V Vrata vozi avtobus

Z današnjim dnem iz Mojstrane v dolino Vrata vozi avtobus, ki je za uporabnike brezplačen. Po občini Kranjska Gora poleti krožno vozi tudi turistični avtobus.

»Občina Kranjska Gora se je prijavila na razpis javnega zavoda TNP za organizacijo javnih avtobusnih prevozov v Vrata. Na razpisu smo bili uspešni, razliko do polne cene te storitve pa bomo pokrili iz občinskega proračuna.«

Mojstrana – Kranjskogorski podžupan Bogdan Janša je poudaril, da je bilo glede asfaltiranja ceste v dolino Vrata veliko narejeno. »Rad bi znova poudaril, da je cesta še vedno v upravljanju države in ni v pristojnosti Občine Kranjska Gora, zato občina tudi ne more in ne sme omejevati prometnih tokov. Direkcija RS za infrastrukturo, kot so nam zagotovili, bo do sredine julija namestila informacijske elektronske table, ki bodo informirale o številu vozil v dolini oziroma zasedenosti parkirišč. Javni zavod Triglavski narodni park (TNP) bo v skladu s projektom dal soglasje za parkiranje omejenega števila vozil v dolini, ena informacijska tabla o številu vozil bo stala pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani, druga pred parkiriščem za Vrtaško planino,« je pojasnil Bogdan Janša.

Na Občini Kranjska Gora so imeli pred nedavnim skupni sestanek z vsemi deležniki v projektu umirjanja prometa v dolino Vrata. Kot je povedal podžupan Janša, je bil namen sestanka zagotoviti kar se da znosne pogoje za prometni režim v letošnji poletni sezoni, in dodal: »Na občini smo obljubili javni avtobusni prevoz in smo svoj del dogovora izpolnili. Na tem sestanku smo se tudi zavezali, da bomo javni avtobusni prevoz zagotovili od 1. julija dalje.« Občina Kranjska Gora se je namreč prijavila na razpis javnega zavoda TNP za organizacijo javnih avtobusnih prevozov v Vrata. »Na razpisu smo bili uspešni, razliko do polne cene te storitve pa bomo pokrili iz občinskega proračuna. Pozivam vse, da v čim večji meri uporabljajo javni prevoz. Na občini se tudi že pripravljamo na gradnjo večjega parkirišča ob nekdanji železniški postaji v Mojstrani.« En avtobus vozi od 1. julija do 21. avgusta na relaciji AP Dovje–AP Kamne–AP Mojstrana–slap Peričnik–Vrata. Na Dovjem starta ob 5., 7., 9., 12. in 14. uri, iz Vrat (pri Aljaževem domu) pa se vrača ob 6., 8., 11., 13. uri in 16.30. Od 23. julija bosta vozila dva avtobusa v še pogostejših intervalih. Vozni red je objavljen tudi na spletni strani Turizma Kranjska Gora.

Krožni turistični avtobus

Julija in avgusta po občini Kranjska Gora krožno vozi turistični avtobus, ki je namenjen obiskovalcem in domačinom. Za občane občine Kranjska Gora (z osebnim dokumentom) je vožnja brezplačna, prav tako za otroke do vključno šestega leta starosti, za druge stane dnevna vozovnica tri evre. Vozni redi so objavljeni na spletni strani Mobilnost v Kranjski Gori. Vozi tudi avtobus čez prelaz Vršič, ki povezuje Kranjsko Goro in dolino Soče vse do Bovca in Nove Gorice. Organizirana pa je tudi linija iz Kranjske Gore, Trbiža, čez Predel, Log pod Mangartom, Bovec do Mosta na Soči.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...