Prejemniki občinskih priznanj Božena Kolman Finžgar, Jelena Horvat, Branko Gomilar, Lidija Dornig in Slavica Torkar z gorjanskim županom Petrom Torkarjem / Foto: Tina Dokl

Od praznika do praznika

Občina Gorje je državni in občinski praznik zaznamovala s proslavo Od praznika do praznika, kjer so predstavili dosežke gorjanske občine in lokalnih društev ter podelili občinska priznanja.

Zgornje Gorje – V občini Gorje so lani in v prvi polovici letošnjega leta zabeležili več pomembnih dogodkov. Med drugim so postavili čebelnjak, začeli infrastrukturna dela, postali so t. i. zero waste občina, posadili so cepič stare trte pri župnišču, navijali za domače olimpijce in čestitali trem učencem, ki so v vseh devetih letih osnovnošolskega izobraževanja dosegli izjemen učni uspeh. Pred kratkim se je v organizaciji Občine Gorje s kolesom na pot proti Ankaranu podalo več kot šestdeset udeležencev, ki so v okviru akcije Kolesarimo.Skupaj podprli osebe z motnjami v gibanju in rakave bolnike. Aktivna so bila tudi lokalna društva, gorjansko športno društvo je med drugim praznovalo sto let, gobarsko društvo deset let, PGD Podhom pa je zaznamovalo devetdeset let obstoja. Predsednik PGD Gorje Drago Stojc je prejel najvišje gasilsko odlikovanje v Sloveniji, priznanje Matevža Haceta.

»Lani smo zaključili infrastrukturno ureditev na Poljšici, zgradili dve cesti in parkirišče ob osnovni šoli, uredili tri učilnice ter prenovili notranjost vrtca. Stekla so gradbena dela v Podhomu in Spodnjih Gorjah, pristopili smo k rekonstrukcij občinskih cest in podprli rekonstrukcijo državne ceste,« je na proslavi s kulturnim programom pojasnil gorjanski župan Peter Torkar.

Ob tej priložnosti so podelili občinska priznanja. Tri posameznice so prejele priznanje Občine Gorje, dva posameznika pa plaketo Občine Gorje. Slavica Torkar, predsednica Agrarne skupnosti Podhom, je priznanje prejela za dolgoletno delo v gorjanskih društvih in organizacijah. Lidiji Dornig, ravnateljici Gimnazije Jesenice, so ob upokojitvi podelili priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju šolstva. Prav tako so ob upokojitvi podelili priznanje Jeleni Horvat, ravnateljici Osnovne šole Antona Janše Radovljica, in sicer za uspešno delo na področju dela z otroki s posebnimi potrebami. Za dolgoletno uspešno delo v Knjižnici Antona Tomaža Linharta Radovljica so Boženi Kolman Finžgar, direktorici knjižnice, ob upokojitvi podelili plaketo Občine Gorje. Plaketo so podelili še Branku Gomilarju, namestniku poveljnika Gasilskega poveljstva Občine Gorje, za neprecenljiv prispevek na področju varstva pred požarom in aktivno delovanje v krajevnih organizacijah. Vsem nagrajencem so se še zahvalili za odlično sodelovanje z gorjansko občino.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

10/16

nedelja

9/20

ponedeljek

10/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

ŠPORT / Žiri, 25. september 2022

Markov tek

GLASBA / Križe, 25. september 2022

Koncert Prifarskih muzikantov

RAZSTAVE / Sovodenj, Ermanovec, 25. september 2022

Razstava gob

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 26. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

IZLETI / Kranj, 27. september 2022

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Strahinj, 27. september 2022

Turizem in lokalno okolje

OBVESTILA / Šenčur, 27. september 2022

Vadba za zdravo hrbtenico

PRIREDITVE / Naklo, Šenčur, 28. september 2022

Delavnici orientalskih plesov

 

 
 

 

 
 
 

Ne hujskajmo drug drugega / 21:32, 24. september

Kje pa je tretji totalitarizem, ki ga Evropa prizna, SLO pa (še ) ne. Črna knjiga komunizma po Wikipediji 93.360 ooo žrtev komunizma brez ...

Energetska sanacija doma / 09:09, 24. september

83 let stara stavba? Pri projektiranju so verjetno morali spoštovati zakon o varstvu kulturne dediščine. Zato tako dolga priprava projektne dokumentacije.

Energetska sanacija doma / 01:17, 24. september

SAMI BEBOTI NA POLOŽAJIH.,

Energetska sanacija doma / 01:16, 24. september

Da ne omenjam zadnjega odstavka,. Koliko denarja manjka in kako bi jih lahko zbrali.
In zakaj je potrebnih več sredstev, če je pogodba podpisana.

Energetska sanacija doma / 01:10, 24. september

Pa to ni res. Od leta 2016 se ureja dokumentacija. EJ, eni papirji. 6 let.... pa ne mi zdaj plozat, ker vsi vemo, kako to laufa. To gamad preverit, kaj dela..... in takoj ADIJO.

Vloženi interpelaciji zoper dve ministrici / 00:58, 24. september

Za mene....in mojo družbo pa Grims sploh ni napačen. V bistvu se popolnoma strinjam z njim. In jasno moram pripisat, da nisem SDS-ovka,

Za napredek so ključne inovacije / 00:47, 24. september

Pa LOTRIČ-MEROSLOVJE.... pa še kakšna firma se najdeV ta konec se vozijo na šiht iz cele Gorenjske, iz LJ-..... pa še potrebujejo kader. Zde...