Duo Maraaya s spremljevalno skupino / Foto: Alenka Brun

Maraaya tokrat kot predskupina

Tokrat je večerni oder Rekreacijskega parka v Žirovnici v sklopu poletnega festivala KašArt gostil koncert priljubljenega Jana Plestenjaka, kot predskupina pa sta nastopila Marjetka Vovkin Raay, dvojec Maraaya.

KašArt je poletni festival umetnosti v Žirovnici. Združuje zgodbe, poezijo, popularno glasbo in preživljanje časa na prostem ter vabi k druženju s prijatelji ob odkrivanju bogate kulturne dediščine krajev pod Stolom. KašArt gosti različne dogodke na štirih prizoriščih, koncerti pa potekajo v Završnici. Organizira ga Zavod za turizem in kulturo Žirovnica v sodelovanju z Občino Žirovnica in ministrstvom za kulturo.

Tokrat je oder v Žirovnici gostil koncert priljubljenega Jana Plestenjaka, kot predskupina pa sta nastopila Marjetka Vovk in Raay (Aleš Vovk), dvojec Maraaya. Sicer sedeče občinstvo je kar hitro »pobralo« Marjetkino energijo z odra, saj se je med pesmimi precej razgovorila in njena iskrenost je bila nalezljiva. Prav nikogar ni bilo, ki ne bi vsaj malo »migal« na melodije, ki so prihajale iz odra. Ali pa vsaj mrmral besedilo pesmi.

Mimogrede smo izvedeli tudi nekaj zanimivih podrobnosti iz osebnega življenja Marjetke in Aleša Vovka, ki jih je s publiko delila nasmejana pevka. Skupaj sta tako že 18 let, imela sta takšna in drugačna obdobja, tudi čas, ko sta ustvarjala v angleščini, sedaj je prišlo obdobje, ko ustvarjata v slovenščini. Prisluhnili smo lahko vsem njunim najbolj znanim pesmim, vključno z evrovizijsko Here for you, 1000 let, ki so ji obiskovalci namenili še posebno velik aplavz in sta jo ob koncu nastopa ponovila. Niso manjkale tudi Drevo, Zdaj pa greš, Obujem nove čevlje, Sva … Izjemno pa je dvojec občinstvo navdušil z izvedbo priredbe znane Magnificove pesmi Tivoli.

Ravno med izvajanjem evrovizijske pesmi pa jima je za trenutek pozornost občinstva malce ukradel prihod Jana Plestenjaka, saj so ga z avtom pripeljali skoraj čisto pod oder in so njegovi največji oboževalci z mobilniki že iskali pravi kot za posnetek, kako pevec izstopa iz avta.

Preden je prišel na oder, sta se občinstvu, nastopajočim, sponzorjem in ostalim sodelujočim v tem festivalskem delu, zahvalila Matjaž Koman iz Zavoda za turizem in kulturo ter župan Žirovnice Leopold Pogačar, ki je občinstvo nasmejal z izjavo, da je na kvadratni meter prisotno enako število ljudi kot običajno v ljubljanskih Stožicah, kadar nastopa Jan.

Plestenjak je že med prihajanjem na oder doživel gromek aplavz. Občinstvo je dvojec dobro ogrel in je bilo v trenutku na nogah ter prepevalo nove in stare pesmi pevca, ki je smeje priznal, da je na tem prizorišču prvič, ter ponosno povedal, da je rojen v Škofji Loki, čeprav že vrsto let živi na Primorskem. Ni skrival veselja, da ga je občinstvo na Gorenjskem tako toplo pozdravilo in ga po vsaki pesmi nagradilo z glasnim odzivom.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 06:29, 25. september

Slovenci si svobodo razlagamo drugače kot ostali narodi. Zato smo tako drugačni od drugih. Zato ne bomo nikoli velik narod.

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,