Škofja Loka je gostoljubno in odprto mesto, kar cenijo tudi tuji veleposlaniki in predstavniki ambasad. Na sliki so z Miho Ješetom in županom Tinetom Radinjo./ Foto: Vilma Stanovnik

Mednarodno odprto mesto

Minuli konec tedna so Škofjo Loko znova obiskali veleposlaniki ter predstavniki ambasad, akreditiranih v Sloveniji, ki so vedno znova navdušeni nad lepotami mesta in prijaznostjo gostiteljev.

Škofja Loka – Junij, ko Škofja Loka praznuje občinski praznik, je zadnja leta namenjen tudi druženju veleposlanic in veleposlanikov, akreditiranih v naši državi. Tudi letos je bilo tako, saj Škofja Loka tudi v času koronavirusa in vojne v Evropi, ostaja gostoljubno in mednarodno odprto mesto.

»Naša tradicija druženja je bila le na kratko prekinjena, danes pa smo veseli, da lahko zopet pozdravimo številne predstavnike ambasad, ki so akreditirane v naši državi. Gotovo je naše mesto eno izmed najbolj mednarodno aktivnih in vpetih v različna mednarodna sodelovanja. Tudi tovrstna srečanja pomagajo pri sodelovanju z našimi pobratenimi mesti, pri združenih evropskih projektih in odpirajo številna vrata. Zato je takšne prijateljske vezi vredno ohranjati in graditi,« je ob druženju poudaril škofjeloški župan Tine Radinja.

Gostje so si nato z zanimanjem ogledali mesto, med drugim tudi kapucinsko cerkev in cerkev sv. Jakoba, ki je znana tudi po zanimivih delih arhitekta Jožeta Plečnika.

»Predstavniki ambasad se naših druženj radi udeležujejo, čeprav danes nismo izbrali najboljšega dneva, saj je res vroče, ambasadorji pa imajo zvečer še sprejem pri ameriških gostiteljih. Vseeno smo veseli obiska, še več ambasadorjev pa pričakujemo ob bližnjem občinskem prazniku,« je povedal Miha Ješe, ki je bil v času svojega županovanja tudi pobudnik za takšna srečanja, sedaj pa je na škofjeloški občini pooblaščenec za mednarodno sodelovanje. »Prvo srečanje je bilo namenjeno temu, da ambasadorji spoznajo Škofjo Loko, nato pa smo se odločili, da se bomo redno, sicer neformalno, srečevali. Tako je letošnje srečanje že enajsto,« je dodal Ješe.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

4/6

petek

5/7

sobota

2/2

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kokrica, 9. december 2022

Pohod po Kokrici

PRIREDITVE / Šenčur, 9. december 2022

Pomoč pri uporabi računalnika in telefona

IZLETI / Kranj, 9. december 2022

Tradicionalni zimski pohod na Vršič

PREDAVANJA / Žiri, 9. december 2022

Grenlandija

RAZSTAVE / Radovljica, 9. december 2022

Pregledna društvena razstava 2022

PRIREDITVE / Preddvor, 9. december 2022

Pero Lovšin – akustični koncert

IZLETI / Kranj, 10. december 2022

V neznano

PRIREDITVE / Selca, 10. december 2022

15. Krekov večer

 

 
 

 

 
 
 

Odprli demenci prijazno točko / 16:26, 8. december

.
Sumim, da so glavni vzrok demence narkoze in protibolečinska sredstva. Mogoče tudi pretres možganov.

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

V finalu pokala AVK Triglav in Ljubljana Slovan / 12:47, 8. december

, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal ekipo Grafist Koper (9 : 6). Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17 : 11...

Nova kombi in čoln za gasilce / 14:42, 6. december

Pozitivno je, da vsi župani prepoznavajo delo gasilcev in jim nudijo podporo. Gasilcem pa čestitke za dobro odločitev in nakup. Naj imajo či...

Bolnišnico bo začasno vodila Petra Rupar / 18:07, 5. december

Zdravnikom bi morali prepovedati vodenje bolnišnic. Vodenje bolnišnice je poslovno delovno mesto. Zdravniki so študirali medicino ne ekonomijo.

Poznate vse obrti, ki so nekdaj obstajale v Tržiču? / 09:49, 5. december

Katera je pa najstarejša obrt?

Pusti me! / 09:44, 5. december

Probajte tole:

enkrat sem mojo vprašal, če bo lekadol.
Rekla : ne, saj me ne boli glava.
To je to.