Predsednik AŠ 2005 Rado Raspet, dirkač Patrik Ruzzier, direktor dirke Dane Trček, predsednik organizacijskega odbora dirke Primož Tavčar in predsednik AMD Zvezda in dirkač Klemen Trček so predstavili jubilejno prireditev. / Foto: Gorazd Kavčič

Ovinek več proti Lučinam

Na Gorski hitrostni dirki Lučine, ki bo ta konec tedna potekala že v dvajseti izvedbi, pričakujejo več kot osemdeset tekmovalcev, ki pa ne bodo lovili rekorda proge, saj je ta na koncu podaljšana za okoli sto petdeset metrov oziroma precej zavit ovinek.

Gorenja vas – Z današnjo povorko skozi Gorenjo vas, ki se bo začela ob 18.15, se bo uradno odprla letos jubilejna, dvajseta Gorska hitrostna dirka (GHD) Lučine. Jutri od 10.30 bodo na sporedu treningi, v nedeljo od 9. ure naprej pa več kot osemdeset tekmovalcev in tekmovalk čakajo tri dirke. Start dirke bo v Todražu, dolžina proge je 4100 metrov, cilj pa bo v Lučinah. Povprečni naklon je pet odstotkov. "Organizacija takšne dirke zahteva ogromno priprav, kup papirjev in pogovorov. Pri pripravi celotnega dogodka sodeluje okoli sto petdeset ljudi, kar je precej velik zalogaj," je na priložnostni novinarski konferenci na Dvorcu Visoko povedal direktor dirke Dane Trček.

"Dvajset let je lepa številka, čeprav domači klub Buhc Butajnova, ki je začel organizirati dirke, sedaj ne obstaja več. Je pa prireditev pridobivala kvaliteto, ki jo želimo še nadgrajevati," je povedal predsednik organizacijskega odbora dirke Primož Tavčar in dodal, da se je za dirko prijavilo 85 domačih in tujih tekmovalcev, med katerimi je tudi šest tekmovalk, kar pomeni, da je prireditev res kakovostna in priljubljena. Med dirkači tudi letos ne bo manjkal Italijan Federico Liber, ki je zadnja leta postal ne le prijatelj dirke, ampak tudi maskota prireditve. Več kot tujcev bo domačih tekmovalcev, ki imajo ovinke proti Lučinam zares radi.

Presenečenje ob jubileju

"Glede na to, da je letos obletnica dirke, smo pripravili presenečenje tako za dirkače kot gledalce. Tako smo progo na cilju podaljšali za dobrih 150 metrov oziroma za daljši ovinek," je poudaril Primož Tavčar.

Organizator prireditve je tudi letos AMD Zvezda, kot je povedal predsednik Klemen Trček, domačin iz Volake, ki bo na dirki tudi tekmoval, pa jih v društvu povezuje prav organizacija prireditve. Na prireditvi bo dirkal tudi Primorec Patrik Ruzzier, ki tudi sam razvija svoje vozilo, na dirki pa si želi preizkusiti progo, ki je za dirkače še kako atraktivna. Slovenski tekmovalci si že nekaj časa želijo tudi dirkališče, kjer bi se lahko preizkušali in testirali svoje motorje. "Smo edina država v evropski uniji, ki nima dirkališča oziroma primernega poligona za hitro vožnjo. V Cerkljah na Dolenjskem že imamo zagrajen poligon, vendar z ministrstvom za obrambo nismo našli skupnega jezika o najemni pogodbi. Upam, da nam to čim prej uspe," je poudaril predsednik Zveze za avtošport Slovenije AŠ 2005 Rado Raspet.

Organizatorji so povabili tudi na spremljevalne taksi vožnje, ki bodo na razpolago tudi letos, prav tako bosta med posameznimi vožnjami vozila dva avtobusa. Vstop na dirko bo prost za invalide in osnovnošolsko mladino oziroma za otroke do 15 leta starosti, sicer pa je cena sobotne vstopnice 12 evrov, nedeljske 14 in dvodnevne vstopnice 16 evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

pretežno jasno
vlažnost: 79 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/30

ponedeljek

15/29

torek

16/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 15. avgust 2022

Natečaj za najlepši gorenjski nagelj in vrt

IZLETI / Bitnje, Stražišče, 16. avgust 2022

Kopalni izleti v Izolo

IZLETI / Kranj, 16. avgust 2022

S kolesi do Belopeških jezer

OBVESTILA / Preddvor, 17. avgust 2022

Medgeneracijsko sodelovanje

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

 

 
 

 

 
 
 

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!

Javno opazovanje nočnega neba / 15:06, 13. avgust

Folk raje opazuje nebo kot pa kramp ali lopato, da o motiki ne govorim.
Zato pa smo tam kjer smo!

Kaj pa prihodnji ljudje / 10:09, 13. avgust

Ta filozof Dejan M. Savić - ta spada med 'človeke', ki kradejo bogu čas, nam pa denar.

Kosci, 6. del / 21:59, 12. avgust

VSI, ki ste preživeli travme in se postavili na noge - samo stran od njih, brez slabe vesti. Nihče te ne more bolj prizadet kot domači. Naj...

Obnova pokopališkega objekta na Blejski Dobravi / 21:39, 12. avgust

Sicer meni dol visi - samo ne morem verjet - ukinili bodo gostinski lokal . verjetno ni bil kakšen žur lokal... uredili pa bodo - razstavn...

Večje število nezakonitih prehodov / 19:25, 12. avgust

Slovenci bi se morali obnašati kot Hrvati. Pomagati turistom do meje. Tudi SLO policisti bi jim morali pomagati do zelene meje na zahodu in ...