Petkov košarkarski turnir v Vogljah / Foto: arhiv KMŠ

Klub za mlade po srcu

Klub mladih Šenčur so pred več kot desetletjem ustanovili z željo po vključevanju mladih v različne interesne dejavnosti in jim na ta način omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa.

Februarja letos je vodenje Kluba mladih Šenčur (KMŠ) prevzela že tretja generacija, tokrat s predsednikom Marcelom Nahtigalom na čelu. Kot je pojasnil, je bilo zadnji dve leti zaradi epidemije dogajanje okrnjeno, letos pa so ga obudili v velikem slogu. »Prvi večji dogodek, ki smo ga skupaj s Klubom študentov Kranj soorganizirali, je bil obisk marčevskega praznika smučarskih skokov v Planici,« je povedal Nahtigal in nadaljeval: »V času odraščanja na območju občine Šenčur se nam je večkrat zdelo, da smo primorani oditi v sosednje kraje, da smo prišli do dogajanja, saj tu ni bilo ničesar podobnega, kar bi mlade združevalo. Ravno s tem namenom, da mladim ponudimo več priložnosti za druženje v naših krajih, smo letos ponovno zagnali dejavnost, pri tem imamo veliko podporo šenčurske občine.«

V prvem polletju so izvedli že več kot deset dogodkov, tako športne, družabne, kulturne in izobraževalne narave. Aprila so organizirali izmenjevalnico oblačil, ki je bila po Nahtigalovih besedah zelo dobro obiskana. »Smo posamezniki, ki smo trajnostno in ekološko usmerjeni, zato želimo to zavest prenesti tudi v delovanje društva,« je dodal. Med drugim so pripravili tudi delavnico Šalca izpod mojga palca, Pub kviz in dan družabnih iger.

Poleti vsak torek v Športnem parku Šenčur pod njihovim okriljem poteka odbojka, s septembrom se bodo prestavili v športno dvorano v Voklem. Do konca poletnih počitnic načrtujejo še izvedbo odbojkarskega turnirja, minuli petek pa so pripravili košarkarski turnir, kjer so se pomerili v metanju trojk. Več pozornosti bodo namenili tudi izobraževalnim vsebinam, maja so tako pripravili delavnico o Evropski uniji in priložnostih za mlade. »Prizadevamo si, da bi bili v prihodnje vključeni v mednarodne izmenjave v okviru Evropske unije,« je dejal Nahtigal.

KŠM si obeta tudi svoje prostore v Medgeneracijskem centru Šenčur, ki naj bi vrata odprl predvidoma septembra. »Več poudarka bomo dali krepitvi članstva, zavoljo tega, da lahko uspešno kandidiramo na razpisih. Veseli bomo vsakega odziva mladih, spodbujamo jih, naj se obrnejo na nas in nam zaupajo svoje ideje, želje, aktivnosti, ki jih pogrešajo v svojih krajih. Ne nazadnje smo klub za mlade in mlade po srcu, zato vabljeni vsi, da se nam pridružite in skupaj z nami oblikujete mladinsko dogajanje v občini Šenčur,« je sklenil.

Oddajte svoj komentar

Kranj -7°

jasno
vlažnost: 89 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-8/9

sreda

-4/11

četrtek

-2/11

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 1. februar 2023

Letovanje v Izoli

ŠPORT / Zgornja Bela, 1. februar 2023

Telovadba za najlepša leta

GLEDALIŠČE / Kranj, 1. februar 2023

Dr. Prešeren

RAZSTAVE / Radovljica, 1. februar 2023

Darilo ledene dobe

RAZSTAVE / Kranj, 1. februar 2023

Poezija v podobah

OBVESTILA / Kranj, 1. februar 2023

Trening moči in raztezanja

DELAVNICE / Tržič, 2. februar 2023

Oblikovanje osebnega finančnega načrta

GLEDALIŠČE / Kranj, 2. februar 2023

Dr. Prešeren

 

 
 

 

 
 
 

Nesebično je branil Slovence / 12:07, 30. januar

Največji sovražnik komunistov in revolucije. Ponosni Slovenci so in bodo vedno sovražniki Slovenske levice.

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.