Izdelke za dobrodelni bazar so učenci pripravili sami. / Foto: Arhiv šole

Razgibano popoldne

Osnovna šola (OŠ) Jakoba Aljaža Kranj je v sodelovanju s krajevnima skupnostnima Huje in Planina pripravila tradicionalni Aljažkov dan, s katerim so zaznamovali krajevni praznik.

Zaključek šolskega leta je na OŠ Jakoba Aljaža popestril tradicionalni Aljažkov dan, v okviru katerega so se vse popoldne na šolskem igrišču odvijale raznovrstne aktivnosti, ki so jih pripravili in vodili učitelji omenjene šole. Krajevni skupnosti sta poskrbeli za napihljiv grad in trampolin, potekala sta tudi srečelov in bazar. Za srečelov so v šoli pridobili sponzorje, izdelke za bazar pa so otroci pripravili sami, in sicer maskote Aljažka in druge izdelke, je pojasnila ravnateljica Lucija Rakovec. Zbrana sredstva bodo namenili ureditvi kotičkov za prijetno preživljanje odmorov na šoli.

Obiskovalcem so z raznolikimi dejavnostmi pričarali res razgibano popoldne. "Začelo se je z Aljažkovim odrom, kjer je zbrane nagovoril skriti gost, podžupan Janez Černe, ki je tudi naš nekdanji učenec," je razložila Lucija Rakovec. Učenci so zanj pripravili vrsto vprašanj, v odgovorih na katera jim je razkril zanimivosti iz življenja na šoli, ko jo je sam obiskoval, in kako jo je doživljal, zaupal pa jim je tudi, kako si on predstavlja "sanjsko" šolo in kaj bi storil, če bi bil minister za šolstvo. V delavnicah so potem izdelovali nakit in poslikali majice, učiteljice pa so za osupljive transformacije poskrbele s poslikavami obrazov. Vedoželjni so se lahko ustavili v znanstvenem kotičku, kjer so se prepričali, da je fizika lahko tudi zabavna. Če so kaj fotogenični, so obiskovalci preverili v fotografskem kotičku, za lačne pa so poskrbeli pri stojnicah s palačinkami in čevapčiči. V kužkovem kotičku je potekala predstavitev agilityja, pripravili so tudi šahovski izziv za mlade in stare, kjer se je bilo mogoče v simultanki pomeriti z gorenjskim šahovskim prvakom v kategoriji do 15 let in njihovim učencem Maksom Demšarjem. S svojim nastopom je obiskovalce razveselil učiteljski pevski zbor, nastopila je tudi šolska folklorna skupina, ogledati si je bilo mogoče še predstavo Pika Nogavička in gusar Val.

Vse popoldne je bilo posvečeno tudi športu. Odvijal se je košarkarski turnir med ekipami OŠ Matije Čopa in OŠ Jakoba Aljaža, pa še nogometni turnir med ekipami OŠ Matije Čopa, OŠ Staneta Žagarja in OŠ Jakoba Aljaža ter starši in učitelji.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 83 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/2

sobota

-3/2

nedelja

-8/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Podnart, 28. januar 2023

Slovenska kura

OBVESTILA / Sv. Andrej, 28. januar 2023

Občni zbor govedorejskega društva

GLEDALIŠČE / Visoko, 28. januar 2023

Dušan

GLEDALIŠČE / Jesenice, 28. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

IZLETI / Šenčur, 29. januar 2023

Na Gornje Poljane

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 29. januar 2023

Sneguljčica

GLEDALIŠČE / Jesenice, 29. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

DELAVNICE / Naklo, 30. januar 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.

Kučanizem v Dražgošah / 08:32, 16. januar

Žrtve so bile darovane na oltar komunizma. Oltar, ki ga Slovenci zelo spoštujejo.