V Bohinju na pomoč priskočili blejski zdravniki

Zaradi okužb s koronavirusom je v Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica okrnjeno delovanje ambulant. Na pomoč so priskočili zdravniki z Bleda, tako da vsak dopoldan zagotavljajo delujočo splošno ambulanto, pediatrična pa ves čas deluje nemoteno.

Od torka naprej je za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljena ena splošna ambulanta, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta. Pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno.

Bohinjska Bistrica – Zdravstveni dom v Bohinju je pred dnevi objavil sporočilo, da je zaradi vdora covida-19 okrnjeno delovanje ambulant in nujne medicinske pomoči. To pomeni, da začasno deluje le ena splošna ambulanta, so pojasnili na Osnovnem zdravstvu Gorenjske (OZG).

»V Zdravstvenem domu Bohinjska Bistrica imamo primer okužbe s koronavirusom pri dveh od treh splošnih zdravnic, vendar smo kadrovsko zagato hitro rešili. Na pomoč so požrtvovalno priskočili splošni zdravniki iz Zdravstvenega doma Bled. Tako imamo od torka naprej za paciente v Bohinju vsak dopoldan zagotovljeno eno delujočo splošno ambulanto, pediatrična ambulanta ves čas deluje nemoteno, popoldne pa deluje tudi turistična ambulanta,« so pojasnili.

Turistična ambulanta, kamor se na pomoč v primeru bolezni ali poškodb lahko obrnejo obiskovalci Bohinja, je na isti lokaciji in deluje neokrnjeno vsak delovnik od 15. do 20. ure, tu so angažirani zdravniki iz drugih zdravstvenih domov v sistemu Osnovnega zdravstva Gorenjske, so še razložili.

»V primeru, da bo potrebno 'pokrivanje' v naslednjem tednu, se bodo v reševanje kadrovske zagate poleg Zdravstvenega doma Bled, kamor organizacijsko spada Zdravstveni dom Bohinjska Bistrica, vključili zdravniki iz drugih gorenjskih zdravstvenih domov,« še dodajajo v Osnovnem zdravstvu Gorenjske in poudarjajo, da aktualne razmere v Bohinju potrjujejo pravilnost odločitve vodstva OZG o ponovni obvezni uvedbi zaščitnih mask tako za zaposlene kot za paciente v vseh gorenjskih zdravstvenih domovih, kar zaradi strmega porasta okužb velja od ponedeljka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/21

ponedeljek

5/19

torek

4/24

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Cerklje, 3. oktober 2022

Namizni tenis

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 06:45, 3. oktober

Če mene vprašate(pa me ne), mi je 100x bolj všeč kozouc nafilan s snopi žita ali senom. Tole se mi zdi posiljeno.Če je slučajno komu to všeč...

Gradnja prizidka se odmika / 09:34, 2. oktober

Jesenice, Tržič, Domžale in Kamnik. Občine z nesposobno občinsko upravo.

Rdeča luč jih ne ustavi / 22:11, 1. oktober

AAUUUČ hudo za gorenjski žep.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 22:02, 1. oktober

Kako pa jaz tega Človeka spoštujem, občudujem... <3

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 21:05, 1. oktober

Radovljica nima niti enega krožišča! Ali obstoja še kakšno mesto v Sloveniji, da ga nima? Ups, ima, čokoladni divan na Savnikovem trgu!

So zvonovi res preglasni / 15:26, 1. oktober

Rdjavome ku*cu i dlake smetajuhttps://www.youtube.com/watch?v=sR70jCYBrpw&ab_channel=MicaTrofrtaljka-TopicI to mi je neko muškoi gradjanin s...

So zvonovi res preglasni / 11:22, 1. oktober

Pečečnik ni dobil gradbenega dovoljenja, ker bi gradbeni stroji povzročali prevelik hrup prebivalcem ob Plečnikovem stadionu. Sem prepričan,...