Izdelke za dobrodelni bazar so učenci pripravili sami. / Foto: Arhiv šole

Razgibano popoldne

Osnovna šola (OŠ) Jakoba Aljaža Kranj je v sodelovanju s krajevnima skupnostnima Huje in Planina pripravila tradicionalni Aljažkov dan, s katerim so zaznamovali krajevni praznik.

Zaključek šolskega leta je na OŠ Jakoba Aljaža popestril tradicionalni Aljažkov dan, v okviru katerega so se vse popoldne na šolskem igrišču odvijale raznovrstne aktivnosti, ki so jih pripravili in vodili učitelji omenjene šole. Krajevni skupnosti sta poskrbeli za napihljiv grad in trampolin, potekala sta tudi srečelov in bazar. Za srečelov so v šoli pridobili sponzorje, izdelke za bazar pa so otroci pripravili sami, in sicer maskote Aljažka in druge izdelke, je pojasnila ravnateljica Lucija Rakovec. Zbrana sredstva bodo namenili ureditvi kotičkov za prijetno preživljanje odmorov na šoli.

Obiskovalcem so z raznolikimi dejavnostmi pričarali res razgibano popoldne. "Začelo se je z Aljažkovim odrom, kjer je zbrane nagovoril skriti gost, podžupan Janez Černe, ki je tudi naš nekdanji učenec," je razložila Lucija Rakovec. Učenci so zanj pripravili vrsto vprašanj, v odgovorih na katera jim je razkril zanimivosti iz življenja na šoli, ko jo je sam obiskoval, in kako jo je doživljal, zaupal pa jim je tudi, kako si on predstavlja "sanjsko" šolo in kaj bi storil, če bi bil minister za šolstvo. V delavnicah so potem izdelovali nakit in poslikali majice, učiteljice pa so za osupljive transformacije poskrbele s poslikavami obrazov. Vedoželjni so se lahko ustavili v znanstvenem kotičku, kjer so se prepričali, da je fizika lahko tudi zabavna. Če so kaj fotogenični, so obiskovalci preverili v fotografskem kotičku, za lačne pa so poskrbeli pri stojnicah s palačinkami in čevapčiči. V kužkovem kotičku je potekala predstavitev agilityja, pripravili so tudi šahovski izziv za mlade in stare, kjer se je bilo mogoče v simultanki pomeriti z gorenjskim šahovskim prvakom v kategoriji do 15 let in njihovim učencem Maksom Demšarjem. S svojim nastopom je obiskovalce razveselil učiteljski pevski zbor, nastopila je tudi šolska folklorna skupina, ogledati si je bilo mogoče še predstavo Pika Nogavička in gusar Val.

Vse popoldne je bilo posvečeno tudi športu. Odvijal se je košarkarski turnir med ekipami OŠ Matije Čopa in OŠ Jakoba Aljaža, pa še nogometni turnir med ekipami OŠ Matije Čopa, OŠ Staneta Žagarja in OŠ Jakoba Aljaža ter starši in učitelji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...