SOSEScript: Breadcrumb failed executing with the following error: Error on line 41 position 2: Conversion failed when converting the varchar value 'September' to data type int.

V Bohinju na pomoč priskočili blejski zdravniki

Zaradi okužb s koronavirusom je v Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica okrnjeno delovanje ambulant. Na pomoč so priskočili zdravniki z Bleda, tako da vsak dopoldan zagotavljajo delujočo splošno ambulanto, pediatrična pa ves čas deluje nemoteno.

Od torka naprej je za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljena ena splošna ambulanta, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta. Pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno.

Bohinjska Bistrica – Zdravstveni dom v Bohinju je pred dnevi objavil sporočilo, da je zaradi vdora covida-19 okrnjeno delovanje ambulant in nujne medicinske pomoči. To pomeni, da začasno deluje le ena splošna ambulanta, so pojasnili na Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG).

»V Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica imamo primer okužbe s koronavirusom pri dveh od treh splošnih zdravnic, vendar smo kadrovsko zagato hitro rešili. Na pomoč so požrtvovalno priskočili splošni zdravniki iz Zdravstvenega doma Bled. Tako imamo od torka naprej za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljeno eno delujočo splošno ambulanto, pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta,« so pojasnili.

Turistična ambulanta, kamor se na pomoč v primeru bolezni ali poškodb lahko obrnejo obiskovalci Bohinja, je na isti lokaciji in deluje neokrnjeno vsak delovnik od 15. do 20. ure, tu so angažirani zdravniki iz drugih zdravstvenih domov v sistemu Osnovnega zdravstva Gorenjske, so še razložili.

»V primeru, da bo potrebno 'pokrivanje' v naslednjem tednu, se bodo v reševanje kadrovske zagate poleg Zdravstvenega doma Bled, kamor organizacijsko spada Zdravstveni dom Bohinjska Bistrica, vključili zdravniki iz drugih gorenjskih zdravstvenih domov,« še dodajajo v Osnovnem zdravstvu Gorenjske in poudarjajo, da aktualne razmere v Bohinju potrjujejo pravilnost odločitve vodstva OZG o ponovni obvezni uvedbi zaščitnih mask tako za zaposlene kot za paciente v vseh gorenjskih zdravstvenih domovih, kar zaradi strmega porasta okužb velja od ponedeljka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

3/4

nedelja

5/9

ponedeljek

1/8

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 4. december 2022

Na ogled jaslic v Furlanijo - Julijsko krajino

SEJMI / Bled, 4. december 2022

Sejem rabljene smučarske opreme

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 5. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Škofja Loka, 5. december 2022

Miklavževanje na Mestnem trgu

IZLETI / Kranj, 6. december 2022

Na kopanje in ogled lučk

ŠPORT / Naklo, Šenčur, 6. december 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

OBVESTILA / Kranj, 7. december 2022

Meritve tlaka, holesterola in sladkorja

IZLETI / Kranj, 8. december 2022

Pohod ob Kamniški Bistrici

 

 
 

 

 
 
 

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 11:33, 3. december

To bi lahko bil hrvatski jezik. Wojci... al` karkoli si že... Ko ne boš nič zastopil, bo hudo. Razen, če obvladaš sljadoljedarski jezik!

Rodila se je Tadejčica / 18:20, 1. december

Pa kje Miklavčičeva pobira te zgodbe,,,, ženska je rodila leta 1980. Kaj ni hodila OŠ, a niso imeli biologije....Kje bogu za hrbtom so pa to...

Vlada za prostorsko načrtovanje priključka / 11:31, 1. december

A to je tisti avtocestni priključek, proti kateremu je bila Lenči osebno proti?

V Kranju v nedeljo tudi referenduma / 07:40, 1. december

V Kranju skoraj ne slišiš več govort po slovensk.
Preberte kaj je eden s telefonom (sem slučajno hodil za njim) reku:
" Izgleda da su antibiotici prijeli."

Ne le trije referendumi / 07:14, 1. december

Kar se mene tiče, so bile vlade JJ najboljše za Slovenijo. V njegovem zadnjem, kratkem mandatu, pa se je začela graditi še cesta od Hotemaž...

Ne le trije referendumi / 10:49, 30. november

Janša je dokaz, da je svetlobna leta od velikega politika za katerega se ima. Ko politik dobi toliko zavrnitev bi se moral že zdavnaj odstra...

Ne le trije referendumi / 16:11, 29. november

.
Če boste proti, vam bo Janša ukinil Radovednega Tačka.
.