Prejemniki občinskih priznanj Božena Kolman Finžgar, Jelena Horvat, Branko Gomilar, Lidija Dornig in Slavica Torkar z gorjanskim županom Petrom Torkarjem / Foto: Tina Dokl

Od praznika do praznika

Občina Gorje je državni in občinski praznik zaznamovala s proslavo Od praznika do praznika, kjer so predstavili dosežke gorjanske občine in lokalnih društev ter podelili občinska priznanja.

Zgornje Gorje – V občini Gorje so lani in v prvi polovici letošnjega leta zabeležili več pomembnih dogodkov. Med drugim so postavili čebelnjak, začeli infrastrukturna dela, postali so t. i. zero waste občina, posadili so cepič stare trte pri župnišču, navijali za domače olimpijce in čestitali trem učencem, ki so v vseh devetih letih osnovnošolskega izobraževanja dosegli izjemen učni uspeh. Pred kratkim se je v organizaciji Občine Gorje s kolesom na pot proti Ankaranu podalo več kot šestdeset udeležencev, ki so v okviru akcije Kolesarimo.Skupaj podprli osebe z motnjami v gibanju in rakave bolnike. Aktivna so bila tudi lokalna društva, gorjansko športno društvo je med drugim praznovalo sto let, gobarsko društvo deset let, PGD Podhom pa je zaznamovalo devetdeset let obstoja. Predsednik PGD Gorje Drago Stojc je prejel najvišje gasilsko odlikovanje v Sloveniji, priznanje Matevža Haceta.

»Lani smo zaključili infrastrukturno ureditev na Poljšici, zgradili dve cesti in parkirišče ob osnovni šoli, uredili tri učilnice ter prenovili notranjost vrtca. Stekla so gradbena dela v Podhomu in Spodnjih Gorjah, pristopili smo k rekonstrukcij občinskih cest in podprli rekonstrukcijo državne ceste,« je na proslavi s kulturnim programom pojasnil gorjanski župan Peter Torkar.

Ob tej priložnosti so podelili občinska priznanja. Tri posameznice so prejele priznanje Občine Gorje, dva posameznika pa plaketo Občine Gorje. Slavica Torkar, predsednica Agrarne skupnosti Podhom, je priznanje prejela za dolgoletno delo v gorjanskih društvih in organizacijah. Lidiji Dornig, ravnateljici Gimnazije Jesenice, so ob upokojitvi podelili priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju šolstva. Prav tako so ob upokojitvi podelili priznanje Jeleni Horvat, ravnateljici Osnovne šole Antona Janše Radovljica, in sicer za uspešno delo na področju dela z otroki s posebnimi potrebami. Za dolgoletno uspešno delo v Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica so Boženi Kolman Finžgar, direktorici knjižnice, ob upokojitvi podelili plaketo Občine Gorje. Plaketo so podelili še Branku Gomilarju, namestniku poveljnika Gasilskega poveljstva Občine Gorje, za neprecenljiv prispevek na področju varstva pred požarom in aktivno delovanje v krajevnih organizacijah. Vsem nagrajencem so se še zahvalili za odlično sodelovanje z gorjansko občino.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-2/2

sobota

-3/2

nedelja

-8/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Podnart, 28. januar 2023

Slovenska kura

OBVESTILA / Sv. Andrej, 28. januar 2023

Občni zbor govedorejskega društva

GLEDALIŠČE / Visoko, 28. januar 2023

Dušan

GLEDALIŠČE / Jesenice, 28. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

IZLETI / Šenčur, 29. januar 2023

Na Gornje Poljane

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 29. januar 2023

Sneguljčica

GLEDALIŠČE / Jesenice, 29. januar 2023

V Gledališču Toneta Čufarja Jesenice

DELAVNICE / Naklo, 30. januar 2023

Orientalski plesi

 

 
 

 

 
 
 

Gasilcem v čast / 13:42, 25. januar

Izbor ene besede leta je ZAME nesmiseln. Jaz takoj dobim asociacijo na Begunje. ZAME je smiselna samo povezava več besed. Bom dal primer od ...

Beseda leta je gasilec / 08:53, 25. januar

.
B O L A N O !!!
.

Občina Jesenice z dvema podžupanjama / 09:12, 23. januar

Spanje na Jesenicah se nadaljuje. Bravo volilci.

Dela vplivajo na vozni red / 09:32, 21. januar

Čestitke državi, da je uspela v boju proti občinski upravi, ki je želela odstraniti železnico iz mesta.

Iskanje idealne ženske / 17:11, 19. januar

Idealna ženska v eni točki:

1. Če ti ga prav kmalu ne pofafam, bom explodirala !

To je to.

Premier bo vodil reformo zdravstva / 16:23, 18. januar

Reforma zdravstva bo taka, da se nič bistvenega ne bo spremenilo, beri, da se ohrani državno zdravstvo, beri dalje, da se ohranita korupcija in kraja.

Kučanizem v Dražgošah / 08:32, 16. januar

Žrtve so bile darovane na oltar komunizma. Oltar, ki ga Slovenci zelo spoštujejo.