Pestro avgustovsko dogajanje v Škofji Loki so predstavili Anja Eržen, Matjaž Eržen in Jana Fojkar. / Foto: Gorazd Kavčič

Vabijo tudi v skrite kotičke

V Škofji Loki se ta mesec obeta vrsta raznolikih dogodkov, ki so se začeli s torkovim nadaljevanjem Bralnice in včerajšnjo opero Carmen, nadaljevali se bodo s Kinom nad mestom in glasbenimi Večeri na terasi, zaokrožil pa jih bo festival Pisana Loka s Festivalom sladoleda in Karavano domačih pivovarn ter številnimi koncerti.

Škofja Loka – Letošnje poletje v Škofji Loki potekajo zanimive prireditve, ki so namenjene tako domačinom kot obiskovalcev iz drugih krajev ter tudi turistom.

Že od koncerta Martina Ramoveša konec junija na vrtu Sokolskega doma poteka Bralnica, njena vrta pa so odprta od torka do nedelje od 17. do 20. ure. V okviru Bralnice je vsak torek poskrbljeno za poseben dogodek, med katerimi so tako dogodki za otroke kot mladostnike in odrasle. »Letos v Branici poteka zelo dober program, posledica tega pa je res številen obisk. Program pripravljamo v Kulturnem društvu Grable, podobno kot je bilo to lani. Poleg torkovih dogodkov naj opozorim, da so obiskovalci na vrt Sokolskega doma vabljeni prav vsak dan, razen ponedeljka, tam pa jih čakajo zanimive knjige, poleg tega pa je moč uživati v čudovitem okolju malega skritega kotička Škofje Loke, ki ga marsikdo ne pozna,« je opozorila koordinatorka projekta Bralnica Anja Eržen in dodala, da se ta torek, 9. avgusta, obeta predstavitev Pesmi štirih z Ano Pepelnik, Gregorjem Podlogarjem, Primožem Čučnikom in Tonetom Škerjancem. Nekaj posebnega bo v torek, 16. avgusta, predstavitev pravljice Helene Janežič V naročju dobrega velikana. Sledil bo večer z Aljošo Harlamovim Dramatika na maturi, ki je na sporedu 28. avgusta. Bralnica se bo zaključila 30. avgusta s koncertom skupine Malamor. Vsi dogodki v Bralnici so brezplačni.

Še preden bo svoja vrata zaprla Bralnica, se bo začel priljubljeni Kino nad mestom. Kot je pojasnil direktor Knjižnice Ivana Tavčarja Matjaž Eržen, se bo terasa otroškega in mladinskega oddelka od 11. do 14. avgusta spremenila v kino. Letošnji program prinaša štiri filmske večere pod zvezdnatim nebom, ki se bodo začeli ob 21. uri. V četrtek je najprej na sporedu komična drama Prasica, slabšalni izraz za žensko. V petek bo sledil športno-dokumentarni film 2017, v soboto je na sporedu komična drama Vojvoda, v nedeljo pa še mladinski film Vesolje med nami. »Če bo slučajno kakšen dan neprimerno vreme za filme na prostem, smo za predvajanje rezervirali še ponedeljek,« je pojasnil Eržen. Kot je tudi povedal, so letos pripravili že dva izmed koncertov v okviru Večerov na terasi. Zadnji, z gostoma Severo in Galom Gjurinom, bo 18. avgusta ob 20. uri.

Vrhunec dogodkov letošnjega poletja se obeta med 19. in 28. avgustom, ko bo potekal festival Pisana Loka s kar 18 dogodki. Na različnih prizoriščih bodo potekali koncerti, prav tako pa bo 20. avgusta znova Festival sladoleda, teden dni kasneje pa Karavana domačih pivovarn.

Kot je dodala direktorica javnega zavoda 973 Jana Fojkar, bodo dogodki primerni za vse generacije in okuse, vrhunec pa bo zagotovo koncert domačina Jana Plestenjaka na Škofjeloškem gradu 27. avgusta.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

11/30

ponedeljek

15/29

torek

16/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 15. avgust 2022

Natečaj za najlepši gorenjski nagelj in vrt

IZLETI / Bitnje, Stražišče, 16. avgust 2022

Kopalni izleti v Izolo

IZLETI / Kranj, 16. avgust 2022

S kolesi do Belopeških jezer

OBVESTILA / Preddvor, 17. avgust 2022

Medgeneracijsko sodelovanje

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

 

 
 

 

 
 
 

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!

Javno opazovanje nočnega neba / 15:06, 13. avgust

Folk raje opazuje nebo kot pa kramp ali lopato, da o motiki ne govorim.
Zato pa smo tam kjer smo!

Kaj pa prihodnji ljudje / 10:09, 13. avgust

Ta filozof Dejan M. Savić - ta spada med 'človeke', ki kradejo bogu čas, nam pa denar.

Kosci, 6. del / 21:59, 12. avgust

VSI, ki ste preživeli travme in se postavili na noge - samo stran od njih, brez slabe vesti. Nihče te ne more bolj prizadet kot domači. Naj...

Obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi / 21:39, 12. avgust

Sicer meni dol visi - samo ne morem verjet - ukinili bodo gostinski lokal . verjetno ni bil kakšen žur lokal... uredili pa bodo - razstavn...

Večje število nezakonitih prehodov / 19:25, 12. avgust

Slovenci bi se morali obnašati kot Hrvati. Pomagati turistom do meje. Tudi SLO policisti bi jim morali pomagati do zelene meje na zahodu in ...