Petkov košarkarski turnir v Vogljah / Foto: arhiv KMŠ

Klub za mlade po srcu

Klub mladih Šenčur so pred več kot desetletjem ustanovili z željo po vključevanju mladih v različne interesne dejavnosti in jim na ta način omogočili kvalitetno preživljanje prostega časa.

Februarja letos je vodenje Kluba mladih Šenčur (KMŠ) prevzela že tretja generacija, tokrat s predsednikom Marcelom Nahtigalom na čelu. Kot je pojasnil, je bilo zadnji dve leti zaradi epidemije dogajanje okrnjeno, letos pa so ga obudili v velikem slogu. »Prvi večji dogodek, ki smo ga skupaj s Klubom študentov Kranj soorganizirali, je bil obisk marčevskega praznika smučarskih skokov v Planici,« je povedal Nahtigal in nadaljeval: »V času odraščanja na območju občine Šenčur se nam je večkrat zdelo, da smo primorani oditi v sosednje kraje, da smo prišli do dogajanja, saj tu ni bilo ničesar podobnega, kar bi mlade združevalo. Ravno s tem namenom, da mladim ponudimo več priložnosti za druženje v naših krajih, smo letos ponovno zagnali dejavnost, pri tem imamo veliko podporo šenčurske občine.«

V prvem polletju so izvedli že več kot deset dogodkov, tako športne, družabne, kulturne in izobraževalne narave. Aprila so organizirali izmenjevalnico oblačil, ki je bila po Nahtigalovih besedah zelo dobro obiskana. »Smo posamezniki, ki smo trajnostno in ekološko usmerjeni, zato želimo to zavest prenesti tudi v delovanje društva,« je dodal. Med drugim so pripravili tudi delavnico Šalca izpod mojga palca, Pub kviz in dan družabnih iger.

Poleti vsak torek v Športnem parku Šenčur pod njihovim okriljem poteka odbojka, s septembrom se bodo prestavili v športno dvorano v Voklem. Do konca poletnih počitnic načrtujejo še izvedbo odbojkarskega turnirja, minuli petek pa so pripravili košarkarski turnir, kjer so se pomerili v metanju trojk. Več pozornosti bodo namenili tudi izobraževalnim vsebinam, maja so tako pripravili delavnico o Evropski uniji in priložnostih za mlade. »Prizadevamo si, da bi bili v prihodnje vključeni v mednarodne izmenjave v okviru Evropske unije,« je dejal Nahtigal.

KŠM si obeta tudi svoje prostore v Medgeneracijskem centru Šenčur, ki naj bi vrata odprl predvidoma septembra. »Več poudarka bomo dali krepitvi članstva, zavoljo tega, da lahko uspešno kandidiramo na razpisih. Veseli bomo vsakega odziva mladih, spodbujamo jih, naj se obrnejo na nas in nam zaupajo svoje ideje, želje, aktivnosti, ki jih pogrešajo v svojih krajih. Ne nazadnje smo klub za mlade in mlade po srcu, zato vabljeni vsi, da se nam pridružite in skupaj z nami oblikujete mladinsko dogajanje v občini Šenčur,« je sklenil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/6

torek

-2/7

sreda

1/3

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

RAZSTAVE / Jesenice, 6. december 2022

Mere in merilni pripomočki

PREDAVANJA / Naklo, 6. december 2022

V gorah in ledenikih Francije

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

OBVESTILA / Preddvor, 7. december 2022

Telovadba za najlepša leta

DELAVNICE / Naklo, Preddvor, 7. december 2022

Novoletne voščilnice

DELAVNICE / Šenčur, 7. december 2022

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Test

Do 16. ure glasovalo več kot 27 odstotkov volivcev / 20:30, 4. december

Prav veliko nebi komentiral, mislim pa da je zmagal pravi? Sicer koristi jaz nimam nobene, ker neživim vec v kranju,bolje receno niti v sloveniji ne.

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!

Rodila se je Tadejčica / 18:20, 1. december

Pa kje Miklavčičeva pobira te zgodbe,,,, ženska je rodila leta 1980. Kaj ni hodila OŠ, a niso imeli biologije....Kje bogu za hrbtom so pa to...