Gradbena dela so že skoraj zaključena. / Foto: Primož Pičulin

Gradbena dela pri obnovi stare šole gredo h koncu

Gradbena dela pri obnovi stare šole v Gorenji vasi, v kateri urejajo prostore za dnevno varstvo in začasne namestitve starejših, naj bi končali še ta mesec, zaključuje se tudi izbira izvajalca za notranjo opremo.

V Hiši generacij načrtujejo tudi stalno razstavo fotografij nekdanje stare šole – fotografije razredov, hodnikov, učiteljev in skupinske fotografije učencev, utrinkov s pouka, športnih ur ... Fotografije in razglednice, ki naj bi krasile hodnike Hiše generacij, je mogoče oddati v sprejemni pisarni Občine Gorenja vas - Poljane in na elektronskem naslovu info@obcina-gvp.si do 30. septembra.

Gorenja vas – Zaključek vseh del je po besedah direktorice Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka Silve Košnjek predviden v decembru. Gradbena dela so namreč že skoraj zaključena, ta čas pa je že izbran tudi izvajalec, ki bo poskrbel še za opremo in potrebne medicinske pripomočke. Po obnovi bodo v nekdanjem objektu stare šole zagotovili šest mest za dnevno varstvo starejših (kot dnevni center) in 16 začasnih namestitev za starejše, to je za največ tri mesece. Za 1,8 milijona evrov vredno naložbo so pridobili tudi nepovratna sredstva Republike Slovenije in Evropske unije iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, sofinancira pa jo tudi Občina Gorenja vas - Poljane, je pojasnila Silva Košnjek.

Vloge za sprejem bodo začeli zbirati predvidoma v septembru oziroma oktobru, bodo pa o tem občane pravočasno natančno obvestili, je poudarila Silva Košnjek in dodala, da bodo imeli prednost prebivalci občine Gorenja vas - Poljane, v primeru, da ne bodo zapolnili vseh mest, pa tudi občani okoliških krajev. "Začasne namestitve so mišljene res kot kratkotrajne, za dobo največ treh mesecev, dnevno varstvo pa se bo predvidoma izvajalo od jutra do okrog 16. ure." Po besedah Silve Košnjek gre namreč za projekt deinstitucionalizacije, ko se uporabniki po kratkotrajnem bivanju v instituciji znova vrnejo v domače okolje.

"To predstavlja prvi stik stanovalcev z institucijo, da je potem morebitni prehod v stalno oskrbo doma starejših lažji." Za svojce pa je to lahko dobrodošla pomoč in razbremenitev v času dopustov oziroma druge odsotnosti, recimo v primeru bolezni in podobno. "To so najsodobnejše oblike varstva starejših, ki jih med prvimi na ravni države uvaja prav Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka."

Že zdaj pa vabijo nove kadre, da se jim pridružijo pri delu tako v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka kot kasneje v Hiši generacij v Gorenji vasi, predvsem zdravstveno-negovalni kader in strežnice, je na pomanjkanje kadra še opozorila Silva Košnjek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/14

četrtek

11/18

petek

9/21

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.

Župan Globočnik napovedal ponovno kandidaturo / 10:23, 27. september

Čas je za novega župana.