Pogrešana Julija Pogačar bo čez mesec dni dopolnila enajst let. / Foto: PU Ljubljana

Zaskrbljeni oče za pravo informacijo ponuja nagrado

Desetletna Julija Pogačar in njena mati Melisa Smrekar iz Radomelj, ki so ju nazadnje videli novembra lani, naj bi se po sumu Julijinega očeta Marka Pogačarja skrivali v Španiji ali pa v eni od komun verske sekte po Evropi. Za informacijo, ki bi mu pomagala vrniti hčer, ponuja deset tisoč evrov nagrade.

Radomlje – Ljubljanska policijska uprava je pred dnevi spet objavila obvestilo o iskanju matere in hčerke, 52-letne Melise Smrekar (prej Nataša Brumen) in 10-letne Julije Pogačar iz Radomelj. Pogrešani sta že od 3. novembra 2021, ko so ju nazadnje videli na območju Kamnika, od koder naj bi odšli na krajši dopust. Od tedaj o njiju ni ne duha in sluha.

Policija, ki tava v temi, znova prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanih, naj podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200. Medtem pa Julijin oče Marko Pogačar, ki domneva, da se nekdanja partnerica s hčerjo skriva v Španiji ali pa v eni od komun sekte Lane Praner po Evropi, ponuja deset tisoč evrov nagrade za informacijo, ki bi jih pripeljala do Julije in omogočila, da jo varno vrnejo domov. Tudi policija sporoča, da obstaja možnost, da sta Julija in Melisa v tujini ali zunaj urbanih območij.

Marko Pogačar svojo zgodbo o pogrešani de­setletni hčerki Juliji (čez mesec dni jih bo dopolnila enajst), nad katero ima polno skrbništvo, v kar devetih jezikih in s številnimi fotografijami podrobno predstavlja na spletni strani findjulija.com. »Moja 10-letna hči Julija Pogačar je pogrešana že od 3. novembra 2021. Tisto sredo ob približno 17.30 sta z njeno mamo Meliso Smrekar in zakoncema Luko in Anko Ule z avtomobilom odšli neznano kam. Zakonca Ule sta se od svojcev poslovila in rekla, da odhajata v Španijo, kjer bosta živela nekje v hribih, v gozdu, v koči, kamor ne doseže noben signal. Omenila sta tudi, da bosta potovala od tri do štiri dni. Iz navedenega sklepam, da so z avtom odšli v Španijo do Huelve ali Cadiza in od tam s trajektom na Kanarske otoke. Zakonca Ule tekoče govorita špansko, zato je sum, da so nekje v Španiji, upravičen,« pripoveduje obupani oče.

Melisa Smrekar je že vsaj od leta 2013 v stiku z Lano Praner, vodjo sekte Lana Praner z Gospodi, nadaljuje Pogačar, ki verjame, da Pranerjeva ve, kje je Julija, ali pa ima možnost to izvedeti. »Sekta Lane Praner naj bi po Evropi imela svoje komune, tako da obstaja možnost, da se pogrešani skrivajo v kakšni izmed njih. Lana in njeni pripadniki so hudi teoretiki zarot in verjamejo, da nas hočejo bogati zasužnjiti, da je 5G signal nevaren, da nam s testiranji in cepljenji proti covidu-19 v telo vstavljajo čipe, da letala s t. i. chemtrails na nas spuščajo strupe, in še bi lahko našteval. Ker je Melisa Julijo redno jemala s seboj na delavnice Lane Praner in jo indoktrinirala z njihovimi nazori, je tudi Julija verjela v vse našteto. Melisa je prepričana, da je z begom sebe in Julijo rešila pred gotovo smrtjo. Če prav razumem nazore njihove vere, bodo po njih prišli vesoljci in jih rešili,« opisuje Marko Pogačar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

9/26

ponedeljek

8/27

torek

12/18

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 2. oktober 2023

Dejavnosti za mladino

OBVESTILA / Cerklje, 2. oktober 2023

Namizni tenis in telovadba

PREDAVANJA / Jezersko, 2. oktober 2023

Spletno predavanje in ogled ekološke kmetije

IZLETI / Kranj, 3. oktober 2023

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Cerklje, 3. oktober 2023

Pohodni izlet DU Cerklje

IZLETI / Kranj, 3. oktober 2023

Kolesarjenje DU Kranj

PRIREDITVE / Kropa, 4. oktober 2023

Predstavitev novega Vigenjca

OBVESTILA / Preddvor, 6. oktober 2023

Vpis otrok v FD Preddvor

 

 
 

 

 
 
 

Odgovor / 10:31, 1. oktober

Za nekatere narode demokracija ni najboljša izbira. To so recimo Rusi, Srbi, Belorusi... To so narodi, ki rabijo vodjo krdela da lahko tulij...

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 04:10, 28. september

Ravnokar je zapora proge B.Bistrica-Jesenice, ki bo trajala mesec dni. V naslednjem letu bo spet nekaj dolgotrajnih zapor. Vzdrževanje Bohinjske proge ni poceni.

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 22:59, 27. september

Zgleda, da ga še niste vidu, avtovlaka. Ima tudi vagon, kjer je za običajne potnike. Zej bom pa nehou. Proga Jesenice na Primorsko mora osta...

Pozidati želijo najboljšo kmetijsko zemljo / 14:27, 27. september

Mene zanima, če kje v Sloveniji obstaja ne-najboljša kmetijska zemlja?

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 08:28, 27. september

Če se je pripeljal z avtovlakom potem ima verjetno avto. Zakaj bi avto pustil v Bistrici in šel naprej s kolesom?

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 06:17, 27. september

Rad bi vidu kerga, ki bi se iz Podbrda v Bistrco prpelou s avtocugom, naprej pa s kolesom v Diagnostični center na Bled. Al' pa h kšnmu advokatu u Radolco z biciklom.

Kolesarska pot skozi Sotesko v Bohinju / 10:26, 26. september

V Avstrji so podobno progo spremenili v kolesarsko stezo. Proga, ki ne pelje nikamor je samo breme državi. Vanjo vlagamo toliko, da zadostuj...