Lidija Kos je vodenje DSO Preddvor prevzela pred slabimi štirimi meseci. / Foto: Tina Dokl

V preddvorskem domu ponovno vzpostavili kuhinjo

Odkar je Lidija Kos direktorica Doma starejših občanov Preddvor, so se stvari začele premikati na bolje. Med drugim so znova vzpostavili domsko kuhinjo.

Ponovno so vzpostavili stik z dddr. Miro Delavec Touhami, tako da bodo spominsko sobo Josipine Urbančič Turnograjske vrnili v prvotno stanje oziroma na novo uredili. Z Zavodom za turizem Preddvor so se dogovorili, da se projekt obiska treh gradov nadaljuje.

Preddvor – Lidija Kos je na mestu direktorice Doma starejših občanov Preddvor dobre štiri mesece. V tem času se je zgodilo kar veliko. Nekaj je bilo pričakovanega, nekaj ne, pravi. Največ, kar jim je uspelo, je, da so ponovno postavili na noge lastno kuhinjo in za prvi maj je bila v njej že domača ekipa. »Zaposlili smo vodjo kuhinje in kuharja, še enega iščemo in potem bo ekipa popolna,« optimistično pove Kosova, ki opaža, da gredo v domsko kuhinjo z veseljem jest tudi zaposleni. »Kuhinjo so zelo dobro sprejeli. Ravno tako lahko v jedilnici jedo stanovalci doma, ki lahko izberejo velikost porcije, hrano pa še vedno razdeljujemo tudi po oddelkih. Ta je kvalitetna, je bil pa to velik zalogaj za vse, zlasti kar se tiče vseh priprav, ne samo jedilnika. Gre za dobro opravljeno obsežno delo.« Počasi se s kuhinjo vračajo v stare tirnice, nadaljuje. Trenutno deloma že izvajajo izdajo kosil, čez čas, ko se bo vse skupaj malce ustalilo, pa bodo morda ponovno razmišljali o razvozu kosil.

Direktorica je vesela, da se splošno vzdušje med zaposlenimi izboljšuje. Od prvega aprila ima tudi namestnico. »Včasih so rekli glavna sestra, namestnica direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe, s katero se trudiva, motivirava zaposlene.« Prizna pa, da kadrovsko ostajajo podhranjeni. »Zdravstvenih tehnikov oz. medicinskih sester primanjkuje. S študenti lahko zapolnjujemo delo negovalk, več ne,« potoži.

Tudi na gradu Turn se kaže napredek. Ponovno so vzpostavili stik z dddr. Miro Delavec Touhami, tako da bodo spominsko sobo Josipine Urbančič Turnograjske vrnili v prvotno stanje oziroma na novo uredili. Z Zavodom za turizem Preddvor so se dogovorili, da se projekt obiska treh gradov nadaljuje, predvsem pa se posvečajo temu, da imajo stanovalci v domu čim več dejavnosti. Peljejo jih tudi na kakšen krajši izlet – na primer na Brezje, Jezersko.

Upajo tudi, da jim bo v bližnji prihodnosti uspelo pridobiti obljubljen proračunski denar pristojnega ministrstva. Upajo na vsaj toliko denarja, da bi prišlo do delne obnove doma oziroma njegove nadgradnje, kar bi med drugim pomenilo tudi, da v gradu lahko celotno pritličje namenijo oddelku za osebe z demenco z možnostjo dvanajstih stanovalcev, v prvem nadstropju pa bi tudi izvedli delno prenovo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

delno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/19

torek

6/25

sreda

7/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

PRIREDITVE / Jesenice, 4. oktober 2022

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Žan Košir kmalu na sneg / 07:15, 4. oktober

Gorenjci niso za ekipne športe. Le zakaj?

Je tudi na Gorenjskem ogrožena preskrba z zdravili / 07:14, 4. oktober

Ne se hecat. Za nekatere je obisk lekarne št.1 v tednu.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 01:54, 4. oktober

Wojc - mal pejt po svetu, vsaj do LJ - da nauš tok zaplankan.

Žan Košir kmalu na sneg / 01:39, 4. oktober

Ful športnik, tak osamelec - ni v neki ekipi . Pa še fuuuuuul luuuuuštkan.

Žan Košir kmalu na sneg / 20:11, 3. oktober

Bravo Žan , pri 38 letih pa še vedno v formi https://pro-stave.com/bet-at-home/

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 19:37, 3. oktober

Bolš kot fotografije na rantah je pa tole (to sem videl v okolici Kranja):ker se trava samo še balira , je eden rante vrgu ven in zdaj je t...

V spomin na Andreja Demšarja / 15:16, 3. oktober

Besna sem, ker o takih prireditvah ni 'javnega' obvestila. Kako naj vem....
Hvala tudi ženi IVANKI za varstvo...... za vso dobroto. <3