Letošnji občinski nagrajenci (od leve proti desni): Janez Tratnik (PGD Dobračeva), Maja Justin Jerman in Matija Jereb / Foto: Tanja Mlinar

V občini Žiri trije občinski nagrajenci

Na predvečer občinskega praznika so v Žireh na slavnostni seji v Kulturnem središču Stare Žiri minuli petek podelili tudi letošnja občinska priznanja.

Podžupan Jože Stanonik je na slavnostni seji ob občinskem prazniku spomnil, da Občina Žiri sodi med sedem najbolj razvitih občin v državi, sodi pa tudi med najbolj zdrave slovenske občine. »A to ne pomeni, da si lahko privoščimo počitek, pred nami je še veliko projektov. Svet se spreminja in nujno je stalno prilagajanje,« je poudaril Stanonik in dodal, da jim skupaj lahko uspe.

Žiri – »V Žireh smo lahko ponosni na dosežke in razvoj v četrt stoletja samostojne poti,« je v svojem nagovoru poudaril podžupan Jože Stanonik in ob tem spomnil na nekatere velike projekte, ki so jih uresničili v zadnjih letih – od novega doma za starejše do idejne zasnove za ureditev središča in del na področju cestne infrastrukture. Posebno pozornost pa so ob tej priložnosti namenili letošnjim občinskim nagrajencem: Matiji Jerebu, Maji Justin Jerman in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Dobračeva.

Kot je dejal Stanonik, je bilo preteklo leto »čudno« leto, ki so ga občutile vse generacije, že zlasti pa šolarji, ki so se šolali od doma. »A to obdobje smo v Žireh preživeli relativno dobro, za kar bi se rad zahvalil vsem, ki so s svojim delom ali pa le spoštovanjem ukrepov pripomogli, da se lahko skupaj zdravi veselimo poletja in radosti, ki jih prinaša dopust in počitnice.« Ocenil je, da smo bili Slovenci pri spopadanju z epidemijo covida-19 uspešni, verjame pa, da nam tudi v prihodnje pri usklajevanju različnih pogledov ne bo zmanjkalo priložnosti, da se naučimo še učinkovitejšega spoprijemanja z izzivi, ki nas čakajo. »A praznovanje je priložnost, da se veselimo doseženega in se obenem zavežemo, da bomo vsak po svojih močeh prispevali k razvoju kraja in države.« V preteklem letu se po njegovih besedah lahko pohvalijo z dobrim sodelovanjem med občinskimi svetniki in občinsko upravo, za kar se je tako svetnikom kot sodelavcem na občini posebej zahvalil. Ob tem je spomnil, da sodijo med sedem najbolj razvitih občin v državi, sodijo tudi med najbolj zdrave občine. »A to ne pomeni, da si lahko privoščimo počitek, pred nami je še veliko projektov. Svet se spreminja in nujno je stalno prilagajanje,« je poudaril in dodal, da jim skupaj lahko uspe.

Kaj vse lahko vsak stori kot posameznik, pa dokazujejo občinski nagrajenci. Letos so podelili tri občinska priznanja. Majo Justin Jerman so predlagali v Listi za napredek Žirov za njen prispevek k dvigu kulturnega življenja v Žireh, Matijo Jereba je predlagala Lovska družina Žiri za njegovo dolgoletno delo na področju zobozdravstva v Žireh, na predlog občinskega gasilskega poveljstva pa je priznanje prejelo še Prostovoljno gasilsko društvo Dobračeva, ki letos praznuje 120-letnico.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

delno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/19

torek

6/25

sreda

7/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Cerklje, 4. oktober 2022

Telovadba

/ Cerklje, 4. oktober 2022

Pohod do letališča

IZLETI / Kranj, 4. oktober 2022

Kopanje v Bernardinu in ogled Miramara

IZLETI / Naklo, 4. oktober 2022

Na Goli vrh nad Jezerskim

PRIREDITVE / Jesenice, 4. oktober 2022

Za otroke

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. oktober 2022

H kapucinom na ogled razstave in knjižnice

PRIREDITVE / Jesenice, 5. oktober 2022

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Žan Košir kmalu na sneg / 07:15, 4. oktober

Gorenjci niso za ekipne športe. Le zakaj?

Je tudi na Gorenjskem ogrožena preskrba z zdravili / 07:14, 4. oktober

Ne se hecat. Za nekatere je obisk lekarne št.1 v tednu.

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 01:54, 4. oktober

Wojc - mal pejt po svetu, vsaj do LJ - da nauš tok zaplankan.

Žan Košir kmalu na sneg / 01:39, 4. oktober

Ful športnik, tak osamelec - ni v neki ekipi . Pa še fuuuuuul luuuuuštkan.

Žan Košir kmalu na sneg / 20:11, 3. oktober

Bravo Žan , pri 38 letih pa še vedno v formi https://pro-stave.com/bet-at-home/

Križ čez Nepal v petnajstih slikah / 19:37, 3. oktober

Bolš kot fotografije na rantah je pa tole (to sem videl v okolici Kranja):ker se trava samo še balira , je eden rante vrgu ven in zdaj je t...

V spomin na Andreja Demšarja / 15:16, 3. oktober

Besna sem, ker o takih prireditvah ni 'javnega' obvestila. Kako naj vem....
Hvala tudi ženi IVANKI za varstvo...... za vso dobroto. <3