Otroci so se zabavali ob vodnih igrah. / Foto: arhiv društva

Zabavne počitnice

V Društvu prijateljev mladine (DPM) Škofja Loka so med letošnjimi poletnimi počitnicami prvič organizirali počitniško varstvo tudi za otroke iz občine Gorenja vas - Poljane.

Zabavne počitnice so v DPM Škofja Loka poimenovali sklop celodnevnih aktivnosti, ki so jih dva tedna v juliju pripravili tudi za otroke iz občine Gorenja vas - Poljane. »Na nas so se namreč obrnili predstavniki tamkajšnjih šol, ki so zaznali potrebo po tovrstnem počitniškem varstvu,« je pojasnila vodja dejavnosti pri DPM Škofja Loka Katrin Kopač. V preteklih dveh tednih se jim je tako v prostorih Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas vsak dan pridružilo od dvajset do trideset otrok v starosti od šest do enajst let, ki so lahko uživali ob pestrih in raznovrstnih počitniških dejavnostih.

Počitniški program so oblikovali v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina in krajevno knjižnico. Skupaj z Zavodom Poljanska dolina so otroci ustvarjali velike poletne slike, tetovaže in lastne družabne igre velikanke, ob čemer so po besedah Katrin Kopač nadvse uživali. Ustvarjalne delavnice je pripravila tudi knjižnica. »Nastala so 'čarobna drevesca' – okrog lesenih kock so ovili žico in jih okrasili s perlicami. Še fantom je bilo všeč.« Ohladili so se ob vodnih igrah, sproščali pa so se tudi ob športnih aktivnostih – med drugim jim je lokalni klub Polanska banda predstavil floorball oziroma dvoranski hokej. Z zanimanjem so sodelovali tudi v delavnicah, ki jih je pripravil zdravstvenovzgojni center škofjeloškega zdravstvenega doma. Med drugim so jih seznanili s postopkom oživljanja s pomočjo defibrilatorja. Otroci so bili nad dogajanjem v okviru počitniškega varstva navdušeni. Lari je bil recimo najbolj všeč vodni dan, uživala pa je tudi v lakiranju nohtov in izdelovanju dreves s pisanimi perlicami. Tudi Nastja se je strinjala, da je bilo najbolj zabavno obmetavanje z vodnimi balončki, ko niso ostali suhi niti mentorji.

»Program je sofinancirala občina, tako da smo res lahko sprejeli vse otroke, katerih starši so to želeli,« je poudarila Katrin Kopač in dodala, da že razmišljajo, da bi glede na zanimanje prihodnje leto za počitniško varstvo v Gorenji vasi dodali še en teden v avgustu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...