Selektor Marco Bonitta in Darja Eržen / Foto: Tina Dokl

Želijo na evropsko prvenstvo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se v Kranjski Gori intenzivno pripravlja na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki jih bodo naša dekleta konec avgusta in v začetku septembra igrala proti Avstriji, Gruziji in Azerbajdžanu.

Kranjska Gora – Selektor Marco Bonitta o nasprotnicah: »Avstrijke so glede igre nekje na našem nivoju. Imajo dve, tri izkušene igralke, vendar spet ne na tako visokem nivoju. Če bomo dobro igrali, lahko zmagamo.« Gruzijke so po njegovem mnenju najslabše, medtem ko je ekipa Azerbajdžana najmočnejša v skupini. Tako bodo morala naša dekleta zelo dobro igrati proti Avstriji in zmagati na vsaj eni tekmi proti Azerbajdžankam, razloži. Zaradi nastopov mlajših reprezentantk na evropskem prvenstvu do 17 let in na Olimpijskem festivalu evropske mladine še nima na voljo vseh odbojkaric s svojega seznama, je pa s pristopom in uvodnima tednoma treningov zadovoljen. Slovenke imajo kar dobre možnosti, da se uvrstijo na EuroVolley, ki ga bodo prihodnje leto skupaj gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija.

V reprezentanco se je po poškodbi gležnja vrnila korektorica Darja Eržen, ki izbrani vrsti ni mogla pomagati v srebrni evropski ligi. Erženova je Gorenjka, doma z Brezij. Ta 190 centimetrov visoka 25-letnica je že več sezon igrala v tujini. Zadnji je bil romunski klub CSM Târgoviste. Imela je kar pomembno vlogo v ekipi, potem pa se je poškodovala. Pravi, da ji je po vrnitvi v Slovenijo v ponos, da je lahko del domače reprezentance in da deli izkušnje, ki jih je pridobila v tujini. Zlasti da jih lahko prenaša na mlajše igralke, se dopolni.

»Zelo sem vesela, da sem spet z reprezentanco. Pravih treningov nisem imela že od konca aprila, saj mi je poškodba to onemogočala. Zdaj sem jo vendarle sanirala in se tudi telesno precej dobro pripravila na začetek priprav, tako da lahko že normalno treniram z ekipo. Menim, da imamo dobro reprezentanco in da so zdaj, ko so poškodbe za nami in ko bomo v polni zasedbi, naše možnosti, da v kvalifikacijski skupini osvojimo drugo ali pa celo prvo mesto, zelo dobre,« še pove Erženova. Ne dvomi, da bodo dekleta dala vse od sebe.

V okviru priprav so Slovenke tako že odigrale prva pripravljalna obračuna proti Azerbajdžanu, v nadaljevanju jih čakajo še tekme z Grčijo. Prvo tekmo kvalifikacij bodo igrale 20. avgusta, ko se bodo v Mariboru, kot smo že omenili, pomerile z Avstrijo. Sledili pa bodo še obračuni z Azerbajdžanom in Gruzijo.

Moška odbojkarska reprezentanca pa se v tem času pripravlja na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 26. avgustom in 11. septembrom letos poleg Slovenije gostila še Poljska. Pomerilo se bo 16 reprezentanc, Slovenci najprej s Kamerunom, potem s Francijo, v ljubljanskih Stožicah pa jih čaka še obračun z Nemci.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

zmerno oblačno
vlažnost: 56 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/19

torek

6/25

sreda

7/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

PRIREDITVE / Jesenice, 4. oktober 2022

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasveti pred kurilno sezono / 13:46, 4. oktober

Letos se bo kurilo vse kar je viška po kleteh: krpe, plastika, kante, gume, zeleni obrez... To bo veselje gledat po vasi kaj se kadi iz dimnika.

Žan Košir kmalu na sneg / 07:15, 4. oktober

Gorenjci niso za ekipne športe. Le zakaj?

Je tudi na Gorenjskem ogrožena preskrba z zdravili / 07:14, 4. oktober

Ne se hecat. Za nekatere je obisk lekarne št.1 v tednu.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 01:54, 4. oktober

Wojc - mal pejt po svetu, vsaj do LJ - da nauš tok zaplankan.

Žan Košir kmalu na sneg / 01:39, 4. oktober

Ful športnik, tak osamelec - ni v neki ekipi . Pa še fuuuuuul luuuuuštkan.

Žan Košir kmalu na sneg / 20:11, 3. oktober

Bravo Žan , pri 38 letih pa še vedno v formi https://pro-stave.com/bet-at-home/

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 19:37, 3. oktober

Bolš kot fotografije na rantah je pa tole (to sem videl v okolici Kranja):ker se trava samo še balira , je eden rante vrgu ven in zdaj je t...