blagajno s seboj, izdajate r...

Samoplačniška fizioterapija na domu / 16:38, 25. september

Vsakemu, ki rabi fizioterapijo, zdravnik napiše napotnico. Tukaj ste se pa vi spomnili, da bi še dodatno zaslužili. Od moje plače gre za pri...

Ne hujskajmo drug drugega / 11:18, 25. september

Če bo šlo tako naprej kot do sedaj, nam je res usojeno izginotje skozi asimilacijo priseljencev. Na vseh tabelah nas ni več na prvi strani. ...

Evropski teden mobilnosti / 09:59, 25. september

care4climat :

STRAH + OBČUTEK KRIVDE = do denarja brez "motike".

PS: kakšno vprašanje?

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.