V Tržiču drugi rebalans proračuna

Tržiški občinski svetniki so na junijski seji sprejeli drugi letošnji rebalans občinskega proračuna, in sicer zaradi finančne uskladitve projektov, ki so sofinancirani z državnimi in evropskimi sredstvi.

Tržič – Gre za projekta v načrtu razvojnih programov za komunalno opremljanje aglomeracije Loka, kjer je prišlo do znižanja sredstev za nekaj čez 41 tisoč evrov, in za projekt Žive legende, kjer pa je prišlo do povišanja za približno enak znesek in se bodo uredile dostopne pešpoti do dvorca Neuhaus.

Kot je pojasnil direktor tržiške občinske uprave Klemen Srna, so se zaradi potreb in novih dejstev povečale tudi nekatere druge postavke v občinskem proračunu. Za največ, nekaj več kot 163 tisoč evrov, se je povečala postavka Vrtca Tržič. S prvim februarjem namreč stopile v veljavo višje cene programov, kar posledično pomeni višje plačilo razlike med ekonomsko ceno programov in plačilom staršev ter povečano število oddelkov. Trenutno je v 33 oddelkih 599 otrok. Nekaj več je tudi otrok, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč, manjši del dodatnih sredstev pa bo šel še za plačilo najemnine novih prostorov dveh vrtčevskih oddelkov v Kovorju. Dodana sredstva z rebalansom gredo še za upravljanje in vzdrževanje poslovnih prostorov zaradi dokončanja prenove poslovnega prostora v pritličju občinske stavbe pred oddajo v najem, za skupno medobčinsko inšpekcijsko in redarsko službo za nakup štirih stacionarnih radarjev (sorazmerni delež Občine Tržič), za plačilo pogrebnih storitev socialno ogroženim, za gradnjo, nakup in investicijsko vzdrževanje stanovanj, za dejavnost gasilske zveze in društev ter za krajevno samoupravo (KS Bistrica pri Tržiču).

Skupni odhodki se z rebalansom proračuna za leto 2022 povečujejo za nekaj več kot 259 tisoč evrov. Skupni prihodki pa se povečujejo za dobrih 450 tisoč evrov. »Gre za uskladitev transfernih prihodkov iz državnega in EU proračuna, namenjenih za sofinanciranje projekta DRR2 – Aglomeracija 3806 Loka – komunalno opremljanje. Skladno s potekom gradnje in glede na podpis pogodbe o sofinanciranju projekta se bo šele letos začelo izvajati sofinanciranje iz državnega in EU proračuna. Vse do sedaj smo namreč za izvedbo projekta DRR2 zalagali lastna sredstva, ki jih bomo v upravičenem deležu dobili povrnjena,« je pojasnil Klemen Srna. Proračunski primanjkljaj se z rebalansom zmanjšuje za okoli dvesto tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

8/22

četrtek

8/23

petek

7/22

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 6. oktober 2022

Za otroke

IZLETI / Naklo, 6. oktober 2022

Kolesarski izlet v neznano

PRIREDITVE / Jesenice, 7. oktober 2022

Za otroke

GLASBA / Milje, 7. oktober 2022

Spet ljudsko petje

GLASBA / Tržič, 7. oktober 2022

Ena po domače

PRIREDITVE / Visoko, 7. oktober 2022

Krajevni praznik Visoko - Milje

GLEDALIŠČE / Visoko, 8. oktober 2022

Mali otroci, veliki problemi

IZLETI / Šenčur, 8. oktober 2022

Juliana trail Log pod Mangartom–Trbiž

 

 
 

 

 
 
 

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 20:12, 5. oktober

Rajš žbu u kolen kukr pa z upokojenci bilo kam.
Pa to še ni vse .
( se nadaljuje)

V Železnikih ponosni na športno dvorano / 19:43, 5. oktober

Kakšna SREČAAA, da imamo Domel + še ene firme in privatnike..... vse zanesenjake nekoč, ki so zgradili bazen in športno dvorano. Kaj vse s...

Nasveti pred kurilno sezono / 15:58, 5. oktober

Vse to se kuri že od nekdaj. Zapreš okna in..... to je mala malca, kuker ga serjejo za ozračje velesile.

Srečanje upokojencev pohodnikov v Kranju / 15:53, 5. oktober

100 penzičev <3 - vsa čast. Ta društva so zlata vredna. Da greš na izlet, med ljudi.....Imam znanko v LJ, kjer se nič ne dogaja. Tako da vs...

V Antonovem vrtcu zvišali cene / 15:47, 5. oktober

Okoli 500 € na mesec........... ubogi starši, če so na minimalnih plačah. No ja, saj je nekje izračun, da te stane otrok do 'kruha' kot ena...

Hrano so lahko tudi izmenjali / 15:34, 5. oktober

VSEE pohvale vredno ta izmenjava............ dokler se ne bo umešala elitna inšpekcija.

Končno sanacija kranjske obvoznice / 18:39, 4. oktober

Bolj je žalostno, da gradbena stroka ni sposobna pripraviti projekt in ga nadzorovat. Ne zamerim Husoti in Krasniqiju, če ne znata asfalt položit.