Pogrešana Julija Pogačar bo čez mesec dni dopolnila enajst let. / Foto: PU Ljubljana

Zaskrbljeni oče za pravo informacijo ponuja nagrado

Desetletna Julija Pogačar in njena mati Melisa Smrekar iz Radomelj, ki so ju nazadnje videli novembra lani, naj bi se po sumu Julijinega očeta Marka Pogačarja skrivali v Španiji ali pa v eni od komun verske sekte po Evropi. Za informacijo, ki bi mu pomagala vrniti hčer, ponuja deset tisoč evrov nagrade.

Radomlje – Ljubljanska policijska uprava je pred dnevi spet objavila obvestilo o iskanju matere in hčerke, 52-letne Melise Smrekar (prej Nataša Brumen) in 10-letne Julije Pogačar iz Radomelj. Pogrešani sta že od 3. novembra 2021, ko so ju nazadnje videli na območju Kamnika, od koder naj bi odšli na krajši dopust. Od tedaj o njiju ni ne duha in sluha.

Policija, ki tava v temi, znova prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanih, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200. Medtem pa Julijin oče Marko Pogačar, ki domneva, da se nekdanja partnerica s hčerjo skriva v Španiji ali pa v eni od komun sekte Lane Praner po Evropi, ponuja deset tisoč evrov nagrade za informacijo, ki bi jih pripeljala do Julije in omogočila, da jo varno vrnejo domov. Tudi policija sporoča, da obstaja možnost, da sta Julija in Melisa v tujini ali zunaj urbanih območij.

Marko Pogačar svojo zgodbo o pogrešani de­setletni hčerki Juliji (čez mesec dni jih bo dopolnila enajst), nad katero ima polno skrbništvo, v kar devetih jezikih in s številnimi fotografijami podrobno predstavlja na spletni strani findjulija.com. »Moja 10-letna hči Julija Pogačar je pogrešana že od 3. novembra 2021. Tisto sredo ob približno 17.30 sta z njeno mamo Meliso Smrekar in zakoncema Luko in Anko Ule z avtomobilom odšli neznano kam. Zakonca Ule sta se od svojcev poslovila in rekla, da odhajata v Španijo, kjer bosta živela nekje v hribih, v gozdu, v koči, kamor ne doseže noben signal. Omenila sta tudi, da bosta potovala od tri do štiri dni. Iz navedenega sklepam, da so z avtom odšli v Španijo do Huelve ali Cadiza in od tam s trajektom na Kanarske otoke. Zakonca Ule tekoče govorita špansko, zato je sum, da so nekje v Španiji, upravičen,« pripoveduje obupani oče.

Melisa Smrekar je že vsaj od leta 2013 v stiku z Lano Praner, vodjo sekte Lana Praner z Gospodi, nadaljuje Pogačar, ki verjame, da Pranerjeva ve, kje je Julija, ali pa ima možnost to izvedeti. »Sekta Lane Praner naj bi po Evropi imela svoje komune, tako da obstaja možnost, da se pogrešani skrivajo v kakšni izmed njih. Lana in njeni pripadniki so hudi teoretiki zarot in verjamejo, da nas hočejo bogati zasužnjiti, da je 5G signal nevaren, da nam s testiranji in cepljenji proti covidu-19 v telo vstavljajo čipe, da letala s t. i. chemtrails na nas spuščajo strupe, in še bi lahko našteval. Ker je Melisa Julijo redno jemala s seboj na delavnice Lane Praner in jo indoktrinirala z njihovimi nazori, je tudi Julija verjela v vse našteto. Melisa je prepričana, da je z begom sebe in Julijo rešila pred gotovo smrtjo. Če prav razumem nazore njihove vere, bodo po njih prišli vesoljci in jih rešili,« opisuje Marko Pogačar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

delno oblačno
vlažnost: 89 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/20

sreda

13/24

četrtek

12/24

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 24. maj 2023

Program medgeneracijskega sodelovanja

OBVESTILA / Radovljica, 24. maj 2023

Dan zdravja

IZLETI / Kranj, 25. maj 2023

V Dolomite

OBVESTILA / Šenčur, 25. maj 2023

Dnevi medgeneracijskega sožitja v Ljubljani

IZLETI / Naklo, 25. maj 2023

S kolesom do Velesovega

OBVESTILA / Gorenjska, 25. maj 2023

Program medgeneracijskega sodelovanja

IZLETI / Kranj, 25. maj 2023

Izlet DU Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 21:31, 22. maj

Zakaj pa ne Jesenice. Grem stavt, da imajo le te dovolj bohatih z denarjem. Dočim u Radolco/Lesce pa sili folk od drugod. Ko bo to prodano, bo pa investitor v plusu, a ne.

Luksuzna stanovanja na Jesenicah / 07:56, 21. maj

Po bizi.si, je lastnik Baranje Dejan Bubanja. Na strani stop.neplačniki, svetujejo previdnost. Druga generacija.

Slovenci – takšni in precej drugačni / 07:49, 21. maj

... v šolah kraljujejo tisti, zaradi katerih so službe dobili prevajalci jezika, ki ga ne razumejo niti dosedaj prevladujoči nasilniki, na u...

Prispelo prvo letalo za gašenje / 09:36, 20. maj

Ja, znano je, da pri na se vse cene ponavadi skrijejo, tako da se potem dva do tri krat povečajo. In seveda folk pele, celo pohvale dobijo t...

Prispelo prvo letalo za gašenje / 09:34, 20. maj

Samo primer, tole sem danes našel:Take je bilo objavljeno na Portugalskem: Each Canadair costs €30 million, a source for the Air Force ha...

Slovenci – takšni in precej drugačni / 09:27, 20. maj

Vpliv priseljenih po 2.SV je močan, so že v tretji generaciji. Naša slovenska kultura se močno spreminja, samo če omenim najbolj poslušan ra...

Zašli v času in prostoru / 04:05, 20. maj

Slovenci se niso nič naučili komu lahko zaupajo. Britanci niso narod, ki mu lahko zaupaš. Ne marajo preveč balkanske narode.