Otroci so se zabavali ob vodnih igrah. / Foto: arhiv društva

Zabavne počitnice

V Društvu prijateljev mladine (DPM) Škofja Loka so med letošnjimi poletnimi počitnicami prvič organizirali počitniško varstvo tudi za otroke iz občine Gorenja vas - Poljane.

Zabavne počitnice so v DPM Škofja Loka poimenovali sklop celodnevnih aktivnosti, ki so jih dva tedna v juliju pripravili tudi za otroke iz občine Gorenja vas - Poljane. »Na nas so se namreč obrnili predstavniki tamkajšnjih šol, ki so zaznali potrebo po tovrstnem počitniškem varstvu,« je pojasnila vodja dejavnosti pri DPM Škofja Loka Katrin Kopač. V preteklih dveh tednih se jim je tako v prostorih Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas vsak dan pridružilo od dvajset do trideset otrok v starosti od šest do enajst let, ki so lahko uživali ob pestrih in raznovrstnih počitniških dejavnostih.

Počitniški program so oblikovali v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina in krajevno knjižnico. Skupaj z Zavodom Poljanska dolina so otroci ustvarjali velike poletne slike, tetovaže in lastne družabne igre velikanke, ob čemer so po besedah Katrin Kopač nadvse uživali. Ustvarjalne delavnice je pripravila tudi knjižnica. »Nastala so 'čarobna drevesca' – okrog lesenih kock so ovili žico in jih okrasili s perlicami. Še fantom je bilo všeč.« Ohladili so se ob vodnih igrah, sproščali pa so se tudi ob športnih aktivnostih – med drugim jim je lokalni klub Polanska banda predstavil floorball oziroma dvoranski hokej. Z zanimanjem so sodelovali tudi v delavnicah, ki jih je pripravil zdravstvenovzgojni center škofjeloškega zdravstvenega doma. Med drugim so jih seznanili s postopkom oživljanja s pomočjo defibrilatorja. Otroci so bili nad dogajanjem v okviru počitniškega varstva navdušeni. Lari je bil recimo najbolj všeč vodni dan, uživala pa je tudi v lakiranju nohtov in izdelovanju dreves s pisanimi perlicami. Tudi Nastja se je strinjala, da je bilo najbolj zabavno obmetavanje z vodnimi balončki, ko niso ostali suhi niti mentorji.

»Program je sofinancirala občina, tako da smo res lahko sprejeli vse otroke, katerih starši so to želeli,« je poudarila Katrin Kopač in dodala, da že razmišljajo, da bi glede na zanimanje prihodnje leto za počitniško varstvo v Gorenji vasi dodali še en teden v avgustu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 78 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/2

sobota

-3/2

nedelja

-8/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Sv. Andrej, 28. januar 2023

Občni zbor govedorejskega društva

GLEDALIŠČE / Visoko, 28. januar 2023

Dušan

GLEDALIŠČE / Jesenice, 28. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

GLEDALIŠČE / Podnart, 28. januar 2023

Slovenska kura

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 29. januar 2023

Sneguljčica

GLEDALIŠČE / Jesenice, 29. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

IZLETI / Šenčur, 29. januar 2023

Na Gornje Poljane

DELAVNICE / Naklo, 30. januar 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.

Kučanizem v Dražgošah / 08:32, 16. januar

Žrtve so bile darovane na oltar komunizma. Oltar, ki ga Slovenci zelo spoštujejo.