Breda Nemc na bazen prihaja že od njegovega odprtja leta 1961. / Foto: Tina Dokl

Plavanje za zabavo in zares

Že vse od začetka letošnje sezone se na Gorenjski plaži trejo gruče ljudi. Od odprtja v sredini junija so sprejeli že okoli 16.000 kopalcev, kar je bistveno več kot v preteklem letu.

Tržič – »Kopalni objekt, ki se ponaša z dvema bazenoma, divjo reko in stenskimi masažami, ponuja možnost jutranjega rekreacijskega plavanja med 7. uro in 8.30 ter kopanje med 9. in 19. uro, včasih ob lepem vremenu podaljšamo do 20. ure,« pove Jure Zadnikar, vodja gospodarskih javnih služb Komunale Tržič.

Kopalci v Tržič zahajajo iz različnih krajev Gorenjske. Anita iz Škofje Loke, ki z družino večkrat obišče tržiški bazen, nam pove, da radi prihajajo na Gorenjsko plažo, saj je okolica res idilična, obenem pa so zelo zadovoljni s prijaznostjo osebja, ponudbo in čistočo. Med otroki je moč opaziti nasmehe, radost in prijetno vznemirjenje ob neštetih skokih v vodo. Večina mlajših obiskovalcev se strinja, da bazen potrebuje dodatno poživitev, največkrat omenjena skakalnica in tobogan pa za zdaj še nista predvidena, deloma zaradi finančnih omejitev, deloma pa tudi zaradi pomanjkanja prostora. Zadnikar poudarja, da je bilo sicer že govora o njuni postavitvi, vendar zaradi velikega povpraševanja najprej razmišljajo o postavitvi fitnesa na prostem.

»Prostora za plavanje je premalo, zgolj ena proga, ki pa je večkrat zasedena. Ljudje se nabirajo ob robu in onemogočajo aktivno plavanje,« pove Maruša, ki se je lani preselila v Tržič in letos redno obiskuje bazen. Prijateljica Urša ob njej pa je na splošno z bazenom zadovoljna, saj prihaja iz Ljubljane, kjer je na bazenih večja gneča, prav tako ji na Gorenjski plaži bolj ustrezata zrak in okolica.

Kopalni objekt letos prvič sodeluje tudi s tržiškim Zdravstvenim domom in celo poletje organizira delavnice različnih tematik: o zdravem načinu življenja, postopkih oživljanja, občasno tudi razgibavanja s fizioterapevtom itd. Organizirani so različni dogodki, v amfiteatru ob plaži so nastopili Alya, Zvita feltna in DJ Tim, 2. avgusta pa je na bazenu potekalo športno popoldne in tekmovanje v plavanju.

Biserka Drinovec, sekretarka Športne zveze Tržič, pojasni: »Tekmovanje vsako leto organizira Športna zveza Tržič, rezultati se štejejo za tržiške športne igre, tako da bodo tisti najbolj zagrizeni odrasli tekmovalci prišli tudi danes, kljub malce slabšemu vremenu. Drugače pa je primarno športno popoldne na Gorenjski plaži organizirano za otroke, kjer jim ponudimo različne športne igre, zabavo in tudi možnost tekmovanja v plavanju.« Pogled na skupino otrok, ki veselo skače v vodo, plava ter se aktivno zabava, zares prikliče nasmeh na obraz. Otroci povedo, da so zelo veseli, da lahko obiskujejo bazen, sodelujejo v različnih igrah ter se družijo s prijatelji.

Med kopalci je tudi Breda Nemc iz Podljubelja, ki bazen obiskuje že od njegovega odprtja leta 1961. »Krasen bazen, krasna okolica. Zelo rada prihajam sem plavat, že od samega začetka. Meni je super, spremenila ne bi ničesar,« nam pove nasmejano in že odhiti proti vodi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

delno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.