Predstavili aktualne projekte

Radovljiški župan Ciril Globočnik in direktorica občinske uprave Alenka Langus sta predstavila aktualne občinske naložbe. Globočnik je napovedal ponovno kandidaturo za župana Radovljice.

Občina Radovljica v letošnjem letu obnavlja tudi polkilometrski cestni odsek med železniško postajo Lesce in uvozom h Gorenjki. Dela bodo končana do konca oktobra, preplastitev cestišča pa je predvidena že v septembru.

Radovljica – Radovljiški župan Ciril Globočnik in direktorica občinske uprave Alenka Langus sta v četrtek na novinarski konferenci predstavila aktualne občinske naložbe in izvajanje projektov participativnega proračuna.

Med večjimi naložbami v komunalno infrastrukturo v občini sta poudarila 3,3 milijona evrov vreden projekt izgradnje kanalizacijskega sistema in črpališč na Spodnjem Lancovem z navezavo na obstoječo čistilno napravo v Radovljici. Gre za zadnji večji odsek v aglomeraciji Radovljica, dolg skoraj šest kilometrov, ki bo 335 prebivalcem naselja Spodnje Lancovo omogočil priključitev na ustrezen sistem odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Deloma bo obnovljeno tudi vodovodno omrežje in urejene javne površine.

Kot je povedala direktorica občinske uprave Alenka Langus, je izvajalec gradnjo infrastrukturnih vodov že končal, zdaj se začenja še gradnja kratkega in zahtevnega odseka na Cesti svobode. Gradnja, ki se je začela jeseni 2020, bo po načrtih zaključena še to jesen.

Občina Radovljica v letošnjem letu obnavlja tudi cestni odsek Železniške ulice in Rožne doline v Lescah med železniško postajo Lesce in uvozom h Gorenjki v dolžini 560 metrov. Dela bodo končana do konca oktobra; preplastitev cestišča pa je predvidena že v septembru. Rekonstrukcija obsega ureditev ceste v širini šest metrov z obojestranskim pomožnim kolesarskim pasom v širini 1,25 metra, izvennivojskim pločnikom v širini 1,6 metra, ureditvijo meteorne in fekalne kanalizacije, obnovo vodovoda ter ureditvijo javne razsvetljave. Vrednost investicije znaša približno 750 tisoč evrov in je sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu projekta ureditve kolesarskih povezav Radovljice z zalednimi naselji.

Tudi rekonstrukcija radovljiškega kopališča poteka po načrtih, prav v teh dneh pa se začenja urejanje zunanjosti podružnične šole v Begunjah.

Globočnik in Langusova sta predstavila tudi izvedbo projektov, izglasovanih v okviru participativnega proračuna, in to obliko sodelovanja občanov v odločanju o manjših investicijah na območju občine napovedala tudi za prihodnji proračun. Župan Globočnik je ob tem napovedal, da bo na jesenskih lokalnih volitvah kandidiral še za četrti zaporedni mandat.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno jasno
vlažnost: 82 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/24

torek

10/28

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

RAZSTAVE / Radovljica, 1. julij 2022

Monologi 1969–2019

PREDAVANJA / Visoko, 1. julij 2022

Franja Tavčar osebno

IZLETI / Kranj, 2. julij 2022

Iz Lepene do Krnskega jezera

PRIREDITVE / Bistrica pri Tržiču, 2. julij 2022

Sladoledni dan v Bistrici

PRIREDITVE / Šenčur, 2. julij 2022

Srečanje godb v Šenčurju

PREDAVANJA / Gorenjska, 2. julij 2022

O pisatelju Orhanu Pamuku

GLASBA / Vrba, 2. julij 2022

Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom

IZLETI / Cerklje, 5. julij 2022

Izlet na Krvavec

 

 
 

 

 
 
 

Slavnostno odprli kolesarsko stezo / 12:52, 1. julij

Mega projekt. 2km kolesarske steze. Ni kaj. Skromnost je lepa čednost.

Tudi v Radovljici višje cene za pomoč na domu / 21:15, 30. junij

Bo kdaj na Bledu za Blejce kakšen dom starejših občanov? A so tam samo za draga stanovanja .... ? Pa Občini Gorje, Bohn tudi brez ! Namreč,...

Participativni proračun ostaja / 19:08, 30. junij

Kako je z zakloniščem v Gradnikovi? Namreč, ga ni več. Tam je lep blok, z lepimi novimi stanovanji ? Se je to res lahko zgodilo? Ali v zemlj...

O izzivih, ki so pred nami / 16:40, 30. junij

V naši državi sami ustvarimo 85% elektrike, 15% pa jo uvozimo, zato ni prav nobenega vzroka, da se podraži. Na naše proizvajalce elektrike n...

O izzivih, ki so pred nami / 18:17, 28. junij

Primož: ej Pavle, a si že slišal, da bodo na GEN-I kmalu popravili cenike za elektriko ?

Wojciechowski: ma, sam da ne bodo podražil.

O izzivih, ki so pred nami / 10:52, 28. junij

TEŠ bo še dolgo kuril lignit. Upam, da ga nekoč predelajo na biomaso, kot recimo delajo v Angliji. Verjetnost je majhna, ker bomo gradili na...

Od danes goriva spet dražja / 09:32, 28. junij

Sestra v ambulanti kliče bolnike: "GOLOB, Medved, Čuk, Tič, Volk ?" Eden od pacientov se oglasi: "Sestra, kdaj bomo pa ljudje prišli na vrst...