Avgusta se bo začela rekonstrukcija in nadzidava Osnovne šole Jela Janežiča. / Foto: Gorazd Kavčič

Avgusta začetek gradnje

Na podlagi julija podpisane pogodbe med Občino Škofja Loka in izbranim ponudnikom gradbenih del bodo v prvih dneh avgusta začeli rekonstrukcijo in nadzidavo Osnovne šole s prilagojenim programom (OŠPP) Jela Janežiča.

Šola se zaradi povečanega vpisa že nekaj let sooča s prostorsko stisko, med drugim ima ta čas svoje prostore kar na štirih različnih lokacijah.

Škofja Loka – Z naložbo v rekonstrukcijo OŠPP Jela Janežiča in gradnjo nadzidka, s čimer bodo pridobili dodatnih tisoč kvadratnih metrov površin, bodo omogočili delovanje šole na enem mestu ter zagotovili ustrezno velike in sodobno opremljene učilnice, je pojasnil višji svetovalec na oddelku za družbene dejavnosti Občine Škofja Loka Alojz Bogataj. To bo po njegovem prepričanju prispevalo k dobremu počutju učencev in učiteljev ter zagotovilo možnost kakovostnega vzgojno-izobraževalnega dela tudi v prihodnosti. »Omogočena bo večja fleksibilnost dela, ki posledično zagotavlja celostni pristop k učenju.« Naložba bo po pogodbi vredna 2,3 milijona evrov, končana pa naj bi bila v dobrem letu, tako da pričakujejo, da se bo septembra prihodnje leto pouk že začel v razširjeni in popolnoma prenovljeni šoli.

Največja investicija

»Omenjena naložba predstavlja največjo javno investicijo na področju izobraževalnih in družbenih dejavnosti v naši občini v naslednjih dveh letih,« je ob tem poudaril Alojz Bogataj in dodal, da so bile ustanoviteljice šole – poleg Občine Škofja Loka so to še občine Gorenja vas - Poljane, Medvode, Železniki in Žiri – uspešne na javnem razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na katerem so pridobile dobrih 765 tisoč evrov nepovratnih sredstev. »Preostala sredstva bodo občine ustanoviteljice zagotovile v okviru rednih proračunov.« OŠPP Jela Janežiča obiskujejo predvsem učenci iz občin ustanoviteljic, vanjo pa je vključenih še nekaj otrok iz občine Vodice in mestne občine Kranj. Šola se zaradi povečanega vpisa že nekaj let sooča s prostorsko stisko, med drugim ima ta čas svoje prostore kar na štirih različnih lokacijah, je še razložil Bogataj in dodal, da je glavni namen investicije na eni lokaciji zagotoviti zadostne in sodobne prostorske kapacitete ter kar najbolj ustrezne pogoje za izvajanje šolske in terapevtskih dejavnosti. »Umestitev celotne dejavnosti zavoda na enotni lokaciji bo posledično pomenilo lažjo organizacijo dela ter učinkovitejše in učencem prijaznejše izvajanje programa, pa tudi racionalizacijo stroškov poslovanja.«

Tudi sodobna knjižnica

Z rekonstrukcijo šole in novim nadzidkom bodo pridobili dodatne prostore za matične in predmetne učilnice, pa tudi učilnico za tehniko in tehnologijo ter glasbeno učilnico. Uredili bodo še sodobno šolsko knjižnico v drugem nadstropju, do kamor bodo po novem lahko dostopali tudi z dvigalom, in novo računalniško učilnico. »Nove učilnice za posebni program bodo opremljene z ustrezno opremo za prilagojeni pouk in praktično delo, spodnje matične in predmetne učilnice pa bodo dobile neposredni dostop v atrij,« je razložil Bogataj. V nadzidku bodo še dodatne garderobe in sanitarije za učence, na novo bodo urejeni sodobni prostori za individualno delo in soba za razgovore s starši. »Prostorsko stisko močno občutijo tudi zaposleni, ki bodo z novimi funkcionalnimi prostori pridobili konferenčni prostor in potrebne kabinete,« je še dejal Bogataj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...