Petkov košarkarski turnir v Vogljah / Foto: arhiv KMŠ

Klub za mlade po srcu

Klub mladih Šenčur so pred več kot desetletjem ustanovili z željo po vključevanju mladih v različne interesne dejavnosti in jim na ta način omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa.

Februarja letos je vodenje Kluba mladih Šenčur (KMŠ) prevzela že tretja generacija, tokrat s predsednikom Marcelom Nahtigalom na čelu. Kot je pojasnil, je bilo zadnji dve leti zaradi epidemije dogajanje okrnjeno, letos pa so ga obudili v velikem slogu. »Prvi večji dogodek, ki smo ga skupaj s Klubom študentov Kranj soorganizirali, je bil obisk marčevskega praznika smučarskih skokov v Planici,« je povedal Nahtigal in nadaljeval: »V času odraščanja na območju občine Šenčur se nam je večkrat zdelo, da smo primorani oditi v sosednje kraje, da smo prišli do dogajanja, saj tu ni bilo ničesar podobnega, kar bi mlade združevalo. Ravno s tem namenom, da mladim ponudimo več priložnosti za druženje v naših krajih, smo letos ponovno zagnali dejavnost, pri tem imamo veliko podporo šenčurske občine.«

V prvem polletju so izvedli že več kot deset dogodkov, tako športne, družabne, kulturne in izobraževalne narave. Aprila so organizirali izmenjevalnico oblačil, ki je bila po Nahtigalovih besedah zelo dobro obiskana. »Smo posamezniki, ki smo trajnostno in ekološko usmerjeni, zato želimo to zavest prenesti tudi v delovanje društva,« je dodal. Med drugim so pripravili tudi delavnico Šalca izpod mojga palca, Pub kviz in dan družabnih iger.

Poleti vsak torek v Športnem parku Šenčur pod njihovim okriljem poteka odbojka, s septembrom se bodo prestavili v športno dvorano v Voklem. Do konca poletnih počitnic načrtujejo še izvedbo odbojkarskega turnirja, minuli petek pa so pripravili košarkarski turnir, kjer so se pomerili v metanju trojk. Več pozornosti bodo namenili tudi izobraževalnim vsebinam, maja so tako pripravili delavnico o Evropski uniji in priložnostih za mlade. »Prizadevamo si, da bi bili v prihodnje vključeni v mednarodne izmenjave v okviru Evropske unije,« je dejal Nahtigal.

KŠM si obeta tudi svoje prostore v Medgeneracijskem centru Šenčur, ki naj bi vrata odprl predvidoma septembra. »Več poudarka bomo dali krepitvi članstva, zavoljo tega, da lahko uspešno kandidiramo na razpisih. Veseli bomo vsakega odziva mladih, spodbujamo jih, naj se obrnejo na nas in nam zaupajo svoje ideje, želje, aktivnosti, ki jih pogrešajo v svojih krajih. Ne nazadnje smo klub za mlade in mlade po srcu, zato vabljeni vsi, da se nam pridružite in skupaj z nami oblikujete mladinsko dogajanje v občini Šenčur,« je sklenil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

10/14

četrtek

11/18

petek

9/21

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 10:23, 27. september

Čas je za novega župana.