Bohinjski gorski reševalci so v soboto ob pomoči posadke helikopterja Slovenske vojske pomagali tudi poškodovani kravi. / Foto: GRZS/Facebook

S helikopterjem v dolino prepeljali tudi kravo

Minuli konec tedna, sobota je bila za povrh še praznična, so bile gorenjske gore polne planincev, nekaj pa se jih je v dolino vrnilo s pomočjo gorskih reševalcev. Ti so pomagali tudi kravi.

Bohinj – Za gorenjskimi gorskimi reševalci je zelo naporen konec tedna. V zraku sta bila večkrat tudi helikopterja policije in Slovenske vojske z dežurno ekipo Gorske reševalne službe (GRS) na Brniku, s katerima niso reševali le planincev, ampak tudi kravo. Kot namreč poroča uprava za zaščito in reševanje, je v soboto okoli poldneva na planini Tosc krava padla v globino in se poškodovala. Gorski reševalci iz Bohinja so jo na kraju pripravili na transport, nato pa jo je helikopter Slovenske vojske prepeljal v dolino.

V dolino oziroma jeseniško bolnišnico so v nedeljo iz Bohinja s helikopterjem prepeljali tudi planinca, ki se je poškodoval na območju Komarče. Že dopoldne pa je na poti na Sleme pohodnico obšla slabost. Gorski reševalci iz Kranjske Gore in dežurna ekipa GRS Brnik so obolelo oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem policije v jeseniško bolnišnico.

V soboto so po podatkih uprave za zaščito in reševanje gorski reševalci poleg že omenjene krave na Toscu reševali tudi več planincev. Dopoldne je za njihovo pomoč zaprosil planinec, ki se je poškodoval pri sestopu z Ratitovca. Gorski reševalci iz Škofje Loke so ga na kraju oskrbeli, nato so ga s helikopterjem slovenske policije prepeljali v bolnišnico na Jesenice. Popoldne si je pri Zgornjem slapu Peričnik planinec poškodoval glavo. Na kraju so ga oskrbeli gorski reševalci iz Mojstrane. Pospremili so ga v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Jesenice. Nad jezerom Ledvica v Stari Fužini si je planinec poškodoval gleženj. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega planinca na kraju oskrbeli, nato pa s helikopterjem LPE prepeljali v bolnišnico. V soboto popoldne so se na poti Čez Suho izgubili štirje tuji planinci. Bohinjski gorski reševalci so jih s pomočjo helikopterske ekipe Slovenske vojske našli in prepeljali v dolino.

Že v petek dopoldne si je na Koželjevi poti v Kamniški Bistrici pohodnica poškodovala gleženj. Gorski reševalci iz Kamnika so ji imobilizirali nogo, pohodnico prenesli do ceste in jo nato predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči Kamnik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

delno oblačno
vlažnost: 59 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

15/33

četrtek

16/29

petek

14/29

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2022

Planinsko-pohodniški izlet na Gore in Kopitnik

PREDAVANJA / Šenčur, 18. avgust 2022

Priprava potovanja s pomočjo računalnika

PRIREDITVE / Naklo, 18. avgust 2022

Večer ljudskih pesmi z Dečvami

IZLETI / Naklo, 18. avgust 2022

S kolesom v Dovžanovo sotesko

IZLETI / Kranj, Železniki, 20. avgust 2022

Na Brennkogel v Visokih Turah

IZLETI / Šenčur, 20. avgust 2022

Juliana trail Kobarid–Bovec

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2022

Praznovanje žegnanja v cerkvi na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Gozd, 21. avgust 2022

Srečanje harmonikarjev, pevcev in glasbenih skupin

 

 
 

 

 
 
 

Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma / 08:04, 18. avgust

"Most bo skrajšal razdaljo med bregovoma".
/////////////
Ma ne me basat?!
A je to sploh možno?

Jeseniški upokojenci: Nismo bebci / 19:11, 17. avgust

Nergačem iz Jesenic: če se do sedaj niste naučili uporabljati koristneaplikacije, potem jih ne rabite.Moje priporočilo jeseniškim penzjonerj...

Pogodba podpisana še avgusta? / 10:05, 17. avgust

Čudež na Gorenjskem. Postavite kakšno kapelico, da bomo romali vsako leto na mesto čudeža.

Storilec zavedel plačnika / 23:22, 16. avgust

Tega ravno zaradi stalnega dogajanja ne razumem najbolje teh zadev. Vsak, ki nekomu nakazuje denar, lahko ob vpisu transakcijskega računa z ...

Ponovno o koncesiji za Zatrnik / 12:49, 15. avgust

Vsak investicija v smučišče Zatrnik je metanje denarja skozi okno. To je Zalarjev osebni projekt.

Skrivnost danske sreče / 12:47, 14. avgust

https://nova24tv.si/svet/danska-namerava-razgnati-migrantske-gete/

Vsi moramo biti feministi / 10:52, 14. avgust

Ko se je Okoloma enkrat s kolesom opripeljal k njej, je Chimamande presenečeno vzkliknila:
O, kolo ma ?!