Letošnji občinski nagrajenci z županom Tinetom Radinjo. Priznanje za časnega občana sta v imenu sina Jana prevzela mama in oče Stojanka in Matjaž Oblak. / Foto: Primož Pičulin

Najpomembnejše je sodelovanje

»Ob rojstnem dnevu naše Loke bi se vsem zahvalil za to, da smo proaktivna, športna, kreativna, a tudi solidarna, sodelujoča, vključujoča skupnost. S to vizijo želimo nadaljevati,« je na na slavnostni akademiji ob občinskem prazniku poudaril škofjeloški župan Tine Radinja.

Škofja Loka – V vročem poletnem večeru je minuli četrtek na Loškem gradu potekala slavnostna akademija ob letošnjem občinskem prazniku, ki je vsako leto tudi priložnost za podelitev občinskih nagrad. Zbrane nagrajence, njihove sorodnike in prijatelje, predstavnike pobratenih mest ter številne druge občane je po tradiciji najprej nagovoril domači župan Tine Radinja.

»Ko sem pred štirimi leti prvič v vlogi župana na ta naš skupni, občinski praznik stal pred vami, da pozdravimo občinske nagrajenke in nagrajence in jim čestitamo, je bil prav tak lep, vesel, poseben poletni večer. Kot nocoj. Bili smo polni načrtov, delovnega zagona in optimizma,« je povedal župan Tine Radinja in spomnil na mnoge preizkušnje, ki jih je povzročil covid-19, sledila pa je še vojna v Ukrajini. »Vesel sem, da se je naša lokalna skupnost na celotno situacijo odzvala zelo strokovno, pogumno, učinkovito in predvsem zelo solidarno, » je zbrane nagovoril župan Radinja.

»Ob rojstnem dnevu naše Loke bi se vsem zahvalil za to, da smo proaktivna, športna, kreativna, a tudi solidarna, sodelujoča, vključujoča skupnost. S to vizijo želimo nadaljevati. Imamo pravo ekipo in pred nami je nova razvojna etapa, v kateri bomo realizirali tiste javne projekte in objekte nove generacije, ki bodo služili predvsem skupnosti in skupnemu dobremu. To, da se sicer vselej uvrščamo v sam vrh slovenskih občin, v katerih je dobro in prijetno živeti, je le nov izziv in spodbuda,« je poudaril župan in nanizal nekatere projekte, med katerimi so tudi izgradnja nadzidka in rekonstrukcija Osnovne šole Jela Janežiča, izgradnja nove sodobne knjižnice, nov obmestni center v nekdanji vojašnici, kjer se vzpostavlja večgeneracijski center, gradil pa se bo tudi nov dom starostnikov z oskrbovanimi stanovanji. »Potrebnih bo še veliko sodelovanja, dobre volje in vztrajnosti. Močno verjamem, da nam bo skupaj uspelo. V Loki se vse da,« je še dodal župan Tine Radinja, preden je za petdeset let pobratenja in uspešnega sodelovanja segel v roke županu Sel na avstrijskem Koroškem Heribertu Kulmeschu. Kot je ta povedal v zahvali v tekoči slovenščini, so srečanja vedno zelo prisrčna, vsi občani Sel, kjer več kot osemdeset odstotkov prebivalcev govori slovensko, pa so močno povezani s Škofjo Loko.

Čestitke nagrajencem

Župan Tine Radinja je nato čestital tudi letošnjim občinskim nagrajencem. Bronaste grbe Občine Škofja Loka so prejeli Jožefa Bernik za prizadevno delo pri promociji kraja, lokalne skupnosti in prispevek na področju družbenega življenja, Jože Krmelj za požrtvovalno in dolgoletno uspešno delo na kovaškem področju ter za uspešno delo pri ohranjanju in nadaljevanju tradicije obrti in umetnosti ter Janez Plantarič za dolgoletno delo pri ohranjanju obrti in trud pri lepšanju mesta.

Srebrna grba Občine Škofja Loka sta si zaslužila Aleksander Igličar za prizadevno delo za prepoznavnost Škofjeloškega pasijona tako doma kot v svetu ter poglobljeno delo pri ohranjanju zgodovinske in kulturne dediščine ter Združenje borcev za vrednote NOB Škofja Loka za kakovostno in vsestransko delovanje združenja in ohranjanje vrednot NOB ter dolgoletno organizacijsko odličnost.

Še posebno glasen aplavz zbranih si je poleg zlatega grba Občine Škofja Loka za vestno in požrtvovalno delo v dobrobit vseh Ločanov in Ločank ter ohranjanje zgodovinskega pomena naše tradicije zaslužila Jožica Žnidaršič. »Priznanje mi veliko pomeni. Vedno sem imela veliko energije za različna dela, vse me je zanimalo. Sedaj, ko sem zbolela, je te energije manj, sem pa vesela, ker sem lahko pomagala marsikje, posebno pri Smučarskem klubu Alpetour,« je povedala Jožica Žnidaršič.

Župan je ob koncu simbolično podelil še naziv častnega občana, ki si ga je zaslužil nogometaš Jan Oblak za uspehe ter velik prispevek k prepoznavnosti Škofje Loke in Slovenije v svetu ter humanitarno dejavnost in pomoč mladim loškim športnikom. Janovo priznanje sta prevzela njegova mama in oče Stojanka in Matjaž Oblak, v sporočilu na velikem ekranu prireditvenega odra pa je Jan Oblak povedal: »Zame je nekaj najlepšega priti v Škofjo Loko. Že od Godešiča, Lipice in Frankovega naselja, ko vidim Loški grad, je to eden najlepših pogledov, kar sem jih doživel. Vedno se z veseljem vrnem. Nagrada mi pomeni zelo veliko, saj sem tukaj odraščal in vesel sem, da lahko Škofjo Loko predstavljam v svetu in da jo morda kdo obišče tudi zaradi mene. Vesel sem, da sem ambasador tega prelepega mesta.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

15/34

četrtek

18/28

petek

14/29

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

PREDAVANJA / Šenčur, 18. avgust 2022

Priprava potovanja s pomočjo računalnika

PRIREDITVE / Naklo, 18. avgust 2022

Večer ljudskih pesmi z Dečvami

IZLETI / Naklo, 18. avgust 2022

S kolesom v Dovžanovo sotesko

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2022

Praznovanje žegnanja v cerkvi na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Gozd, 21. avgust 2022

Srečanje harmonikarjev, pevcev in glasbenih skupin

 

 
 

 

 
 
 

Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma / 08:04, 18. avgust

"Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma".
/////////////
Ma ne me basat?!
A je to sploh možno?

Jeseniški upokojenci: Nismo bebci / 19:11, 17. avgust

Nergačem iz Jesenic: če se do sedaj niste naučili uporabljati koristneaplikacije, potem jih ne rabite.Moje priporočilo jeseniškim penzjonerj...

Pogodba podpisana še avgusta? / 10:05, 17. avgust

Čudež na Gorenjskem. Postavite kakšno kapelico, da bomo romali vsako leto na mesto čudeža.

Storilec zavedel plačnika / 23:22, 16. avgust

Tega ravno zaradi stalnega dogajanja ne razumem najbolje teh zadev. Vsak, ki nekomu nakazuje denar, lahko ob vpisu transakcijskega računa z ...

Ponovno o koncesiji za Zatrnik / 12:49, 15. avgust

Vsak investicija v smučišče Zatrnik je metanje denarja skozi okno. To je Zalarjev osebni projekt.

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!