Breda Nemc na bazen prihaja že od njegovega odprtja leta 1961. / Foto: Tina Dokl

Plavanje za zabavo in zares

Že vse od začetka letošnje sezone se na Gorenjski plaži trejo gruče ljudi. Od odprtja v sredini junija so sprejeli že okoli 16.000 kopalcev, kar je bistveno več kot v preteklem letu.

Tržič – »Kopalni objekt, ki se ponaša z dvema bazenoma, divjo reko in stenskimi masažami, ponuja možnost jutranjega rekreacijskega plavanja med 7. uro in 8.30 ter kopanje med 9. in 19. uro, včasih ob lepem vremenu podaljšamo do 20. ure,« pove Jure Zadnikar, vodja gospodarskih javnih služb Komunale Tržič.

Kopalci v Tržič zahajajo iz različnih krajev Gorenjske. Anita iz Škofje Loke, ki z družino večkrat obišče tržiški bazen, nam pove, da radi prihajajo na Gorenjsko plažo, saj je okolica res idilična, obenem pa so zelo zadovoljni s prijaznostjo osebja, ponudbo in čistočo. Med otroki je moč opaziti nasmehe, radost in prijetno vznemirjenje ob neštetih skokih v vodo. Večina mlajših obiskovalcev se strinja, da bazen potrebuje dodatno poživitev, največkrat omenjena skakalnica in tobogan pa za zdaj še nista predvidena, deloma zaradi finančnih omejitev, deloma pa tudi zaradi pomanjkanja prostora. Zadnikar poudarja, da je bilo sicer že govora o njuni postavitvi, vendar zaradi velikega povpraševanja najprej razmišljajo o postavitvi fitnesa na prostem.

»Prostora za plavanje je premalo, zgolj ena proga, ki pa je večkrat zasedena. Ljudje se nabirajo ob robu in onemogočajo aktivno plavanje,« pove Maruša, ki se je lani preselila v Tržič in letos redno obiskuje bazen. Prijateljica Urša ob njej pa je na splošno z bazenom zadovoljna, saj prihaja iz Ljubljane, kjer je na bazenih večja gneča, prav tako ji na Gorenjski plaži bolj ustrezata zrak in okolica.

Kopalni objekt letos prvič sodeluje tudi s tržiškim Zdravstvenim domom in celo poletje organizira delavnice različnih tematik: o zdravem načinu življenja, postopkih oživljanja, občasno tudi razgibavanja s fizioterapevtom itd. Organizirani so različni dogodki, v amfiteatru ob plaži so nastopili Alya, Zvita feltna in DJ Tim, 2. avgusta pa je na bazenu potekalo športno popoldne in tekmovanje v plavanju.

Biserka Drinovec, sekretarka Športne zveze Tržič, pojasni: »Tekmovanje vsako leto organizira Športna zveza Tržič, rezultati se štejejo za tržiške športne igre, tako da bodo tisti najbolj zagrizeni odrasli tekmovalci prišli tudi danes, kljub malce slabšemu vremenu. Drugače pa je primarno športno popoldne na Gorenjski plaži organizirano za otroke, kjer jim ponudimo različne športne igre, zabavo in tudi možnost tekmovanja v plavanju.« Pogled na skupino otrok, ki veselo skače v vodo, plava ter se aktivno zabava, zares prikliče nasmeh na obraz. Otroci povedo, da so zelo veseli, da lahko obiskujejo bazen, sodelujejo v različnih igrah ter se družijo s prijatelji.

Med kopalci je tudi Breda Nemc iz Podljubelja, ki bazen obiskuje že od njegovega odprtja leta 1961. »Krasen bazen, krasna okolica. Zelo rada prihajam sem plavat, že od samega začetka. Meni je super, spremenila ne bi ničesar,« nam pove nasmejano in že odhiti proti vodi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

zmerno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/19

torek

6/25

sreda

7/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

PRIREDITVE / Jesenice, 4. oktober 2022

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasveti pred kurilno sezono / 13:46, 4. oktober

Letos se bo kurilo vse kar je viška po kleteh: krpe, plastika, kante, gume, zeleni obrez... To bo veselje gledat po vasi kaj se kadi iz dimnika.

Žan Košir kmalu na sneg / 07:15, 4. oktober

Gorenjci niso za ekipne športe. Le zakaj?

Je tudi na Gorenjskem ogrožena preskrba z zdravili / 07:14, 4. oktober

Ne se hecat. Za nekatere je obisk lekarne št.1 v tednu.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 01:54, 4. oktober

Wojc - mal pejt po svetu, vsaj do LJ - da nauš tok zaplankan.

Žan Košir kmalu na sneg / 01:39, 4. oktober

Ful športnik, tak osamelec - ni v neki ekipi . Pa še fuuuuuul luuuuuštkan.

Žan Košir kmalu na sneg / 20:11, 3. oktober

Bravo Žan , pri 38 letih pa še vedno v formi https://pro-stave.com/bet-at-home/

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 19:37, 3. oktober

Bolš kot fotografije na rantah je pa tole (to sem videl v okolici Kranja):ker se trava samo še balira , je eden rante vrgu ven in zdaj je t...