Župan Anton Luznar in občinski nagrajenci: Janez Lotrič, dr. Maruška Vidovič, Marija Koblar, dr. Miha Markelj in Franc Pfajfar, ki je prevzel priznanje v imenu Pavle Potočnik / Foto: Tina Dokl

V Železnikih letos podelili pet občinskih priznanj

S slavnostno akademijo in podelitvijo občinskih priznanj so minuli četrtek v Železnikih praznovali občinski praznik.

Železniki – Slovenci živimo v mirni in varni državi in tudi z življenjem v občini Železniki je večina prebivalcev zadovoljna, je župan Železnikov Anton Luznar poudaril na četrtkovi slavnostni akademiji ob občinskem prazniku (30. junij), ki so jo priredili v železnikarski športni dvorani. Železniki so trenutno 18. najbolj razvita slovenska občina, ob zelo močnem gospodarstvu pa imajo zgolj 2,6-odstotno stopnjo brezposelnosti, je povedal župan. Zadovoljen je tudi, da so letošnje občinske investicije že v polnem teku, da država uspešno izvaja največji projekt v zgodovini njihove občine – zagotovitev poplavne varnosti Železnikov ter da je ta čas v podpisovanju pogodba za gradnjo obvoznice v Železnikih, ki jo vodi direkcija za infrastrukturo.

Slovesnosti se je udeležil tudi župan pobratenega hrvaškega mesta Lepoglava Marijan Škvarić, ki je ugotavljal, da imata obe občini enake probleme, a tudi enake želje: da v blaginjo občanov uspešno realizirajo postavljene cilje. »Ljudje morajo vedno biti na prvem mestu,« je poudaril. Župan Luznar je ob letošnjem prazniku podelil pet občinskih priznanj zaslužnim prejemnikom, ki so z delom na različnih področjih izboljšali kakovost življenja v Selški dolini in pomagali k njeni večji prepoznavnosti. Plaketo Občine Železniki sta prejela Janez Lotrič, ki je že več kot petdeset let aktiven na kulturnem in športnem področju ter je eden od pobudnikov pred petdesetimi leti ustanovljene nogometne Divje lige v Selcih, ter antropologinja dr. Maruška Vidovič, katere korenine segajo v Selca in je po njeni zaslugi Selška dolina antropološko najbolj raziskana v Sloveniji.

Dr. Mihu Marklju so podelili občinsko priznanje za izjemne dosežke na raziskovalnem področju, pri ohranjanju snovne in nesnovne kulturne dediščine v zgornjem delu Selške doline ter za pomoč pri ponovnem vzpostavljanju povezav s tirolskim Innichenom. Priznanje za življenjsko delo prostovoljcev sta prejeli mojstrica klekljanja in dolgoletna aktivna članica klekljarske sekcije Turističnega društva Železniki Marija Koblar ter Pavla Potočnik, ki je vrsto let organizirala in vodila planinske ture Društva upokojencev (DU) za Selško dolino, aktivna pa je tudi v društvu podeželskih žena in Planinskem društvu za Selško dolino. Priznanje je zaradi odsotnosti Potočnikove prevzel predsednik DU za Selško dolino Franc Pfajfar. Župan je podelil še priznanja devetošolcem in dijakom zaključnih letnikov, ki so bili vsa leta šolanja odlični.

Večer, ki ga je povezovala Minca Rihtaršič, so z glasbo obogatili Pihalni orkester Alples Železniki, Maja Triler in Jan Triler ter kvartet maturantov Škofijske klasične gimnazije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

10/13

četrtek

12/18

petek

12/20

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

IZLETI / Naklo, 29. september 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 29. september 2022

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 29. september 2022

Izlet na Kavčič in Lipnik

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 30. september 2022

Živopis – narodne noše v delih Mihe Maleša

OBVESTILA / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mladino v knjižnici

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 1. oktober 2022

Gutenberški dan

PRIREDITVE / Brezje pri Tržiču, 1. oktober 2022

Spominjarije

PRIREDITVE / Jesenice, 1. oktober 2022

Dejavnosti za mlade

 

 
 

 

 
 
 

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 08:19, 29. september

Preden so sploh kej raziskali so hitro izključili tujo krivdo. Torej, na vrsti je zavarovalnica.
AMEEEN!

Ni še znano, zakaj je zgorel Majdičev mlin / 16:58, 28. september

Tole zažgat je pa kar umetnost.

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 13:58, 28. september

Obema čestitke za uspešno delo in naj bo tako tudi vnaprej.

Na Vitrancu bo nov Mojčin dom / 13:52, 28. september

Me pa prav zanima, kakšen bo ta premični dom. A se ga bo dalo s temelji vred prestavljati po Vitrancu?

Trmasto vztrajava pri planinski hrani / 00:57, 28. september

Vse čestitke <3

V ponedeljek potrdili 3878 okužb z novim koronavirusom / 23:26, 27. september

TI Majstri, ki vse to beležijo.......................... bodo kmalu ugotovili, da nas je v Sloveniji 20 milijonov.
VSE plača DELAVEC.
T

Obnova spomenika v Dolenji vasi / 15:04, 27. september

OBUP. kakšna štala. Za ta denar bi lahko pomagali živečim. Samo ne - je treba žagat stoletne breze, polagat ploščice..... zasajat nova drevesa...... samo da se troši.