Loško poletje

Marsikdaj gredo (zlasti) moški pod večer v bife, da malce potarnajo, da se pogovorijo o najpomembnejših stvareh. Mnogokrat govorijo o športu, včasih o ženah in otrocih, o politiki, dopustih ... Ko jih včasih, ko je debata že kar vroča, poslušam, le redko slišim besede pohvale. Še največkrat se radi pohvalijo s tem, kako dobri športniki smo, kako malo nas je, pa imamo toliko uspešnih deklet in fantov, ki zmagujejo na največjih tekmovanjih doma in po svetu.

Pred kratkim pa me je na eni od teras presenetilo, koliko pohval sem slišala na račun domačega mesta. Kako zanimiva in živahna je Loka poleti in koliko stvari je moč početi, ne da bi bilo treba sesti v avto in se odpeljati do morja ali vsaj do Bohinja ali Bleda.

Ogromno je zanimivih kolesarskih poti in priložnosti za daljše in krajše izlete do zanimivih točk in celo do dobrih gostiln. Če greš samo na sprehod na Loški grad, je menda moč dobiti sladoled, ki je malo kje boljši. V lokalih v mestu in okolici imajo pivo iz bližnjih domačih pivovarn. Popiješ ga menda lahko celo med tem, ko otroke oddaš v Bralnico na vrtu Sokolskega doma, kjer je živahno zlasti ob torkih pod večer, ko se tam marsikaj dogaja. Danes bo moč poslušati pesmi, čez teden dni pravljico, pa že marsikaj se je dogajalo minule tedne.

A to še zdaleč ni vse. Ta teden se začenja Kino nad mestom. Znova bodo filmi na terasi nekdanje Name, kamor je vredno iti že zaradi najlepšega nočnega pogleda na staro mestno jedro in okolico. Če je še film dober, kot se obetajo od četrtka do nedelje, se res ni treba voziti v Kranj, Ljubljano ali še kam dlje. Do kinodvorane na prostem se lahko sprehodiš ali pelješ s kolesom, ki si ga po novem lahko tudi izposodiš.

Tudi v drugem delu avgusta bo Loka spet še kako živahna oziroma po domače – Loka bo pisana. V desetih dneh, med 19. in 28. avgustom, napovedujejo kar deset koncertov, nastopilo pa bo vrsto zanimivih gostov, tudi domači glasbeniki na čelu z Janom Plestenjakom.

Seveda ne bo manjkal priljubljeni Festival sladoleda, plesati bo moč pred Pilarno, zadnji avgustovski petek bo na gradu Karavana domačih pivovarn, v mestu se obetajo ustvarjalna delavnica, igre na prostem, pa stand-up na terasi na Nami in še kaj.

V Loki se res dogaja toliko stvari, da se ne morejo pritoževati niti tisti, ki radi rečejo, da nikoli ni nič ravno zanje. Da se ne dogaja nič takega, kar bi bilo po njihovem okusu in da je mesto med dopusti dolgočasno in zaspano.

In če bo nekoč v Škofji Loki še poletni plavalni bazen, potem bodo tudi tisti, ki v vsakem dobrem najdejo tudi kaj slabega, morali ostati tiho.

Oddaj svoj komentar

Kranj 7°

jasno
vlažnost: 100 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

7/20

nedelja

5/21

ponedeljek

4/19

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Trboje, 2. oktober 2022

Jesenski dan ob Trbojskem jezeru

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...

Novosti na kranjskih šolah / 10:15, 1. oktober

Tu smo se včasih izobraževali strojniki in električarji. Zdaj je edina šola za ti dve smeri na Zlatem polju. Nimam nič proti učenju glasben...

So zvonovi res preglasni / 10:09, 1. oktober

Nekaj v primerjavo z zakoni, katere enkateri lahko brez problema kršijo:V pristojnosti policije pa je izvajanje ukrepov za prekrške po 8. čl...